147 DE> Адвент, след Адвент отминава, среща с подаръците наближава

• 30 918
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
Тоничка, zаповядай ! Сkролни до края, там е за Мюнхен.
Отивам да приспивам Криси, носи ми вzzглавница ooooh!

# 646
хм, погледнах го на мапса. ужасно е малко, наистина.
какво ще работиш там бдонева newsm78
нямам идея дали има транспорт, ама така, както гледам, предполагам че някакъв рейс.
на 15 км е от розенхайм и малко в нищото го виждам. по няколко къщета са, предимно ферми май. трудно е да го нарека село, по скоро са някакви махали. на хубаво местенце е, обаче. до мюнхен са 72 километра. до баварското море още по-малко.
прочетох, че става дума за старчески дом. там има два. сант бартолумеус и някакъв мария незнамсикоя си. самерберг е по скоро област, отколкото село и явно включва няколко села.
видях, че ти искат док за граждански брак, това е нормално, защото става дума за данъците. ако си женен, плащаш по-малко, лаишки казано. и другият документ е ок. ако вземеш разрешение за работа и работиш на това място, то е само за това работно място. след една година обаче можеш да вземеш разрешение за работа-неограничено и за където си искаш.

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 11:31 от matakosmata

# 647
bdoneva  да не те отчаjваm, ама без кола нямаш шанс май. ПОгледнах реjсовете, но излиза само някакъв за тористи, който сигурно ще пътува един път на високосна.
Изискай си от работодателите да ти дадат кола да ползваш. Къде ще ти е работата с това село ли? Като гледам май и магазини няма наблизо.
Другото е с колело, ама зимата там ще е як студ, а и кой знае какви баири са. Там си е планината.

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 11:41 от Петка

# 648
bdoneva, там сама ли ще си - в смисъл, ако имаш някакви познати там с кола можете да се комбинирате и да пътувате заедно до някоя станция на С-бана или до някое по-оживено село с транспорт. С колелото също е алтернатива - ако не за целия път поне до някоя спирка да се закараш, но и на мен ми се струва доста трудно на такова място без кола. Peace

Ванче, кога си дойдохте, че и с възглавниците се подкарахте Laughing

Мацки, имам 4 покани за BestSecret - някой, ако иска да ми метне един мейл на лични Peace

# 649
петке, таратанци кола от алтенхайм, освен ако нямат амбулантер пфлегединст, ама пак е малко вероятно. предполагам квартирата е на самото място, ама идея нямам.
бдонева, не се шашкай, ще проверим, обаче дай повече подробности. иначе бачкането в алтенхайм не е зле, зависи като каква ще те назначат. заплатите са малко скапани за хора без признато мед образование, но за българските стандарти са ок.
зависи по каква тарифа ще ти плащат.
една кола тук не струва кой знае колко, по-натам може да си купиш.
трудно ще ти е без кола, но с колело става. 15 км са розенхайм, което си е нищо. за половин час си там.
сърфо, нали знаеш тук кви са луди бе душа. карат и на минус 20 колела Mr. Green
сърфо, я си пусни скайпа да те питам нещо.

# 650
петке, таратанци кола от алтенхайм, освен ако нямат амбулантер пфлегединст, ама пак е малко вероятно.

Аз съм пропуснала каква е работата  Embarassed

# 651
Момичета ,благодаря ви  ,наистина съм  притеснена   ще бъда сама
става въпрос за алтенхайм , аз нямам и голям избор да избирам не знам добре немски  а и като  ми предложиха почти се съгласих ,но незнам какво ще правя през свободното време  на две смени ще бъда ,Имам медицинско образование
Казаха че ще ми намерят квартира ,там в селото 

# 652
Асе, във Франция - до Страсбург Wink Ама то си е ей там - на 130км от нас - броим си го околност вече Laughing

Мерси за отзивите за снимките - много са бойни и двете ама като и двете са циких ...жална им майка Crazy

в сряда ще имам гости, а съм на спорт до 19ч, после трябва да си пусна душ и да приготвям нещо ..та приемам бързи и вкусни рецепти  Wink

# 653
с българското мед образование нещата седят малко особено. признаването на дипломата е относителна работа.
става дума дали плащат по тарифа и каква е точната длъжност на която те назначават.
ами не мисля, че е проблем, че ще си сама, а и на място ще се ориентираш.
на твое място обаче бих дошла за седмица за да видя на място точно за какво става дума.

# 654
Майра, приготви яденето да е полуготово или готово предварително. Салатите също направи предварително и само ще ги овкусиш.

# 655
Дойдохме си на 4ти, ама на 3ти Криси вдигна 40 без външна причина, нито да е настинал, нито запушен нос,  нито сополи, нищо, аз предполагах че са ушите, защото още от началото на декември все са "малко червени" по думите на лекаря и само капки за нос ни даваше, с уговорката ако вдигне темп да отидем да го види. Заведохме го на 3ма лекаря и 3мата казаха вzzпаление на ушите (3ма лекаря, защото, просто така се стекоха нещата, едната каза, че няма да дойде Че е болна, аз намерих друга, ама пък първата се обади и каза че все пак Ще дойде  ooooh! и така). Което пък е най интересно, трима лекаря, три раzлчни антибиотика  Confused . Взехме този, който беше предписан от специалиста по уши нос Гърло. Слава Бога не беше толкова зле положението, както при Ева, дори бяхме решили да сменим полета, но смzкнахе темп до 38 и решихме да се приберем, Че ако стане по Зле поне да сме си вкъщи.
Пи антибиотик 6 дни, след това свършиха почивните дни на нашия лекар и го заведохме. Погледна и каза че ушите са му добре, на мен не ми се вярва много, Защото Криси още на следващия ден отново започна да си бърка в ушите  Sad. (от Четвzртzк ) А пък от неделя е със сополи, ама това го прехвана от баща си  ooooh! .
Аз си харесвам педиатъра, ама понякога много се чудя дали ми казва истината,в  случая с ушите, за 6 дни да оздравеят, много се надявам да е така. На една приятелка дzЩеричката смени 2 антибиотика и пи някъде един месец и чак тогава оздравяха.
Маймуката, как е при вас, колко дълго пиете вашия антибиотик?
Като цяло съм много против антибиотик, ама пък не искам  да пие 6 дни напразно и пак да се разболее, по добре да пие по дълго и да оздравее напълно.
Сега съм решила да си купя Отоскоп  Whistling.
Сори за фермана  Hug

Сърфи, какви са тези, дай една покана.

# 656
Ванче, ако нямаш медицински позания не се надявай да видиш нещо, няколко пъти съм гледала в ухото,но не мога да разгранича нищо.

Бубето, ние затова сме тук да се изслушваме Hug, ти щом си убедена в правотата си дерзай.
Майра, най-добре направи нещо изпробвано, че да няма фалове още повече, че няма да разполагаш с много време.
Малкото коте най-после прозря, че ще ходи всеки ден на детска градина и спря да прави сцени. Тези деца са пълни с изненади преди година плачеше когато го оставям, а сега когато го вземам. Преминахме и тази фаза, да видим каква ще е следващата Mr. Green

# 657
като алтенпфлегерин, каква заплата  трябва да вземам за да кажа че е добре  нямам представа  ,трябва  и да ми остават ,квартирата   за един човек  колко  горе долу е  ,обзаведена е нали 

# 658
като алтенпфлегерин, каква заплата  трябва да вземам за да кажа че е добре  нямам представа  ,трябва  и да ми остават ,квартирата   за един човек  колко  горе долу е  ,обзаведена е нали 
Не знам каква заплата е добра за алепфлегерин. Цената на квартирите е относителна. Ти не се ли разбра за квартирата, която ще ти търсят?
http://www.immobilienscout24.de/de/finden/wohnen/index.jsp;jsess … 9BA7B5ED2.worker1 - тук можеш да се ориентираш за предлагането на жилища под наем.

# 659

първо, алтенпфлегерин или алтенпфлегехилфе. второ, пише ли някъде каква тарифа, БАТ или нещо подобно.
квартирата не е ясно каква е. ако е в самия хайм, може и да е обзаведена. обикновено са една стая с бокс и баня, ако е частна квартира, е според зависи.
за това място нямам идея каква е нормалната брутна заплата. нормално заплащане за подобна професия е минимум 2500 бруто. абсолютен минимум.
отделно неделни дежурства, отделно нощни смени надбавки.
без да е призната дипломата тарифата е 1800 бруто, което е доста смешна сума за подобна работа. говоря за заплати в мюнхен обаче, който е най-скъпият град в германия.
всякакви обещания, дори и в писмен вид, които не са ясно формулирани с цифри и факти, са относително нещо.
формулировки от сорта на помагане и съдействие са необвързващи.
я някой да каже какви са удръжките, че съм забравила. данъци и застраховки колко процента бяха.

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 13:44 от matakosmata

Общи условия

Активация на акаунт