147 DE> Адвент, след Адвент отминава, среща с подаръците наближава

• 30 933
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
Татяна, дано преборите бързо температурата!

Да ви попитам, някой знае ли как мога да протестирам срочна оценка на сина ми. Днес се прибира и ми казва, че ще има 4 по английски. По време на срока са правили 3 теста - на два от тях има 1, и на третия - 2. Аз тези тестове не съм ги виждала, госпожата явно не счита за нужно да ги видят родителите. Винаги им дава домашно, само веднъж или два пъти не са имали домашно, аз съм сигурна, че той винаги е ходил с домашно - днес тя му е казала, че е бел 7 пъти без домашно. Аз виждам, че той се справя добре с английския. Стана ми много мъчно и направо яхнах метлата. Аз и без това си бях набрала за една диктовка на която има 2, защото вместо im - той е написал in.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 15:52 от ~Бубето~

# 616
На  милата  Мила   честит  рожден  ден  на  патерица   party041
Много  сте  сладки  Гея  
Татяна ,бързо  оздравяване  Hug

Благодаря  ви  момичета  за  отзивите, Пипи и  Инче ,специални  благодарствени   за  съветите  Peace
 Леко  вохененде!

# 617
Благодаря Ива Hug
А имате ли идея колко ще ни излезе ако хванем такси. Хем знаеха че кацаме в 11 и пак ни насрочиха час за 12, притеснявам се че ще закъснеем, а не бих искала това да е първото впечатление на доктора от нас Embarassed, все пак на него ще трябва да разчитаме не за шега работа.

# 618
Шу, да те успокоя, че така или иначе ще чакате преди да влезете.
Най-добре ще бъде обаче като кацнете, да се обадите до кабинета и да кажете, че се очертава след еди-колко си минути да дойдете до там. След като са предупредени, най-малкото от етичност ще ви изчакат.
Успех!

Татянка, колко добре те разбирам! Дано да е малък дявол и да мине бързо.

Мамун, с тез "помощници" пак малкото зло е било. Като описа картинката и ми идеше да се завтека с голямата гьостерица и хубаво да и поприказва на гърбината на маминка ти свекърва. Добре, че бубата се оправя.
Между другото ми е станало навик, минат ли два дни с температура и на третия са все още с такава, беж при педьо, да ми е мирна главата. Точно преди Коледа Хамлет така се беше разсополевил и ми вдигаше 38,8 та скочих в гащите и го заведох. Малко шум за нищо, но по-добре така.
Аз съм пас по питанките за колелото, щото моето беше подарък.

# 619
  • в сърцето на един мъж...
Аз за бабите мога да поспоря - майка ми е от тези, дето го гледат по-добре от собствено дете и съм в пъти по-сигурна, отколкото с някой друг. Виж свекитата - с тях не. На тях им е за забавление. Знам, че на мама ако го оставя ще е все едно у дома и все едно аз си го гледам, защото изпълнява точно инструкции Mr. Green
Татяна, много неприятно, дано не е нещо сериозно Hug

# 620
И аз съм с лош опит от бабите - затова и не исках никоя да идва когато се роди Ноеми  Whistling Обаче видях че няма да се излезе с тях на глава и в редките случаи, когато идват или ходим там -  гледам да не се свъртам вкъщи Whistling и използвам свободното време пълноценно Wink

# 621
Татяна, дано преборите бързо температурата!

Да ви попитам, някой знае ли как мога да протестирам срочна оценка на сина ми. Днес се прибира и ми казва, че ще има 4 по английски. По време на срока са правили 3 теста - на два от тях има 1, и на третия - 2. Аз тези тестове не съм ги виждала, госпожата явно не счита за нужно да ги видят родителите. Винаги им дава домашно, само веднъж или два пъти не са имали домашно, аз съм сигурна, че той винаги е ходил с домашно - днес тя му е казала, че е бел 7 пъти без домашно. Аз виждам, че той се справя добре с английския. Стана ми много мъчно и направо яхнах метлата. Аз и без това си бях набрала за една диктовка на която има 2, защото вместо im - той е написал in.

Бубе, непременно поискай да видиш тестовете. При нас задължително изискват като обратна връзка точно на контролните и тестовете да имат подпис от родител. Ако не ти ги покаже, се оплачи на ректора. Оттам нататък ще се раздуха случката и няма да може да си води коня както си иска.
Като е бил без домашно е трябвало да пише в ауфгабенхефта коментар и ти е трябвало да го подпишеш. Без такива коментари там, може да си приказва каквото си иска. Задължени са!

# 622
Бубе, непременно поискай да видиш тестовете. При нас задължително изискват като обратна връзка точно на контролните и тестовете да имат подпис от родител. Ако не ти ги покаже, се оплачи на ректора. Оттам нататък ще се раздуха случката и няма да може да си води коня както си иска.
Като е бил без домашно е трябвало да пише в ауфгабенхефта коментар и ти е трябвало да го подпишеш. Без такива коментари там, може да си приказва каквото си иска. Задължени са!
Нито веднъж не ми е написала в хаусаафгабенхефта, че той е без домашно и нито един тест не е дала да видим и подпишем.

А диктовката по немски, госпожата му ни я прати да я подпишем, но за не я подписах - смятам, че за една грешка не може да му се намали оценката с една единица.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 17:07 от ~Бубето~

# 623
За бабите и аз мога да поспоря.
На майка ми (особено) и на баща ми мога да разчитам. Без забележки. Ще ги заиграят, ще ги нахранят с каквото, колкото и когато децата искат. Ще им измислят забавления, но няма да ги лигавят. Съобразяват се с молбите ми относно възпитанието на все пак нашите деца.
Да оставим настрана, че няма дете, което да не се залепи за майка ми.

И на свекърите мога да разчитам, ама не за дълго - максимум два часа. Като съм приготвила за ядене, предоставила играчките, дала наставления, които понякога без коментар просто не се изпълняват и после има стрес, щото не си поплювам и съм до болка откровена със свекърва ми. Не сме се карали, не ме разбирайте погрешно, просто дали ни харесва или не, сме се разбрали да си казваме мнението. Приемам ги такива, каквито са и животът ми е по-лек. (Само да не ми разболяват децата.)
Те имат друг ритъм на живот, друга представа за деца, особено за внуци, отвикнали/забравили са какво е детска глъч и шетня около децата. Затова ги каним на гости вече. Казвам вече, защото свекърът ми, примерно, преди три години се грабна по свое желание и дойде да гледа Алекс, докато детската градина беше в лятна ваканция. С Ева не се наемат и двамата. Донякъде и поостаряха, донякъде и защото и не им се занимава.
Добре са дошли по всяко време на гости пак, само че преди това ще трябва да изслушат нещо недотам приятно за ухото им. Ама и на Ева не ú беше приятно на ухото.

Татянче, в този ред на мисли, внимавайте с ушите. Милена поне ако я боли нещо ще си каже. Бързо оздравяване!

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 19:03 от Мамункова

# 624
  • Немция
Бубе, така както описваш ситуацията, има за какво да поспориш с даскалката, защото и на мен тази четворка по английски ми се струва като от небето паднала. А и за една грешка да се намали оценка с цяла единица ми се струва....хм, странно... Thinking

Татяна, успех в борбата с температурата!!! Hug

# 625
Бубе, с право си яхнала метлата. За какво са им изобщо тези ауфгабенхефт? При нас ги ползват на общо основание точно за обратна връзка с родителите. Ако детето идва с ненаписани домашни, вътре отразяват, ако има проблеми с поведението, също вътре пишат. Да не говорим за по-сериозни неща.
А това, че са му писали 2 само за тази грешка е просто недопустимо. Има изисквания на колко грешки в 4 клас на диктовка да се намалява оценката. Поискай си час за обсъждане и сподели тези си мисли.
Но.. да вметна, че може би правилата в НРВ са по-различни от при нас (ама едва ли).

# 626
Вечерница благодаря ти. Но наистина ако някой знае, колко ще ни излезе с такси, ще съм много благодарна. Там ще има и докторка от БГ, която специално заради нас идва от Виена и наистина бих искала да сме на време.

# 627
Таксито от летището до центьра е около 50 евро, Шу.  Simple Smile

# 628
Шу, не се притеснявайте! Самите професори понякога сами не могат да спазят до секунда плана си и закъсняват, а и тук всеки проявява разбиране за закъснение поради независещи от вас причини. Те знаят, че не си стояла да се контиш пред огледалото.
Въпреки това имате шанс да стигнете навреме, ако се придвижите с такси, макар и то да не е от най-евтината услуга в Германия.

# 629
Оплаквания от моите родители и от свекърите нямам. Могат да играят по-цял ден с децата нещо което аз от домашни задължения не мога да си позволя. Това обаче не винаги бе така, докато децата бяха малки само ги извеждаха на разходка с количката, с изключение на майка ми никой не смееше да прекара и ден сам с тях.

Шу ако видиаш, че няма да сте навреме за уговорения час се обади по телефона. Наистина може да се наложи вие да чакате доктора случва се често, но обратното без предупреждение не би направило добро впечетление. Успех с операцията!

Татяна, дано да не е нещо сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт