147 DE> Адвент, след Адвент отминава, среща с подаръците наближава

• 30 945
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
  • в сърцето на един мъж...
Сбъдваща, аз отскоро го имам твоя проблем - в нашия блок има една съседка, която е малко повече от 40 годишна. Два пъти вече ми придава фасон и просто ме побърква. Единия път бях с двете деца, чакахме асансьора, тя беше вътре и моя син се забави да излезе. Защото знае, че има място да влезе количката с него и двама възрастни вътре. Тая моля ти се го хвана за ръката и го извлачи от асансьора с думите - Не разбра ли, че няма място, махай се Shocked А следващия път бях сама с беба и се глася да вляза, а тя ми вика - Няма място вътре Shocked и искаше да се вози сама, ама аз изнахалствах и казах, че е достатъчно. До сега не ми се беше случвало такова нещо Confused Тук поне са супер добре настроени към децата и не съм имала проблеми. Даже като го срещнат и му дават лакомства. Винаги са били много внимателни към нас, даже се е случвало да ме пуснат да вляза преди тях в асансьора, за да не чакам. Явно луди има навсякъде Crossing Arms

# 106
  • Германия
бибитке, не си сама в хорцето; Пепеляшкин нощес танцува валс из кухнята с Фаб. Изпушвам вече, един с възпалено ухо и гърло, друг със стомашен вирус и дерматит...само бебето се държи още, но тази нощ сме спали на почивки Tired

# 107
Мая, не знам дали са ти казали, но разходите от Бевербунгсфото и изобщо материали - папки, писма, марки можеш да си ги дръпнеш обратно от данъците.
Сърфи  ,не  знаех  ,но  сега  вече  знам  Hug Благодаря  ти!

# 108
  • Germany
Да се похваля - ударих голям джакпот с подаръка на Симон - искахме Лего дупло - Цоо сет-а да му вземем - отивам днес в МЕТРО и какво да видя - същия сет, но делукс за същите пари, - и веднага си го взех  Mr. Green хи-хи-хи  Mr. Green

И ние имаме едни съседи, но историята е супер странна. Те живеят в другия вход - ние по принцип със всички от блокчето се имаме, и си ходим и на гости и си лафим - абе нормални хора. Тия обаче още като се нанесохме направиха проблем, че имаме сат. чиния - а тя нашата не се вижда освен ако не знаеш че имаме такава - не можели да си продадат апп. заради нашата чиния  Crazy моля ви се - е как ще го продадат - за 90кв.м. искат 230хил Е. няма луди на тоя свят и то старо строителство. Но оталожиха се нещата - и един ден звъни мобилния на мъжа ми???? и кой мислите - бащата на тоя чукундур тук - направо шах с пешката - искал да се консултира с мъжа ми - който няма нищо общо с имоти и т.н. какви били наемите в квартала, колко било нормално за 90кв да иска наем и накрая се оказа - че тоя муню нашия съсед се развежда, а апп. се изплаща още. И жена му като се изнесе, спряла да внася половината вноска, и той и той бил спрял, и сега баща му понеже е гарант трябва да плаща - и иска да му плащат наем и с него да покрива вноската. Но защо обаждането беше към нас - голяма мистерия - какви ли слухове се носят за нас - че сме експерти имоти под наеми ли  hahaha. След това се появи една нова "гърлфренд" на този - той има 3деца и трябва някой да помага Wink и бързо се е събрал, но в началото тя явно като не знае какви сме що сме и беше жената много любезна, след това обаждане и тя спря да ме поздравява  Flutter Не че ми пука - ама не е възпитано - на Ст. Мартин в църквата той е седял до мъжа ми и не са си продумали една думичка, даже добър вечер не са си казали  ooooh! - но моя мъж е такова перде, дето никъде го няма, аз ако бях щях да се впрегна, как може такава липса на възпитание  Crossing Arms

# 109
Намерих ви в новата тема, изчетох Ви  Wink
Мая, не знам дали са ти казали, но разходите от Бевербунгсфото и изобщо материали - папки, писма, марки можеш да си ги дръпнеш обратно от данъците.
Сърфи  ,не  знаех  ,но  сега  вече  знам  Hug Благодаря  ти!
Тази информация беше полезна и за мен.

Явно навсякъде има съседи, които не са в час. Мен ме ядосват съседите ни, защото съседката редовно забравя да чисти стълбището. А най-малкият им син от 6 часа, понякога и от малко по-рано до късно вечер така крещи, че в стаята на Калина, е нетърпимо да се стои. Но аз започнах да им пускам да слушат металика понякога..., а нея я научих сутрин, като той я събуди с крясъци, тя да им тропа по стената - не че положението се подобрява... Но моите съседски ядове в сравнение с тези на Сбъдваща не са ядове.

# 110
  • Немция
Пепе, едно рамо от мен- дано поспите тази нощ!

Нашите съседи засега не са имали изцепки- в блокчето,в което живеем отскоро сме 8 семейства- всичките са немци с изключение на нас, повечето възрастни хора. Когато се роди Дени 5 от фамилиите ни подариха по нещо, връчиха ни поздравителна картичка, въоб6те ни удостоиха с внимание, което не съм очаквала. Със сигурност има черни овци изм/у тях, обаче досега не са се проявили.

# 111
мноу пишете беееееееееее. четох по диагонал.
зайци не ям. яла съм, обаче вече не ям разни пуфкави, сладки, мърдащи с ушета създания.

слаб ви е ангелът, има-нема малко под нулата и вие премръзнахте. вармдушерки такива Mr. Green

снимки, мдаааааааааа. аз, откакто вечка ми фотофрафирвА детето, друг не признавам. като ми трябва официално фото, отивам до онуй село с мръсното име Joy

следобед сме на плуване. с танците нищо не се получи. на градина алекс няма да ходи засега. и така..........

и аз нямам дертове със съседи. и от двете страни живеят двама пичове на по 30 тина години. никакви проблеми. над нас има един маняк на тема ами музика от 50 тте, под нас е едно семейство, което имам чувството, че се прехранва с цигари, такива талази идват от терасата им, ама за щастие не влизат у нас.
алекс понякога си кара даже бобикара без тихи колела, никой копче не е казал.......ама за всеки случай го прибрах де Mr. Green

# 112
  • UK
Аз нямам проблем с яденето на пухкави неща, мърдащи с уши, стига да не ми мърдат в чинията, но заешко не обичам - горчи ми.

В духа на онова обещание да се хваля като имам с какво, покрай разпадането на апартамента, да споделя. Една мила съфорумка видяла, че имам нужда от помощ и ми писа да ми предложи мъжа й да ми смени фасонката. Дойде човека, за една минута беше готов, направо не е истина колко съм им благодарна. Не много хора биха се хванали и в най големия студ, че и след работа, вместо да се приберат вкъщи на топло да ходят с автобусите при непознат да му помагат.

Още се хваля, пак за добри хора става дума - в темата за любителки на пъзели решиха да си разменят подаръци за Коледа, всеки си даде лист с желанията, аз нямах как да участвам, за огромно съжаление, защото беше много готино. Онзи ден бяхме на среща с някои от момичетата в темата и две от тях решили да ме изненадат, потърсили какво съм си харесала, поръчали ми го и ми го поднесоха опакован и прекрасен, направо не можах да повярвам. Simple Smile

Освен това нашите в момента са много зле, особено финансово, баща ми няма как да работи, покрай Коледа стоматолозите дето майка ми работи с тях си почиват, естествено, та няма пари никакви, ама съвсем никакви, майка ми е в тотална паника, но една от въпросните стоматолози я успокоила, казала й, че винаги може да разчита на нея за пари, за подкрепа, за всичко. Майка ми се е почувствала по добре.

Снощи получих още един мил подарък от най добрия си приятел, стъклена топка за елха, много красива, червена, със златисти елхички, точно която бях харесала в магазина.

Изобщо - има добри хора. Simple Smile

# 113
Съседите ми проявяваха нездраво любопитство, което ме побъркваше. Особено като започваха да се опитват да обсъждат с мен видяното през прозореца у другите съседи. Слава Богу, назяпаха се, а и да не са, поне се усетиха, че не ми е приятно да ми надуват главата с глупости и обзавеждането на другите, което, по дяволите, си е тяхно - като вкус, като усещане, като уют. Аз си се чувствам добре у дома.

# 114
Влизам да избълвам малко огън и жупел - яд ме е на един интернет доставчик на контактни лещи, два онлайн магазина и ДХЛ. Първите, защото се подлъгах в понеделник сутринта да поръчам неща, които са уж "sofort lieferbar", платих ги на момента и съответно като проверих статуса на поръчките сега още не са изпратени. ДХЛ, защото от 17 дни пакетът ми за България е "В транспорт" - къв транспорт, бе 17 дни! С мулета ли транспортират, с камили ли, с какво ли - и аз не знам?
Яд ме е и на новият експлорер, че като забие и се самозареждат отново сами всички отворени "карти" и ми губи времето.
Яд ме и на мъжът ми, че знае, че днес вечерта трябва да съм в бара, но ми се обади, че ще закъснее и съответно аз трябва да нахраня ситното и да го сложа в кревата като междувремено успея да сваля от простора и изгладя 4 машини пране. Как ще стане това не понимаю. Ама майната му - негладени ще ходят.
Изобщо така съм набрала, че ако имаше начин щях да яхна метлата и да се понеса над покриви, над градини, над всички планини и да пръскам слюнка съскайки...

# 115
Много пишете бе, личи си че навьн е такьв клинч... и на никой не му се излиза фрайвилих.  Wink

Шпаненд.. темата за сьседите.  Mr. Green Нашите се броят на прьсти, защото сме в кьща на три етажа само с няколко апартамента. Срещу нас са рентнери и разбира се по цял ден се занимават кой какво прави и какво става. Имат време хората, но са мили. Все правят подарьци на Кати и на нас. Под нас са две семейства с по четири и две деца, купон голям. Играят си с моята, като се роди даже ни направиха подарьци, които изобщо не очаквах! Heart Eyes

Така се ядосах днес на моето путцфрау. Уж я накарах да ми прахосмукира колата, а тя най-важното забравила - столчето на Кати. А то мрьсно, дето малката яла брецен и какво ли не вьтре, цялото в боклуци. Другия пьт ще я хвана да го дооправи уфф... Mr. Green

Я чакайте да ви питам, ще подарявате ли нещо и ако да какво на учителките в детската градина за Коледа? Аз се чудя, иска ми се нещо да им взема, а нашия Елтернбайрат засега се спотайва. Миналата година в яслата бяхме сьбрали от всички родители пари за някакьв общ подарьк, но сега в градината като гледам който се сети..  newsm78

П.С. Сьрфи, мен пьк ме е яд че всичките ми Коледните картички за БГ май са се изгубили. Никой още нищо не е получил, а ги изпратих отдавна. А в Япония само след пет дена пристигнаха! Абе аман!  #2gunfire

# 116
Сърфи, да ти кажа за ДХЛ - статуса може и 2м да си стои така - просто като тръгне оттук или как беше - като влезе на Бг земя получава Бг номер и вече става непроследима - тоест те нямат вече възможност да ъпдейтват стейта Crazy Миналата година и аз така се нервих и най-любезно ми обчсниха  Mr. Green

# 117
Сърфи, истина ли е това с пакета?
Аз мислех утре да изпращам един и се чудех м/у въздушна или обикновена поща, служителят ме уверяваше, че с въздушна щял да пристигне до Коледа (струва 4 евро повече), ама вече не вярвам май ooooh!
Мислите ли, че има вариант да не пристигне (хич им нямам вяра на тези пусти БГ пощи) и има ли вариант да е препоръчан пакета или нещо от този сорт уж за по-сигурно?
Дайте ми идея, защото съм го опаковала и утре трябва да го изпратя и без това май закъснях доста Whistling

# 118
Ива, ние поединично няма да подаряваме. Дадохме по 4 евро на Елтернбайрат-а и казаха, че щели да вземат някакъв гутшайн..  newsm78 мисля, че за закуска или нещо такова .

# 119
Сърфи, да ти кажа за ДХЛ - статуса може и 2м да си стои така - просто като тръгне оттук или как беше - като влезе на Бг земя получава Бг номер и вече става непроследима - тоест те нямат вече възможност да ъпдейтват стейта Crazy Миналата година и аз така се нервих и най-любезно ми обчсниха  Mr. Green

Да, и аз така знам  Peace

Тоничка, не знам, аз не съм пратила отдавна, ама днес получих от БГ и дойде за 1 седмица. Уф, татко ми прати подаръци за Коледа за Милена, и е купил книги - не само, че няма как да ги разбере, но са и толкова бебешки че ме е яд за парите които е дал и за книгите, и за пращането йм  Sad

Ако някой иска да направи фотокнига, ето ви един код за 40% (!!!) намаление, валиден само до днес полунощ в www.myphotobook.de  face40xp  (Фирмата е на един бивш съученик и той е публикувал кода във фейсбуук, за приятелите  Whistling )

Общи условия

Активация на акаунт