Малко помощ за лаптоп-а?

• 7 755
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря на всички за съветите   bouquet Вече ще знам да не го слагам  на такива места. За сервиза, щом е така явно ще се ходи до София при един приятел, който разбира от тези неща. По-добре да дам пари за път и да се разходя и той да го погледне, отколкото в сервиз уж оторизиран представител и пак да ми вземат парите. Още веднъж много благодаря! Simple Smile

# 16
  • Пловдив
 Деком е оторизиран  дистобутори и сервиз  в Пловдив.Сервиза им е добър.Не се притеснявай.

# 17
ами бръмчи като прегрее и се включва допълнителният вентилатор... моя не само че бръмчи, ами и толкова прегрява, че чак се самоизключва... Sad чудя се дали да го нося на сервиза, докато е още гаранционен, макар, че скоро го носих да му сменят част от горния панел, и предполагам, че ако се е бил задръстил щяха да видят и да го поизчистят... сега имам и специална подложка, мислех, че ще спася положението, но уви...
п.с. в сервиза не би трябвало да ти вземат пари, щом е гаранционен. моя има 2 години международна гаранция  Peace
(тук е момента да похваля гаранционното обслужване на дел в бг, безплатен телефон, звъниш казваш номера на лаптопа, питат какъв е проблема, казват ти къде да отидеш, за един ден пращат частта и ти я сменят...; при положение, че проблемът ми беше в тъчпада, очаквах по-скоро репликата "купете си мишка" отколкото светкавичната реакция по смяна на предния панел)

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 16:40 от zero

# 18
за сведение на мамите с бръмчащи лаптопи  Wink .. в последните години гаранцията е международна, така , че питате чичко гугъл за оторизиран сервиз, избирате най-близкия и си решавате проблема.
Ето го и Sony: SONY  Лаптоп Сервиз:
1. Sony Europe (Belgium) NV - В гаранционен срок и извън гаранционен срок(0700 1 8246)
2. София, бул. Шипченски проход 63, БЦ Електроника АД, вътрешен двор - 02/ 43 99 118 , 02/ 43 99 113

за 2. и Тошиба е там  Laughing
.. много са коректни

# 19
Здравейте! Проблемът е следния - лапроп-а бръмчи като трактор, но не през цялото време, а когато му скимне. Случвало ли ви се е такова нещо и ако "да" как се оправя. Може би трябва да се отвори и да се почисти. А се чудя как се замърси ( ако е това) за няколко месеца ползване (около 4 ). Марката е Sony Vaio ако това има някакво значение.

имам същия...не бръмчи...
най-добре го занеси  в сервиза.....
а и знам,че лаптопите наистина не се слагат на меко......само върху твърда повърхност,защото се охлаждат отдолу....също си купих и стойка с допълнително охлаждане...върши чудна работа лятото Simple Smile

# 20
ами бръмчи като прегрее и се включва допълнителният вентилатор... моя не само че бръмчи, ами и толкова прегрява, че чак се самоизключва... Sad

добре де...моят не загрява чак толкова....по цял ден е включен....как работиш с него ,че загрява ,чак да се самоизключи...от 4 г съм с лаптоп и не ми се е случвало newsm78 Mr. Green нормално ли е да загрява до такава степен....чудно ми е

# 21
ами слава богу, че не го използвам за работа, а само за свободното време 2-3 часа вечер и пак успява да ми скъса нервите!!! сега вече взех да го "усещам" кога е прегрял и го подпирам надигнат да се поохлади... даааа мн близки си станахме с него Simple Smile
случва се, и то доста често; една приятека ме "светна", че прегрявал, иначе аз си мислех, че е от windowsa. попрочетох по чуждестранните форуми и разбрах, че е доста масово...

# 22
А бе как масово, моят лаптоп не е изключван през последните два месеца, освен за по-важните ъпдейти, които изискват рестартиране. Просто е важно да има добро охлаждане, а за целта не трябва да се поставя върху меки повърхности. Аз моя го ползвам само в легнало положение, винаги е на леглото или дивана, но го слагам върху една дървена табла. На две години е и не съм имала проблеми с него досега.

# 23
попрочетох по чуждестранните форуми и разбрах, че е доста масово...

И къде го чете това?

Прегряването на лаптопите е по-често, отколкото при стационарните, но и стационарните се нагряват много.  Самоизключват се, защото полупроводниците ще се стопят над определена температура и край с процесора, например.

Но не е нормално това да става често, постоянно или пък още по-малко през зимата на нормална стайна температура, особено ако лаптопът се ползва правилно. Нокой няма да си сложи стационарния легнал настрани на леглото - еми просто това не бива да се случва и с лаптопа.  Hug

# 24
Добре е лаптопът да се ползва на масата и да се надигне с подложки поне на 1см. Това улеснява охлаждането му. Нашият го купихме преди 3г. от Италия. Още 1-те дни забелязах, че грее доста. Изрязах от дебела гума-1см 4правоъгълни парчета 2-3см и ги залепих на крачетата му. Загряването намаля значително. Това лято го отворих и го почистих, защото забелязах, че пак грее. Имаше доста власинки около вентилатора и прах около процесорите. Продават се  пласмасови подложки с допълнителен вентилатор. Дали са ефективни, не зная. Има и друго. Ако работим и отворим доста прозорци едновременно пак грее повече. В него няма 2вентилатора, а един, който работи на 2степени в зависимост от загряването.

Последна редакция: чт, 24 дек 2009, 02:07 от vl

# 25
попрочетох по чуждестранните форуми и разбрах, че е доста масово...

И къде го чете това?

Прегряването на лаптопите е по-често, отколкото при стационарните, но и стационарните се нагряват много.  Самоизключват се, защото полупроводниците ще се стопят над определена температура и край с процесора, например.

Но не е нормално това да става често, постоянно или пък още по-малко през зимата на нормална стайна температура, особено ако лаптопът се ползва правилно. Нокой няма да си сложи стационарния легнал настрани на леглото - еми просто това не бива да се случва и с лаптопа.  Hug
може би не се изразих съвсем правилно... трябваше да кажа "масово за моя модел лаптоп" Sad
четох какви ли не оплаквания, вкл. за загряване на горния панел, т.е. тъчпада, което го прави крайно неприятен за дълго "мазане" по него. иначе и аз ползвам подложка- без допълнително охлаждане (а май трябваше да си взема със), а преди това си имах една плоскост от фазер... и така. скоро не се е изключвал, а най-интересното е, че лятото не ми правеше такива номера. определено няма да оставя нещата така!

# 26
Има едни специални поставки за лаптопи, които се включват към usb, с вентилаторчета са и предпазват точно от загряване. По този начин и лаптопа е леко повдигнат, минава си спокойно въздуха отдолу и няма никакви проблеми. Ето такова нещо представляват:

# 27

това ми хареса....ефектна е....
моята е 20 лв. и върши чудна работа Peace има я във хипермаркет ВОЛТА.....аз поне от там я взех.... Whistling

# 28
  • София
И аз ще взема да си купя такава подложка. Изглежда добре. А тя самата бучи ли?

# 29
Ами не мога да кажа, че бучи, но се чуват лекичко вентилаторчетата. Но тази подложка е да се ползва на твърда основа, не става например да се ползва на леглото.

Общи условия

Активация на акаунт