147 DE> Адвент, след Адвент отминава, среща с подаръците наближава

• 30 928
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте и от нас !

Гледам,че обсъждате баби,дядовци и внучета.И аз да си похваля гледачите,въпреки че  почти не съм им казвала,че съм им страшно благодарна за всичко,което са направили за семейството ни и продължават да правят.На първо място е баща ми,който е най-всеотдайният дядо и баща,който може да съществува.Без неговата безценна помощ едва ли щях да завърша следването си навреме.Толкова добре се справяше със задълженията си,че германките само цъкаха с уста и завиждаха, какъв е този извънземен мъж,който простира на терасата,готви,чисти и внуче гледа.И никаква работа не му тежеше,беше страшно горд,че има възможност да се гледат с внучка си.И сега казва,че това са били най-щастливите му мигове в живота и да имаш внуче е най-красивото чувство,което не може да се опише,а трябва да се изпита.Майка ми също е идвала да помага през ваканциите и живот и здраве ще дойде това лято отново да помага.Можем да разчитаме и на двамата на 100%,а и са много млади баба и дядо.Имат над 15 години до пенсия,но не им пука.Имаме ли нужа от тях си пускат неплатени отпуски или напускат работа и идват.
Свекървата също винаги се е отзовавала  когато имаме нужда,особено вечер когато искаме да излезем някъде,но има един много голям кусур.Не иска да спи у нас и дори да е рано сутрин в четири се прибира за селото си.Не може да диша и една нощ без мъжа си и затова никога не остава да спи в нас.Луда работа,но пък  за нея е окей да кара по нощите над 70 километра,че да се прибере у дома.Тя също много милее за малката и много добре се гледат. Свекърът пък е друг чешит.Той деца никога не е гледал,не му и приляга,а и не се и натиска.Той е на принципа  кажете от какво има нужда детето,че да му дам пари. hahaha И да го похваля,че сам прояви желание да плаща всеки месец градината на детето.Ние вече две години градина не сме плащали.Те също са много млади и имат мегдан още пет внучета да отгледат.
И на двете семейства поставихме обаче още първата година условията,че Мики ще се гледа само в нас.Няма проблеми да идват когато пожелаят,но да я гледат в тях си със седмици напред, ooooh! просто да си го избият от главата.В началото имаше  малко мъркане,но свикнаха много бързо. hahaha Не можем да си представим да не си виждаме детето със седмици,защото баба и дядо го гледат. #Crazy За  нас няма проблеми да стоим с дни при тях,но сама да я оставяме е просто абсурд.

# 631
  • Немция
Лястовичке, впечатли ме описанието за баща ти.
Толкова добре се справяше със задълженията си,че германките само цъкаха с уста и завиждаха, какъв е този извънземен мъж,който простира на терасата,готви,чисти и внуче гледа.
Не само германки биха цъкали с език , а и отрудени майки- българки даже. Laughing Подобен дядо не се среща често, къткайте го. Wink

# 632
Лястовичке, впечатли ме описанието за баща ти.
Толкова добре се справяше със задълженията си,че германките само цъкаха с уста и завиждаха, какъв е този извънземен мъж,който простира на терасата,готви,чисти и внуче гледа.
Не само германки биха цъкали с език , а и отрудени майки- българки даже. Laughing Подобен дядо не се среща често, къткайте го. Wink
Благодаря ! Наистина е безценен.Той не дели работата на женска и мъжка,а на работа,която трябва да се свърши.Да не говорим,че няма мъжка работа,която да не може да свърши.Наистина си е нашето голямо бижу ! Когато мъжът ми си дойде късно от работа и мезето е сервирал за ракията, и бирата е изстудил.Това,че кръстихме Мики на него е наистина най-малкото,което можахме да направим за него.И второто бихме кръстили на него. Laughing Боже,а той се радва като малко дете,че внучка му е кръстена на него. Laughing   Нищо,че е взела само три букви от името му. Heart Eyes

# 633
Ние пък казахме на баба ми Марийка, лека й пръст, че Милена е кръстена на нея  Laughing  Blush На никой не е кръстена, но зарадвахме жената.

Милена е добре  Grinning Вчера я оставих без лекарства, чак преди лягане й дадох панадол и я разтрих с влажна, хладна хавлия и хоп в леглото. Спа дълго въпреки дългия следобеден сън и се събуди бодра и ни се качва на главата  Laughing Мерих само за протокола тази сутрин, 37,9. Дано това да е било, дано високата Т е преборила каквото там имаше и да не се качва пак. 

# 634
  • Варна
Шу,и с такси пак не емного сигурно,че ще успеете на време,защото ако ви хване някое задръстване....
Но само не разбрах,защо трябва да се прикачва на трамвай newsm78
Ако слезе на Мариенплатц,за 5минути е там.Но при всички случаи пътят й е около час,така че като кацнете се обадете.
Успех!

Ох,свекървите,свекървите...... smile3511Днеска,моята за малко да ми докара инфаркт.Е,това не успя,но ми разклати нервите подобаващо.Малкия ни мишок го оставихме за една седмица в София.Пристигна преди 3дни.Звъня аз вечерта и преди да приключим разговора,аз му казвам,че мама го цунка,че го обичам и лека нощ,и той миличкия ми се разплака много.Вчера вечерта(към 18ч. и нещо)зъня да чуя как е.Не ми се вдига!Звъня днес сутринта-била го приспивала.Не го вярвам,но както и да е.И после като поисках да го чуя,а и детето викаше-това мама,това мама,тя ми изтърсва с един отвратителен тон-ти какво му говори на детето оная вечер,какво му каза,че така се разплака.
Ей,хора полудях!За първи път й се развикак,какво си мисли,че съм му казала,тя не се ли сеща,че на детето сигурно му е мъчно за мама?
Много е властна и си мисли,че нея всички я обичат и тя е най-за всички.Дори и моите деца!
Вече ще ги види сами,ама през крив макарон.
А майка ми е точно както и някои от вас споделиха-гледа,занимава се и се съобразява!  

Татянка,супер че малката бързо се оправи!

# 635
и аз съм привърженик на ес бана. таксито е доста скъпо, а и не кой знае колко по-бързо. особено ако някъде има задръстване.
считам, че малко глупаво са ви записали часа. поне 12.30 да беше......
аз бих се обадила още тези дни за да доуточня и да се опитам да отложа с половин час поне. шу, ако имаш някакъв проблем, да ти дам телефона си на лични, за всеки случай. другото, което е, ако искаш мога аз да се обадя на лекаря и да ти отложа термина ако е възможно с половин или един час.

хммммммм, свекърви, майки Crazy аз на всички съм им взела страха. знаяр, че ако не слушат ще се наказваме Twisted Evil налзанието е-никакво виждане на детето. знаят си и си трайкат. всичко се изпълнава, както съм наредила. мъжта също слуша Wink
аз съм лошото ченге.
е, за трите и кусур години не сме оставяли алекс никога, никому. само на майка му за 3 часа, беше ок. майка ми се справя по-зле, а и едва пипа с ноктопластиката Mr. Green
а съм гепила да дава някой криминално шоколад, спукана му е работата.
всичките ми деца са добре възпитани. и малките и големите.

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 01:49 от matakosmata

# 636
Добро утро мацки,

аз бях повикана в 7.30 от Ноеми  Tired Абе тия деца кога се научават какво е уикенд  Crazy През седмицата не мога да ги изритам за ясла и градина, а събота и неделя в 7.30 са бодри-бодри  Crazy

Вчера водихме Ясмин на ски..Миналата година й беше малко раничко, но добре се справи. Сега още по-добре (като й мина разбира се първоначалната лиготия Whistling) Ето малко снимки

След това направихме един пазар във френски супермаркет - за пореден път съм благодарна, че не живея там - да им се невиди и гаднярите какви вкусотии имат Twisted Evil

# 637
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
добро утро,

Майра,
къде имате такъв супермаркет? Simple Smile
аз съм спасена от повечето изкушения - месото не го поглеждам, сладкото не ме изкушава  hahaha
остана сиренето  Mr. Green

# 638
Майра страхотно изглеждате в скиорски костюми, помня от миналата ви ски ваканция Ноеми в кенгурото, явно детето си е водило записки защото много уверена изглежда върху ските.

Дианджели, думи нямам за твоята свекърва  Twisted Evil

# 639
Здравейте ,след един месец ми предстои да замина за Германия на работа  ,ще живея в  на 10 км от Розенхайм  ,Притесненията ми са от това че няма да имам кола ,до града как ще мога да ходя транспорта скъп ли е ,уреден ли ,а също така и за магазините им в малките градчета /то всъщност е село/ без кола  дали ще ми е трудно  Благодаря предварително  

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 05:01 от bdoneva

# 640
Йе, Майра, жестоки са малките - като дон Кихот и Санчо Панса. Едната прави магариите, а другата мъкне инвентара Laughing Laughing Laughing.

Добрутро, мацки.

bdoneva, като цяло транспорта е скъп, но добре уреден. От друга страна зависи в кой град/село ще си.

# 641
Да попитам и аз нещо, кога може човек да се свърже с Генерално консулство в Мюнхен?

# 642
Здравейте,
Тоничка, нямам идея за консулството.
Аз сега се прибрах от среща с госпожата по английски на сина ми. Той ми беше казал, че са правили 3 теста и има две единици и една двойка, оказа се, че на първия тест има четири, а на следващите два - единици. За седемте пъти без домашно не стигнахме до крайно решение, показа ми папката му, трябвало да има 12 домашни в нея, той има само осем /едно мемори което беше за домашно, аз собственоръчно изхвърлих/ - т е липсват 4. На въпроса ми защо не е написала в хаусауфгаменхефта му, че е без домашно не даде адекватен отговор. Не взимал много участие в час и понякога държал в ръцете си някакви фигурки, с които си играел. Е, имал е някакъв проблем с дисциплината - и за това не ме е информирала.
Аз бях много директна и й казах, че не му поставя обективна оценка, че това не е оценка на оснава на знанията му и тестовете му. И ако той е имал проблеми с дисциплината и че е бил без домашни - тя има вина, че не ме е информирала.
Имаме тестовете му, виждам, че той знае материала, виждах го как с желание учеше и правеше домашните си... За мен тази оценка четири за края на срока е несправедлива и необективна, дано не демотивира сина ми.
Мисля си да изложа нещата писмено до учителката и директорката, да поискам и среща с директорката. Извинете ме, че ви занимавам с моите проблеми, но се чувствам ужасно и имам нужда да споделя и да чуя и вашето мнение.

# 643
В  Samerberg до  Rosenheim  , на тези които им е познат доста малък  ли е има ли магазини  , Интернет  дава доста оскъдна  информация

# 644
В  Samerberg до  Rosenheim  , на тези които им е познат доста малък  ли е има ли магазини  , Интернет  дава доста оскъдна  информация

http://www.kaufda.de/Samerberg - тук можеш да видиш кои магазини на какво разстояние са.
Едно колело може да ти е от помощ при пазаруването.

Общи условия

Активация на акаунт