Примерна схема за захранване 20

• 30 391
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Стелфи  беше питала за графиците преди и според мен е добра идея да можем да сравняваме - само че май по-добре в отделна тема, че то тук множко ще стане  newsm12
отдавна не съм писала,че при нас зъбче расна, бяхме болнички и какво ли не, та нямах време - само попрочитах доколкото мога. Ние не сме въвели още попарата в истинския и вид - давам само ядки с масло и сирене сутрин. Я ми кажете елдата на ядки има ли я във вариант без тази кафява люспа, че тя много ги тормози.
И за йогурта в пюретата да питам, и за изварата - някоя от вас има ли спомени от кога се даваха. Както и за киселото мляко. Тъй като започнах с млечните сега това ме вълнува, за да си ги подредя.
И за тези магазине ДМ - не ми говори нищо

# 721
Вили, отвори ей тая тема и прочети за млечните продукти,че скоро пускахме инфото и много ще се разводни темата- или прочети 2-3 страници по-напред
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66
елда без люспа едва ли има, тя просто е бланширана(тая,дето е по-кафява) и не бланширана, т.е. винаги с люспа, ами аз като я пасирам не се усеща люспата
Напиши си схемата тук няма проблем, нали ще има нова тема като изпишем тая-все пак става дума за нещата, които тук ни вълнуват- ние и преди сме си ги писали Wink Ако не разбереш нещо за млечните-задай конкретни въпроси Grinning

# 722
  • София
Добре , тогава ще въведа пшеницата със сухарите  Hug
А къде е този магазин в който продават продукти от Алфатар ?

Доколкото знам ти си от Варна. Пазар "Чаталджа"- бариерата, точно с/у градинката на бар "Баронеса", на реда, на който продават яйца, целият магазин е облепен с рекламни стикери на "Алфатар". Изобщо не съм вярвала, че може да са им толкова хубави продуктите, но като всяко ново производство, все още държат на качеството, да видим до кога. Вземам за нас кис. мляко и прясно мляко и сме доволни, а пък бебо е доволен от сиренето определено  Peace

Цитат
Напиши си схемата тук няма проблем, нали ще има нова тема като изпишем тая-все пак става дума за нещата, които тук ни вълнуват- ние и преди сме си ги писали  Ако не разбереш нещо за млечните-задай конкретни въпроси

дам  Peace

villyh
, защо не вземеш елда на HIPP ?!

# 723
  • София
 И аз съм изпуснала цяла тема, моят бебок започна да се изправя, да лази и все съм около него. Ще се посттаря вече да не му изпускам края. Peace
 Вили, елда,която да не е бланширана можеш да намериш в диетични или биомагазини, но според мен първо опитай като Гунди с пасатора;) И във Варна има филиал на ДМ - Варна:
бул. Владислав Варненчик 61, понеделник до неделя 08:00 - 20:00. Напиши в гугъл ДМ, на сайта им ще прочетеш пълна информация за продуктите, които се предлагат във веригата.
 Мами, един тъп въпрос, искам да въвеждам телешко, пак ли така 5 дни малко по малко да увеличавам дозата, без да правя пауза, както ги въвеждах в началото?

# 724
Мамчета на бечета на годинка и нещо,давали ли сте вече мед,ядки,семена,сушени плодове,цитруси и т.н.
Интересуват ме главно меда и ядките как ги давате по колко,може ли всеки ден?

# 725
 Embarassed Специално за ядките, особено орехи, ми се иска даже преди годинка да започна да давам ... те са много полезни и са естествен източник на йод. Сигурно няма да издържа до годинка!

Но пчелния мед, натурален, е реално опасен преди годинка ...

# 726
  • София
Embarassed Специално за ядките, особено орехи, ми се иска даже преди годинка да започна да давам ... те са много полезни и са естествен източник на йод. Сигурно няма да издържа до годинка!

под каква форма ще дадеш орехи???

# 727
  • София
Мами, един тъп въпрос, искам да въвеждам телешко, пак ли така 5 дни малко по малко да увеличавам дозата, без да правя пауза, както ги въвеждах в началото?

Аз така направих  Peace

Някой щеше да ползва сухари Голдис, ама аз да вметна, че не е лошо да прочете съдържанието. Не знам защо продават точно тези сухари в бебешките магазини, те са си най-обикновени. Да не говорим, че някои уж бебешки сухари... има също интересни неща в тях...

# 728
  • Видин
Това, което четох при дългокърмещите е, че ядките се дават след 5 годишна възраст, защото дори и много дребно смляни има вероятност бебето да се задави.А са много остри частичките и може да стане много,много кофти  Rolling Eyes

# 729
Това, което четох при дългокърмещите е, че ядките се дават след 5 годишна възраст, защото дори и много дребно смляни има вероятност бебето да се задави.А са много остри частичките и може да стане много,много кофти  Rolling Eyes
#Crazy #Crazy #Crazy

# 730
  • Видин
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=441592.435
Последният пост и нататък  Peace

# 731
Тва "след 5 годишна възраст" ... е приумица на някъв (единичен) изперкал педиатър ...

Ами фино смлени орехи смятам да слагам в каша ... или в домашно приготвени бисквитки ... Те съдържат много ценни (незаменими) мастни киселини.

Между другото, световната здравна организация съветва след навършване на 1 година децата да се хранят с храната, приготвена за цялото семейство, тоест няма никакви ограничения освен препоръката да се избягват големите количества подправки и сол.

Sad Пък от домашно приготвеното телешко съм много разочарована - не може да се пасира достатъчно фино, щях да изгоря пасатора и пак не стана фино.

# 732
Вярно е ,че чак след 5 год. е много, но все пак според мен е рано след една годинка чак всичко дфа се яде, освен това защо на 11 м да не може , а на 12 вече да може...аз мисля първо да е постепенно, освен това неща като ядки , шоколад,захар(само в мноооого малки количества) и разни други у дома скоро няма да се ядат от бебето-за ужас на дядо му напр.
И домашното агнешко не се пасира никак добре, според мен всичко е в сваряването, правила съм и др. домашни меса и като се сварят много добре се пасират супер-дори пуешкото, което по принцип е жилавко доста.

# 733
Ядките нямат нищо общо с шоколада и захарта и т.н.И говоря за сурови ядки,които са много важна и полезна храна.Но едва ли ще ги въведа мног бързо и в голямо количествопросто пита как да ги предложа?
А сусам някоя да е давала и от кога?

# 734
Здравейте, момичета! Ще започна с любимото "Отдавна чета темата, но едва сега се включвам ...".   Като за първи пост тук, ще съм малко многословна, ама ще прощавате.  Wink
За тези, с които не се познаваме - имам син Александър, роден на 4 юни 2009г. На изключително кърмене е. Към края на третия месец му се появи доста обилен обрив и диагнозата, както се предполага, беше АД. И поради тази причина, но главно заради изчетеното във форума, го захраних късно и постепенно. На 6мес и 2 дни се запозна с първата си храна, различна от кърма - започнах с оризова каша на Милупа (безмлечна и безглутенова) и така цели 4 седмици (по съвет на педиатърката). Ден преди на навърши 7мес въведох и твърда храна - картоф. Последва морков, тиква и круша, а от днес - ябълка. Новата храна въвеждам към вече позната, по 4 дни. Отначало към всичко добавях кърма, но от 3 дни не се цедя (така или иначе винаги кърмя след твърдата храна). Не съм му давала още готови пюрета - аз му приготвям с домашни продукти. Нов плод въвеждам към 11ч, зеленчуково пюре - около 15ч и каша - към 19-19.30 (като към кашата вече добавям "стария" въведен плод и много му харесва). Изяжда средно по 90-120гр и засега си е хапвал всичко, което съм му предложила (пу-пу-пу).

Въпроси, разбира се, имам много, но ще започна с тези:
- мисля следващите въведени продукти да са пащърнак, тиквичка и елда (на Хип) - добре ли е?
- чела съм, че е добре кашите да се въвеждат по-дълго време, но дали 5дни са достатъчни за елдата или поне 7-8 дни да изчакам(към момента на въвеждането ще е на повече от 7мес и половина)?
- имате ли някаква информация за олио/зехтин от гроздови семки? В къщи ползваме само такъв, а никъде не можах да намеря нещо за него - дали е подходящ и за каква възраст...

Това е во кратце, благодаря ви за търпението да ме изчетете!  Hug
Спокойна нощ и ящни бебоци утре!

Общи условия

Активация на акаунт