Желано забременяване след раждане

• 34 010
  • 211
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
ЗДРАВЕЙ МИЛА RUMCASJ

....,освен това четох и за някакъв лубрикант,който създавал благоприятна среда и спомага зачеването,накой чувал ли е за това, а също и за билка КЛинавиче... Hug Hug Hugза вс вас мили момичета в очакване на хубавата вест от вс вас

Аз ползвах Pre seed мисля , че беше. Но т.к. си мерих БТ и правих тестове за овулация, ми стана ясно, че психиката има една от  основните роли за зачеването. Не губете вяра, сигурна съм, че скоро тук ще има бебевалеж  Grinning, този форум го заслужава.. Hug

# 136

Аз ползвах Pre seed мисля , че беше. Но т.к. си мерих БТ и правих тестове за овулация, ми стана ясно, че психиката има една от  основните роли за зачеването. Не губете вяра, сигурна съм, че скоро тук ще има бебевалеж  Grinning, този форум го заслужава.. Hug

Hug Hug Hug

# 137
Rumcajs, може да имаш овулация след 19 ден, защо да е съмнително. Зависи колко ти е дълъг цикъла. Аз родих преди 4 месеца и ми разрешиха да почваме с опитите. Аз имам овулация на 20 ден, цикълът ми е 34 дни. Мойта лекарка ми каза, че не е проблем на коя дата е, важното било от деня на овулацията до следващата менструация да има 12-14 дни. Така че не се отчайвай може да си имала овулация и да е била по-късно. И аз първия месец за малко да я изпусна, добре че отидох на лекар и там видяха на ехографа.
Дано всички имаме скоро добри новини и вместо овулацията да си мерим коремите. Praynig

# 138
Всеки ден отваряйки този форум се надявам да прочета новината,че някоя от нас е бременна Praynigи много се радвам,че мамите,които вече са успели,продължават  да пишат и тук,те ми дават надежда,че скоро това ще се случи и на мен,макар да трябва да изчакам още 2 месецаnani-banani,дано наистина скоро да им повече бременни мами!Пожелавам го на всички Hug

# 139
Здравейте, отдавна не съм писала, но чета редовно.
И аз се надявам най-накрая да започнем да се хвалим с нови бременности.
При мене минаха почти 2 месеца откакто родих и сега ми приключи първия цикъл и мисля от следващия месец да опитвам отново. Незнам малко е скоро, но пък се чувствам добре и даже регистрирам и овулация.
Както е тръгнало ще вървим всички заедно, пък и дано се прехвърлим от този форум в нов на мамите, чакащи бебе  Grinning

# 140
Днес бях на контролен преглед след раждането. Док. каза, че всичко е наред и матката ми е възвърнала размерите си.Каза също, че след два редовни цикъла може да опитваме вече за бебе. Пусна ми изследвания за токсоплазмоза и каза, че няма видима причина да се повтори ужаса. Малко ме обнадежди Simple Smile Сега ме наболява коремът и чакам да ми дойде.
Успех на всички!

# 141
d-dianaи това все пак си е хубава новина,дано и с изследванията всичко да е наред Praynigи дано тези два цикъла минат по бързо,и аз трябва да изчакам още 2 месеца ,а после всички да сме пак на старта и дано прекрасните новини за новите бременни мами от този форум да не се бавят!

# 142
Дано мили момичета скоро този форум се изпълни с хубави вести, да го направим най-позитивният и зареждащ.
Виждам,че повечето от нас са на етап бебеправене или са на старта,ако всички се помолим съм сигурна,че Господ ще чуе молитвите ни и ще ни даде нов смисъм и светлина, за да продължим да живеем макар и с болка в сърцата обнадеждени,че детски усмивки ще има и за нас и ние ще чуем вълшебното "мами".
Аз продължавам с опитите,този месец реших да си купя тестове за овулация,ей така като на шега,цикъла ми свърши преди около 3-4 дни и днес си викам чакай да пробвам една от тея ленти и то взе че ми показва две черти,еднакви по цвят и яркост,не супер силно изразени,но са 2 еднакви,та по инструкциите чета,че това уж значело,че следващите 12-48 часа настъпва овулация,но аз нещо нз дали да имам вяра на това,първо не е ли мн рано за овулация,второ с тези тестове.....незнам,някой има ли опит с тях и колко са надеждни,но така или иначе съм ги купила,ще ги направя  и др,пък резултат дали ще има...вече спирам да го мисля,защото нямам вече нерви и сълзи след всичко,което минах,сега и при всеки цикъл да го мисля мн ми идва,та кураж мили момичета,ще се борим пък каквото стане Hug

# 143
  • Бургас
mar4elamp, каква марка си взела? По принцип винаги има две черти, трябва тестовата да е по - наситена от контролната. Първия път , когато и аз си направих доста се обърках , но в последствие започнах да ги различавам. Другото , което е че може да си  с много ранна овулация, но тогава целия цикъл би трябвало да ти е с дължина около 20 дни. Ако започнеш да се впрягаш от тестовете по - добре ги захвърли. Лично на мен да ти кажа много ми действаха на психиката, защото нали трябва да ги правиш по едно и също време на денонощието /желателно е след обед /, да не си пила течности поне 3 часа , и да не си пишкала също така, но по настояване на моя мъж съм си ги правила. Той милия също много преживя загубата на момиченцето ни, но разбира се по свой си "мъжки" начин.
И вярвайте, силно вярвайте  Praynig
Прегръщам ви силно момичета , мислено съм с всяка една от вас  Hug

# 144
Момичета, здравейте. Ние миналия месец започнахме опитите, но вчера ми дойде. Sad Голямо разочарование. А мерих и овулация, уж имах, уж уцелихме, ама не. Знам, че от един път не трябва да се отчайвам, но нали само това ме крепи. Вчера много плаках. Не знам защо бях решила, че от първия път ще стане. Другия месец продължаваме. Поздрави и успех на всички  Hug

# 145
Zdr Vali ly

Миличка,недей да се отчайваш,знам че много боли,за лично плача всеки месец,в който ми дойде,вече 4 месеца подновени опити,но друго не ни остава освен да опитваме.Незнам при теб каква е била причината за загубата,но е добре да си направиш всички изследвания ако имаш такива назначени от доктор, за да си започнала на чисто,а това,че не е станало от първия път изобщо не трябва да те тревожи,хубаво е че си имаш овулация,значи ще стане.Аз лично вчера бях на консултация с д-р и ми казаха да си направя 1 изследване което трябваше още след раждането да направя,някакво генетично за тромбофилия,но не го бях направила и утре се заемам,също и проходимост на тръби ми казаха и дали имам ову също трябвало да се види,аз питах ок щом съм забременяла 2 пъти-първия път аборт по желание,а после и мъртво раждане и д-ра каза,да по прницип щом си забременяла два пъти би трябвало и сега д астане,ама за вс случай де се проверят и тези неща.И аз започвам наново,успех мила ти желая и пиши,аз всеки ден съм на линия, ако имаш въпроси или нещо да споделиш.Колко време ти отне бебеправене първия път?

# 146
Здравей mar4elamp, благодаря за хубавите думи. Аз така и не разбрах каква е причината за да загубя бебето. Иначе аз още първия месец направих какви ли не изследвания. Генетични за вродени тромбофилии направих при проф. Кремински в МД-София, той е началник на генетичната лаборатория. Приема всеки ден и консултациите са безплатни. Изследват 4 показателя.  При мен всичко беше нормално. В Александровска болница правих имуннологични изследвания за антифосфолипиден синдром и там всичко си беше в норма. Изследвах и хормони на щитовидната жлеза и ехография, полови хормони също и там всичко беше на ред. На края ми казаха, че няма видима причина за случилото се,  да не правя повече изследвания, че никога няма да разбера причината. Първия път забременях на четвъртия месец опити.
Поздрави и успех и на теб Hug

# 147
Как сте момичета? Отдавна никой не е писал.
Незнам как се чувствате и справяте, но аз три месеца след раждането продължавам да плача и настроението ми се люшка в двете крайности. И най-малкото нещо е склонно да ме натъжи.
Така искам някоя от нас да се похвали и да повлече крак  Praynig.
Тези дни си правих изследвания - за токсоплазмоза, хламидии, фолиева киселина - всички необходими преди евентуална нова бременност.
Някоя знае ли за друго необходимо изследване, за да не пропусна нещо?  Simple Smile

# 148
  • Варна
Здравей Карина, аз също си правих всякакви изследвания, мога да добавя също мико и уреаплазма, цитомегаловирус, листериоза, влагалищен секрет, цитонамазка, направих си и за хепатит а, б,ц, имунологични, ПКК,ехография на органите в малкия таз Crazy (абе с две думи толкова бях афектирана от случилото се, че направих всякакви за каквито се сетих, но те всички са важни-поне за мен)
 Hug Дано всичко е наред, като се успокои организма, ще е готов за нова бременност, стискам палци. Аз лично към септември смятам да правим опити, защото съм със секцио и трябва да минат повече месеци Sad

# 149
Карина, ще дойде времето в което ще се почувстващ по-спокойна и уравновесена. И аз бях така, както го описваш. Трябва си време за да се успокои психиката. Загубата на дете е много силна травма най-вече за душата, а наранена душа по-бавно се възстановява.
Аз съм в края на 5 м. от раждането и мога да кажа, че чак през този месец се усетих емоционално по-спокойна. Има си моменти в които ми тръгват сълзите по детето, особено когато му паля свещица, но така ще е, няма начин.

Искам да благодаря на vali-ly за информацията, че овулация може да има и след 19 ден от м.ц. и че е важно да има 12-14 д. от овулацията до следващия цикъл. Последния път се получи точно така.  Simple Smile

Пожелавам на всички ни, съвсем скоро да имаме повод за радост.
Не знам дали ще имам смелостта да си кажа, ако има бременност в наличие. Ще бера страх, макар да не искам той да ми е определящ фактор. Предния път и в отчетна темичка споделях до последния момент. Сега душата ми ще се е свила.

Общи условия

Активация на акаунт