Бродирана красота - Гоблени 68

• 104 167
  • 694
  •   1
Отговори
# 420
Аз  преди да започна да шия също си мислих,че това занимание не е за мен,че няма да имам нерви,но се оказа,че имам и дори ми е супер приятно.Изпитах на гърба си доста подигравателни усмивчици и реплики от рода "ама наистина ли шиеш гоблени,на мен ми се струва бабешко""не се ли нервиш"и тн.По едно време забраних на мъжа ми да казва,че това ми е хоби,само и само да не ме гледат странно.Сега въобще не ми пука кои какво си мисли,важното е аз да съм добре!
Kordelia браво на момчето ти!

# 421
  • Атлантис, Галактика Пегас
Момичета, благодаря на всички за похвали на синчето.  Hug Аз съм много горда с синчето си  майче.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 17:10 от Kordelia

# 422
Да, дано и ти получиш такъв подарък! Wink

Преди да се омъжа шиех големи гоблени с голям кеф, но след това свеки и мъжът ми не могат да ме разберат, че това сие мойто лично пространство и мойто време.  Струва им се най-безсмисленото нещо на света. Сега шия след като всички спят, изчистила съм и съм изгладила. Тоест след полунощ. Затова и предпочитам по-малки неща да бродирам. Та по-бързо да видя резултата от труда си. А и с Макс и Мориц все още не мога да разпъна големи схеми и платна.

# 423
  • Стара Загора
Корделия, довечера като се прибера ще покажа на мъжа ми, който приема доста драматично факта, че 6-годишния ни син го влече бродерията (върви обяснявай, че най-големите гобленари са мъже), сътвореното от твоя син. Между другото баща му как приема факта, че шие? На мен ми се налагам да давам примери с пожарникари и полицаи, които шият и които хобито им не е направило по-малко мъжествени.

# 424
Корделия, довечера като се прибера ще покажа на мъжа ми, който приема доста драматично факта, че 6-годишния ни син го влече бродерията (върви обяснявай, че най-големите гобленари са мъже), сътвореното от твоя син. Между другото баща му как приема факта, че шие? На мен ми се налагам да давам примери с пожарникари и полицаи, които шият и които хобито им не е направило по-малко мъжествени.
писах по горе вече че и той по едно време беше се "разболял" по време на отсътствието ми, за близо 3 месеца запълни времето с шиене след като оставих конци и схема на една роза, така го прихвана че започна един гоблен, който по ред причини остави не дошит, обаче най строго ми забрани да го дошия... Щял да го довърши на пенсия.  Mr. Green

# 425
  • Стара Загора
Браво!! Hug

# 426
Да, дано и ти получиш такъв подарък! Wink

Преди да се омъжа шиех големи гоблени с голям кеф, но след това свеки и мъжът ми не могат да ме разберат, че това сие мойто лично пространство и мойто време.  Струва им се най-безсмисленото нещо на света. Сега шия след като всички спят, изчистила съм и съм изгладила. Тоест след полунощ. Затова и предпочитам по-малки неща да бродирам. Та по-бързо да видя резултата от труда си. А и с Макс и Мориц все още не мога да разпъна големи схеми и платна.
О... ами аз имам вече, Розата която ме изненада преди 10 години. Трябва да я снимам. Че не е снимана.на цифров апарат... Embarassed

# 427
При мен шиенето започна терапевтично. Моя приятелка гобленарка / потомствена/ ми подари малко гобленче, за да пробвам как ще ми действа. След като се разболях от неприятно хронично заболяване, нервната ми система беше срината, а трябваше да огранича и приема на странични лекарства. Винаги ще съм й благодарна на Поли, която ми предложи да започна да бродирам. Като започнах първото бях учудена, колко добре ми действа и така продължавам и до днес. Много от познатите ми се учудват и смятат, че ще ги изнервя, майка ми смята, че си вадя очите и е по добре да си почивам през свободното си време. Отначало съпругът ми проявяваше любопитство и недоверие, че ще продължа дълго хобито си, сега и той се гордее с моите творби, предлага ми да ги носим за рамкиране, дори ми купи първия на Роял Париж. Малкият ми син ми подари няколко комплектовки през лятото, които с удоволствие уших, големия си търси подходящ да му ушия. Благородно завиждам на друга моя приятелка, която има доста голяма колекция и съберем ли се- гоблените и цветята са любимите ни теми. До сега никой не ми е казвал, че е губене на време. Корделия - браво на момчето, че е толкова сръчно и романтично!!!

# 428
Мерси!
Той между друго иска за свадбата, дано да не е скоро, Възкресението.  ooooh! Благородно отстъпвайки Сикстинкската на по малкия. Уф, че таз Сикстинска ми се опъва...  Joy #2gunfire

# 429
pepen ,благодарско за линка-регнах се и си ги и дръпнах -комплектовката ве4е е готова даже на единия  Laughing

А колкото до това кой какво мисли за това 4е шиете гоблени-хи4 да не ви пука как ви гледат и нари4ат или обсъждат -важното е 4е ви харесва и в това хоби намирате /намираме  успокоение ...А и изпод ръцете ни все пак излиза красота.....

# 430
може ли да се похваля с едно произведение на жена ми ... избора на рамка е мой Simple Smile

# 431
  • София
Petli, много e хубав  гоблена, а рамката е точно като за него! (Напоследък това е любимата ми тема  Crazy)

# 432
може ли да се похваля с едно произведение на жена ми ... избора на рамка е мой Simple Smile

ПРЕКРАСЕН Е!!!  Peace

# 433
Момичета, да Ви предупредя - днес си поръчах конци на стойност 8.10лв /трябваха ми 9 чилета, а да отида до магазина щеше да ми струва 5 лв бензин/ от тук http://www.8888bg.com/index.php ,като си направих сменката, че по куриер таксата на куриера щеше да е почти колкото конците и помолих да бъдат изпратени по пощата - имаше такава опция срещу 2лв. Дамата отсреща се съгласи и току-що ми пише,че пощенските разходи били 4лв. Rolling Eyes Не е въпроса за 2-та лв , проблема е,че куриерите за почти същите пари щяха на вратата да ми ги донесат, да не говорим че щях да отида с колата и да си ги взема веднага , а аз реших да спестя 2-3лв .... Blush Както и да е в тези бедни години си правя сметка и на левчетата  Sad - реших просто да споделя с вас,за да го имате предвид.

# 434
  • До сърцето...
...  Моя мъж беше ушил един гоблен една роза на черен фон ...

И у наше село така - имам си същото гобленче от моят мъж и единствено засега.
Иначе аз си обичам кръстатия бод и Дименшън, но той предпочита класиката. Взел ми е един Вилер сега, а на мен така не ми харесва. Тъжен ми е и мрачен.

Общи условия

Активация на акаунт