147 DE> Адвент, след Адвент отминава, среща с подаръците наближава

• 30 933
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
  • Немция
Майра, как няма да те боли главата- всяка снимка показва дребоси в пълна заетост.Твоята щерка не пада по-долу от останалите. Wink

Татяна, снимката става за паспортна, но не и за картичка. Снимано е без чувство и креативност.

И при мен не правиха художествени снимки на бебока в болницата- снимаха го само за елекронното табло в коридора,където показваха новите земни жители, родени в близките дни в болницата. Отделно ни щракнаха часове след раждането- бебето , мама и тати- там съм "прелест неземна" Laughing, но пък е хубав спомен. Бяха ми предложили да снимат бебо и за регионалния вестник, но аз отказах.

Ванче, по-скоро да ти се оправя малчо! В Бг можеш да имаш подкрепа от роднините, ако все още е болничък.

# 91
Ние не отказахме и се снимахме за регионалния вестник. Оказа се, че хората освен да търсят намаленията го и четат, съдейки по получените картички и поздравления. При второто ми раждане снимаха само бебето в компания с още седем новородени. Бяха ги наредили в една кошарка, стана много сладурска снимка. Отделно имам полароидни снимки от първите минути на бебоците и снимки за електронния албум на болницата.

При нас още не е наваляло, а голямото коте всеки ден за сняг се моли.

# 92
Е и аз  по   темата, днес  оставих  39  евро  за  бевербунгсфото -4  снимки, диск плюс  правата  над  тях  Laughing ,  трябваше  да  ходя  да  ги  взема  след обяд  но  не  остана  време  от   забавление - направо  ми  пийва  сочеца  малката  като  не  е  в  настроение ,но  като  е  послушна  не мога  да  и  се  нарадвам 

# 93
Мая, не знам дали са ти казали, но разходите от Бевербунгсфото и изобщо материали - папки, писма, марки можеш да си ги дръпнеш обратно от данъците.

Добрутро. Какъв ден ме чака - не е истина. Сега си облизвам кафето и се подготвям психически за 16-18 часов гърч Crazy.

# 94
Добро ви утро, изчетох ви най-сетне.

Мен ме чака събирането на багаж за 5 човека за 3 седмици в БГ. Не ми се почва, ама няма как.

Тая сутрин пак имахме срещи от третия вид. Зачестиха напоследък... За съседката ни става въпрос, нали помните нашата латино-сага с въпросната. Вече с нея не комуникираме, пълен игнор и това е решението за нас. Не я изслушваме, не обръщаме внимание като говори, не и отваряме врата като звъни, подминаваме я като ни спре по коридора. Пределно ясно стана на всички, че с възпитано и добро отношение няма как да се разберем с нея. Спазваме си правилника на сградата, спазваме стриктно часове за почивка и прочие изисквания. Знаем си правата, знаем си задълженията. Толкоз. Явно я дразним с присъствието си изобщо в сградата. Разпитали сме всички близки съседи чуват ли ни, пречим ли, шумни ли сме... ами не сме, оказва се че изобщо не ни чуват даже, радват се на децата много, усмихват се, говорим приятелски.  Та последното нещо което успя да каже нашата луда съседка, преди да я подминем днес, беше да не си паркираме колата пред нейния прозорец. Всяка следваща претенция е все по-комична, чудно ми е до къде може да стигне вече. Пред прозореца и, както и пред нашия е улицата, с няколко места за паркиране - свободни, обществени. Всеки паркира където и когато има място. Аман от луди и скучаещи хора.

# 95
Скоро ще ви каже да не и дишате и въздуха Rolling Eyes.

# 96
 Joy малее тя съседката наистина не е наред  Crazy  ooooh!

Добро утро. На вън вали сняг, а аз резервирах лятната ни почивка. Фръц-фръц  Flutter

# 97
Леле Сбъдваща това дживотно спиране няма. То бива, то може, ама чак толкова  ooooh! Нали си продаваша апартамента, не го ли купи някой, че да ви се разкара най-накрая от главата?

Добро утро. На вън вали сняг, а аз резервирах лятната ни почивка. Фръц-фръц  Flutter

Този път на къде ще ви отвее вятъра?

Аз нямам никаква идея къде искам да отидем, а така ми се ходи някъде на много готино  Crossing Arms

# 98
Турция  Laughing Но в друг край, не Анталия.

# 99
Турция  Laughing Но в друг край, не Анталия.
В Турция сме ходили и препоръчвам, но виж Кипър се оказа скапано  Sad В смисъл хотелите са добри, пътищата им са добри , но градовете са пълна скръб , забележителностите работят само до 14:00 - е кога да идеш на плаж? плажовте не бяха стока и обслужването беше така побългарено, ама буквално (камериерките (комби камериерка + чистачка  Rolling Eyes циганки), готвачи, доставчици , рецепционистки - българки ). Не смениха за 7 дена ни веднъж чаршафите , какт оимаше и типично циганския номер, като казах, че детето спи между 13 и 14 и да чистят преди и след това ... да ми обърнат бележката на вратата от моля изчистете (сутринта сложена) на не ме безпокойте  Rolling Eyes и пак не изчистиха. Като ги видях какви са мърли и как сутрин метат и събират боклук , после ми "чистят" банята и креватите  Shocked се отказах да се разправям.
А и друго си е сутринта да се събудиш , да излезешна балкона да погледнеш морето и да чуеш БГ реч от наблиз оспряла кола, навеждаш се и виждаш двойка хвърляща замразени пилета директно на асвалта и мъжа вика - оставики тука ма ... нямаме време.
Та да не мислите , че говоря за нещо различно от един разкошен на вид и структура 4* хотел с пълно обслужване и екстри и до него един 5* на същия собственик. Пълни с мърляви котки , които лежат по облицованите с някаква изкуствена материя шезлонги докато не ги изгониш и чиято тоалетна така и не разбрах къде беше .

Та в Кипър аз никога повече не стъпвам ! Имаш? готини места, които не успях да видя, но ще ида на друго място, да видя други  Hug 

# 100
Петка, продава се още апартамента. Тя е наемател, продават го собствениците. Явно никой не иска да купи страхотен малък апартамент с наемател с безсрочен договор към него.
Аз тия работи ги споделям не за съчувствие, ами като куриоз. Имаше едно време едно списание Паралели, с рубрика "Невероятно,но факт". Е, баш за там е дамата.

Татяна, честита ти лятна ваканция.

Издирвам препоръки с контакти за наем на къщичка на брега в Гърция. Лятото. 2 семейства с прилично количество наследници под 6 години.

40% от багажа е готов. Надявам се да понапредна повечко като заспят следобед.

# 101
По повод бабетата съседки - май на всякъде са една вода. Тук пък са кучемразки. Майка ми дойде за 3 дена с хунди на 3 месеца сладур и тъпата кукумяфка от съседната къщичка не престана да я спира с наставления - като изхвърляла боклука да водела Хунди на каишка , че да не се изпикаел случайно на полянката и ... даже на Никулаус се домъкнала докато дремвах следобед да каже на майка ми, че минала покрай нея за боклука и кучето не било на каишка. Ако ме беше случила на вратата да я питам защо се мъкне в къща с дете без лакомства ,а само да се разправя и то на празника.
А после ги гледаш по празниците кукуват самички и никой никого не кани. Ми как ще ги кани някой - да опитат с добро и може да са по-щастливи  Rolling Eyes

# 102
  • Немция
Сбъдваща, рядко отровен екземпляр си имате за съседка. Медал по гадост трябва да й дадете. Wink

Котаранке, аз раждах в съседния град, който е на 4-5 км оттук, и не видях смисъл да се снимаме за регионалния вестник, не очаквах поздравления оттам.

направо  ми  пийва  сочеца  малката  като  не  е  в  настроение ,но  като  е  послушна  не мога  да  и  се  нарадвам  
Това важи и за моя невръстен синковец. Тази нощ "играхме" хорце, тъй като рано-рано се беше наспал... Tired

# 103
Не е баба нашата. Около 40-годишна, добре изглеждаща, поддържана жена. Живее сама, но има контакти, има приятели и посетители, не дава вид на самотна и отчаяна. Не знам, не ме интересува историята и битието и. Просто злобата към нас е безобразно идиотска, много крайна, а не е провокирана с нищо. Мрази ни просто защото съществуваме. Не го разбирам изобщо. За първи път се сблъсквам с такава омраза и агресия насочена към мен и семейството ми.

# 104
Не го разбирам изобщо. За първи път се сблъсквам с такава омраза и агресия насочена към мен и семейството ми.
Оооо аз се опитвам да гледам философски на такива неща. В крайна сметка винаги ще има такива, които не ни харесват . Дали са съседи, даскалици или каквито и да е . А има и хора, за които смисъла на живота са дребни неща. Просто няма нещо по- съществено с което да си занимава акъла и затова си г занимава с неща, които за нас са безсмислени - като места за паркинг и пр. Като ходих да си взимам сина под 1 годинка беше от гледачката (отнема 5 мин.) си спирах колата на едно място пред входа , за да не разнасям бебе и една така ми се разпищя, че била наела мястото и плащала за него и дори да не спира там тя пак плащала и аз да не съм спирала , че не съм плащала за това място  Shocked какво и правих с 5 мин. престой не ми стана ясно, но явно си имаше жената лични блъсканици (нервни, душевни , ментални ... )

Общи условия

Активация на акаунт