Примерна схема за захранване 20

• 29 839
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Може ли след въвеждането на морков, тиква, картоф, да дам оризова каша на Нестле.Видях готова схема , в която е на Милупа, но тук няма на тази марка.Мисълта ми е дали на Нестле е по некачествена от тази на Милупа  Rolling Eyes

И защо на Нестле няма зеленчукови пюрета, а само плодови и месни?

Малко по-напред имаше пюрета онлайн, но не мога да ги намеря сега...  Embarassed   може ли да ги дадете пак

# 226
Кога се дава месното пюре?На обед ли,всеки ден или през ден се редува със зеленчуковото?
тук ще прочетеш всичко ,което те интересува
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66
Мерси  Hug Hug

# 227
Може ли след въвеждането на морков, тиква, картоф, да дам оризова каша на Нестле.Видях готова схема , в която е на Милупа, но тук няма на тази марка.Мисълта ми е дали на Нестле е по некачествена от тази на Милупа  Rolling Eyes

Малко по-напред имаше пюрета онлайн, но не мога да ги намеря сега...  Embarassed   може ли да ги дадете пак
в магазини слънце -луна има пюрета онлайн, май за таях ставаше дума
Милупа е много хубава каша, също и на Хип, на Нестле не се разтваряла добре, а ставала на бучки...аз не ги ползвам и нямам инфо за тях
може да дадещ каша, но прочети ми поста малко по напред, да не се повтарям, ако сега почваш със захранването трябв ада си внимателна доста

# 228
gundie, благодаря за инфото!

# 229
  • София
ами колкото кубче за лед ,сега вече и малко по-голямо-абе не мисля че 5-6 или 10 грама са толкова от значение
Мисе, да обикновено брашно от ръж-пак по диетичните щандове, аз имам чедно и ако си от София и живееш в чцентъчра бих ти го дала, но не е много прясно отворено

gundie ,

мерси, но съм във Варна за празниците  Wink Ще го купя утре да видим какво ще се получи newsm78

Цитат
Мисенс, на теб получи ли ти се кашата с ръжените ядки ? 

тц, от ядките не ми стана еднородна смес, ядките не се разбиват гладко, колкото и да ги вариш и бебо не ги гълта лесно Crossing Arms

Цитат

имат, имат, синът ми много харесва БИО градински зеленчици на Нестле точно  Peace

# 230
Момичета към домашно приготвено (еднокомпонентно) пюре може ли да добавям малко оризова каша? За да е по хранително? И предварително трябва ли да "сготвя" кашата или добавям 1-2 лъжички.

# 231
  • not found
Отивам да си посипя главата с пепел ...  

И да не съм офф , да питам някой ползвал ли е овесени трици вместо овесена каша , готова на Хип например и как я приготвяте ?

# 232
  • София
Отивам да си посипя главата с пепел ...  

И да не съм офф , да питам някой ползвал ли е овесени трици вместо овесена каша , готова на Хип например и как я приготвяте ?

ползвала съм тази на ХИПП, слагала съм в другата каша по 1л. после по 2 и т.н. докато достигна пълната доза каша (така ми сподели по-напред в темата gundie)  Peace

# 233
ugly-ducking,овесените трици не се дават на дете,ако питаш за детето де Wink

# 234
  • not found
Мерси , това ме интересуваше  Hug

# 235
Здравейте на всички и честита Коледа и щастлива нова година Simple Smile

Искам да ви попитам за захранването- досега съм въвела картоф,тиква,тиквичка,ориз и морков (по сами и в комбинаций) домашно приготвени. Също така и заешко с морков и картоф дадох за пръв път миналата седмица. От плодовете съм давала круша,ябълка и банан. Захранвам бебето си от 5тия месец,защото проявяваше признаци,че е готова и не сбърках- яде с апетит и задоволство приема новите храни. Иначе сме на кърма.
До момента давам твърда храна на обяд след кърмене и привечер плод.
Питането ми е дали да добавя  още едно даване на твърда храна (имам бананова каша с ориз,озизова каша и каша от елда) например около 10-10.30 сутрин.

Благодаря предварително на всички,които ще ми отговорят и весело посрещане на новата година Simple Smile

# 236
Лили,мисля,че не е нужно засега да добавяш и още твърда храна.Доста неща даваш на детето.Поне още месец давай само на обяд това което вече си започнала.Кърмата си е най-важна за бебето,и ако започнеш да даваш повече храни,ще поема по-малко количество от нея.
А месото дори си го започнала доста рано.То се дава чак след кашата.Аз го включих след осмия месец.
Весело изкарване на новата година  на цялото семейство.И много здраве Hug

# 237
Галина, благодаря за отговора и споделения опит Simple Smile
Знам ,че кърмата е най-важната и именно заради това не искам да избързвам,но взеха да ме натискат,че не й стигало и тем подобни и започнах да се съмнявам. Признавам си,че ми повлияват тия работи. А за месото,дадох го след консултация с доктора и то пак след определеното от него време. Той ме караше да захранвам още в четвъртия месец,аз пожелах да изчакам.
Досега не съм давала каша от нищо,само зеленчуци сварени и пасирани (или добре намачкани) и плодове по същия начин.
Хубав ден Simple Smile

# 238
Ами всъщност второто ядене за деня се започва на втория месец след захранването, т.е. можеш да започваш вече, но ти наистина си въвела много неща и аз почнах рано, но много бавно карах въвеждане, все пак вкарах в 6 м каша с плодово пюре.....ако въведеш кашата дай безмлечна и по възможност еднокомпонентна, но за елдата е раничко, нея в 7 м. я дай- искаш ли инфо за кашите...за месото не е рано по последни тенденции се вкарва на втория месец след захранването...а защо не комбинираш дадените храни?
ето от тук можеш да почерпиш доста инфо:
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

# 239
Момичета към домашно приготвено (еднокомпонентно) пюре може ли да добавям малко оризова каша? За да е по хранително? И предварително трябва ли да "сготвя" кашата или добавям 1-2 лъжички.
Аз съм прибавяла от сухата каша, но не ми се разбива добре, затова вече я правя предварително и тогава смесвам. С картоф не мисля, че е добре, но с другите зеленчуци става чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт