Като клонинг .....

• 6 410
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
Ами така в скайп се запознах с едно момче на моите години.Приличаме си изключително много по:мисли,интереси,занимания...
когато си помисля нещо той го прави след няколко минути  newsm81
И въпроса ми е  - Това възможно ли е ....
С някой който сме от различни градове и не сме роднини да си приличаме толкова много...
А е и момче...   Two Hearts

Абсолютно е възможно. Това е и моят случай   Sunglasses

е това е отговорът за тази тема

# 31
# 32
Е, то и аз имам хубави познанства от нета. Дори се радвам, че имам честта да общувам виртуално с много от вас, в този форум. Ама...  newsm78

Защо говорите за завист? Вълк?

На това дете грам не му завиждам. Да, вълнуващи години обаче да завиждаме на какво? За мен авторката е със сериозния и типичен проблем на възрастта 13 сега - много стоене пред компютъра, но не за да научи нещо, а  да скайпи. Кофти. И опасното - наивно доверие в непознат (дори да е връстник). Така стават белите. После се почват "държавата това", "държавата онова", "мерки". Но откак мандалото хлопне...

Само на мен ли ми правят впечатление някои неща? Като например... няма ли за учене? Няма ли тийн форуми? Безпорядък в мислите (да, наясно съм за възрастта, но все пак...)

Имам племеница на 13. Няма време да вдигне глава от учене. И тя си харесва разни момчета, не е задръстено девойче. Но откакто започна да учи в Английската ú спря тока. Понякога не ú остава време да изгледа един филм.

ние да не чатим по цял ден уча си и съм супер в училище.....  Naughty

# 33
Напълно възможно е заниманията и интересите на хора в сходна възраст да си приличат!

Факт е, че лично аз поставям всичко в Нет-а под въпрос. Мнителна съм вече, откакто познат събираше мои снимки от Фейсбук... Мда! За тези, които не знаят- снимките там може да си ги запамети всеки в собствения компютър. Веднага ревизирах листата с *приятели* и махнах всякаква лична информация.

# 34
е това е отговорът за тази тема
Не, не е това. Това не е отговор, а е мнение. Мнението, което ти имаше преди да пуснеш темата.

Не прави както в другата тема - кой да пише и какво да пише. Малко повече търпение. Има различни мнения, всяко заслужава някаква доза внимание. Иначе, самото питане ще бъде без никакъв смисъл.
Не всеки знае на колко години си и как да разбира написаното или въпроса. Но след някой-друг ден, вероятно ще получаваш по-добри отговори. Може и да са различни, защото всеки мисли различно. Не винаги различно означава неправилно или лошо.

За тези, които не знаят- снимките там (facebook) може да си ги запамети всеки
Всяка снимка, която се вижда, може да се запише. Ако има "защита", тя е много минимална. По-различно е само, ако има парола.

# 35
Хубаво де. Въпросът в темата ти беше "Е ли възможно човек, който не ти е роднина и на практика не познаваш физически, толкова много да прилича на теб. Да, възможно е. В една по-сериозна възраст дори се смята, че да откриеш навреме такъв човек му се казва "да си намериш половинката". Но понеже ти си още малка... ще кажа, че сега сигурно изживяваш първата си любов. Ама съм сигурна, че ти си го знаеше. Просто искаше да споделиш с някой. Хубаво.

От друга страна си достатъчно голяма. Ще кажа и друго. Ако ще и да ти звучи на теб или някой от темата неприятно.
Погледнах, както Вълк каза, публикациите в тоя форум до момента. Интересуваш се от живота. От екология, от спорт по малко, от домашен уют. Браво. Но в много от темите те захапват за правописа ти. Да знаеш тук е място където и възрастните ни правят мат и маскарад когато допускаме грешки. Тъй, че ето ти един урок мимоходом - в тоя форум май не се тачи да пишеш кофти. Пробвай да поправиш нещата. Ей така докато изживяваш сигурно първата си любов. Или каквото там е.

Добре, радвам се щом се учиш супер. За българския не ти вярвам обаче. В най-добрия случай 4. Или даскалото ( Wink) ти е слабо.

Което ще рече: Боже мой! Той е на 13, бе хора.
 ("ве" не го хрупаме много. Като ще общуваш във форум за възрастни, пробвай с нещо друго. Нищо лично, мило дете Peace)
Да, имаше малко объркване, но разбрахме грешката си.

Сериозно вече. Бъди внимателна с интернет. Ти не си. Не ми казвай обратното. Смело се хвърляш във форуми за възрастни. Сега е  bgmama. Някой ден ще попаднеш на друг. Например с повечко мъже.

Прощавай за нравоучението, но така сложният за теб въпрос със сродната "като клонинг" душа, за нес, понеже сме на бая повечко години, е прост. Май ти отговорихме. Ама цялостното ти присъствие, темите, в които пишеш и създаваш, просто събужда и други размисли. Като например колко са доверчиви децата. Няма какво да се сърдиш.

След тая тирада... ако решиш да отговаряш с пост... надявам се да е с главни букви където трябва, без "ве" и сериозно обмислен.

# 36
След тая тирада... ако решиш да отговаряш с пост... надявам се да е с главни букви където трябва, без "ве" и сериозно обмислен.
Не само с главни, че това се чете като крещене  Peace

Зимчо, знам това със снимките. Но ще се засмееш, ако ти кажа на колко хора не им е ясно и мислят, че там (ФБ) *приятелите* само могат да си гледат.

# 37
"Където трябва" казвам. И моят правопис е лош. Но се опитвам. Та и детето да се старае. Само това.
Но за нещата, свързани с интернет, съм съвсем сериозна.

# 38
"Където трябва" казвам. И моят правопис е лош. Но се опитвам. Та и детето да се старае. Само това.
Но за нещата, свързани с интернет, съм съвсем сериозна.

Стефче, напълно съм съгласна с теб. Само го добавих, за да не ни разбере погрешно.  Grinning

# 39
Зимчо, знам това със снимките. Но ще се засмееш, ако ти кажа на колко хора не им е ясно и мислят, че там (ФБ) *приятелите* само могат да си гледат.
Там в facebook, много неща могат да се направят, но с много кликане. Иван може да ти вижда телефона, Петър само името, а само Драган да вижда снимките... Т.е. толкова много кликане, че да ти се отще. Не е по темата, но също има и това - да не те виждат, преди да са станали приятели; да те виждат приятелите и техните приятели... или пък - да не излизаш в търсенето на гугъл  Whistling

# 40
Сега ще вземе да се регистрира във Фейсбук. Видяхте ли как без да искаме ú даваме лоши идеи? Това като една моя приятелка. Години наред не се и опитваше да си намери нова работа, а недоволстваше от старата. Грам не се опитваше да придобие някаква елементарна компютърна грамотност. Че за к'во ú е?! Наскоро обаче се сдобила с едно нетбук-че. Веднага се регнала във Фейсбука.  Wink

Освен снимките... има и друго. Говори се упорито, че много работодатели използват тая модичка, за да научават някои неща. Хич да не е например колко ти е "свободното" време денем докато си на работа.

Но да не оспамвам на детето темата.

# 41
Там в facebook, много неща могат да се направят, но с много кликане. Иван може да ти вижда телефона, Петър само името, а само Драган да вижда снимките... Т.е. толкова много кликане, че да ти се отще. Не е по темата, но също има и това - да не те виждат, преди да са станали приятели; да те виждат приятелите и техните приятели... или пък - да не излизаш в търсенето на гугъл  Whistling

Зимчо, всичко важно съм направила вече с *only me*, защото Драган може да е приятел на Петкан, който пък на мен не ми е приятел... И от *only friends* няма много полза! И е изключително опасно да пишеш къде си и какво правиш... Но е масово!

сори за офф, но мисля, че е важно да се знае. много от 10-годишните (!!!) имат ФБ.

# 42
И моят съвет е да внимаваш. Скоро една съфорумка беше споделила огромното си разочарование от среща с човек, с когото близо 5 години са си говорили по скайп и също беше с прекрасни впечатления от него при разговорите в интернет. Реалността обаче се оказа съвсем друга. Не забравяй, че тук хората могат да се представят за всякакви, а и един наглед нормален индивид може да се окаже патологичен лъжец с нестабилна психика. Така че, умната и внимавай на кого се доверяваш и какви неща споделяш за себе си. Ако се решиш на среща, което не ти препоръчвам, задължително трябва да е на място с много хора, по светло и е повече от препоръчително да не си сама.

# 43
Марти, да попитам нещо, ако не искаш, не ми отговаряй. Къде ходиш в 5 чака?

# 44
чака...или часа..
ако е часът..ем никъде прибирам се от училище около 13-15 ч. и почвам да уча за другият ден....

Общи условия

Активация на акаунт