Желано забременяване след раждане

• 34 002
  • 211
  •   1
Отговори
# 150
Днес ми е тъжно,много много тъжно отново,месеците си минават,болката си остава-силна,пареща.Вчера ми дойде и може би и това ме разбива отново,вече 5 месец опити и все още безуспешни,моля се всеки ден,но.......Правих си този месец и препоръчаните изследвания за тромбофилия,там вс е ок,излезе само,че трябва да приемам по-голямо количество фолиева к-на,защото има известен процент,че е усвоявам по-бавно.Въпреки,че по време на бременността ми не съм го знаела и съм си пила нормалните дози и вс с беба беше ок,е за жалост края беше трагичен.Поне се успокоих,че не е заради тази тромбофилия,правила съм също след раждането цито,изследване на ТСХ и екограф -вс по тези неща е ок.Писах и на д-р Кременски,генетик от София-мн мил човек,отговори ми веднага,че не вижса причина да не успея да забременея отново.Но не става и аз се раздирам от мъка,има ли от вас други,които правят опити за бебе и колко от вас са успяли да забременеят след науспешна ременност,колко време ви отне,незнам дали да се обръщам вече къл д-р за репрудоктивни проблеми,незнам какво да правя,незнам накъде да поема,психиката ми е тотално изтощена,плача и н еспирам да мисля за това,моля ви дайте ми съвет Hug Hug Hug

# 151
Здравей, mar4elamp
Много силно те прегръщам и разбирам болката ти. Много плаках и все се питах "защо".Но знай, че хубавото ще се случи. При мен забременяването стана на  шестия месец и да ти кажа, че когато разбрах, бях едновременно много щастлива и много уплашена. Бременността ми мина почти нормално, само накрая беше въпрос на минути да ни спасят и мен и детето. Но благодаря на Господ и на лекарите от "Тина Киркова", че реагираха супер адекватно и бързо.

Дъщеричката ми вече е на 9 години, имам и синче на 2 годинки.

Още си спомням с мъка и болка, това което се случи при първата ми бременност.

Но си имам две прекрасни слънчица. Вярвай и ще се случи.  Hug

# 152
mar4elamp,незнам какво да ти кажа,много е трудно да си позитивен след случилото се ,но трябва да се опиташ да се съхраниш,знам колко много искаш отново да си бременна,и при мен е така ,това желание понякога е толкова силно,че е чак все едно физически болезнено.....аз загубих моето бебче февруари,в началото ми казаха,да изчакам само един,два цикъла,защото родих нормално,но лекарката при която ходя сега е непреклонна да изчакам 6 месеца с опитите,за да се въстанови напълно организма и да може матката да поеме и износи нова яйцеклетка,защото и сега можело да стане,но няма за какво да рискувам..... знам колко сухо звучи това,но може би организма ти още не е готов за нова бременност и инстинктивно се предапзва,знам,че може би звучи глупаво,но щом всичко ти е наред,просто гледай по ведро,някои от нас имат толкова здравословни проблеми,които да лекуват...мисли позитивно за времето когато отново а не ако забременееш,защото ще стане само е въпрос на време,знам,че нямаш търпение,но ще видиш,че ще стане,само се успокой Hug Hug Hugсигурна съм,че скоро време ще ни зарадваш!

# 153
Благодаря ви мили момичета,не ни остава друго освен да продължаваме да се борим,може би наистина на организма е нужно време,а и на психиката,за да се възстанови.Въпреки,че аз физически се чувствам добре,явно природата си знае кога.Този месец съм решила по-сериозно да се заема с тестовете за овулация,защото цикъла ми като че ли все още е малко объркан,един месец ми дойде на датата,после закъснее,после пък подрани със седмица.Мисля да си взема и този гел pre seed-пък да видим,само незнам как да помогна на психиката си,колкото и да се старая да не мисля, не се получава,мн е трудно и когато хората казват "е какво толкова го мислиш,ще стане" само ние си знаем,че само една нова бременност ще ни даде отново усета за щастие и надежда,дано,дано скоро всички се похвалим с хубавата вест,а дотогава продължаваме с опитите,май е рано още да се обръщам към д-р за репрудоктивни проблеми,все пак съм ималаа 2 пъти бременност, с божия помощ се надявам да стане и сега Hug Hug Hug

# 154
Здравейте и от мен. Ние от миналия месец правим отново опити за бебе. Аз реших да си взема отпука и да отидем на почивка. Преди това обаче си записах час при лекарката ми да видя дали всичко ми е наред. И като ме прегледа ми откри киста. Направо щях да откача, през цялата почивка само плаках и нищо друго. Лекарката каза, че било задържан фуликул и не било опасно, да продължаваме с опитите. Ама какви опити, като не се пукат фуликулите, значи няма овулация Thinking. Иначе и аз си го купих този пре-сиид, но май този месец няма надежда да стане нещо.
Дано скоро някой да се похвали с хубави новини, за да вдъхне надежда и на другите. Praynig
Поздрави на всички, много прегръдки и успех Hug

# 155
  • Бургас
mar4elamp ,  vali-ly   Hug

Чета тази тема, защото и аз минах сравнително скоро по този кошмарен път на загуба и след това на жадуване на нова бременност, и прекрасно знам какво усещате, и как се чуствате мили момичета. Искам да ви дам от моята сила и увереност , че скоро отново ще грейне усмивка на лицата ви  Hug

mar4elamp ,  мисля , че няма смисъл да ходиш при д- ри по репродуктивна медицина.Ти навярно знаеш , че овулацията зависи много от психиката на жената, защото хормоните са страшно податливи на стреса. Аз за себе си забелязах, че единия месец , който ми беше най - стресиращ въобще нямах овулация / БТ въобще така и не се вдигна/. В месеца, в който приех нещата такива , каквито са и се опитвах да го обясня и на съпруга ми, т.е. секса по график , който правихме с мъжа ми / този секс по график е убийствен и за двамата партньори/ се стараех да го превърна в удоволствие и забавление за двамата, та точно този месец се е получил и нашия бебок.  Другото, което е има едни билки за женския организъм, които са много добри,едната от които е хубава , ако знаеш , че матката ти е с по  - тънка лигавица. Прави се запарка от листа на малина и червена детелина. Ако искаш опитай. Отделно на мъжа ми аз му варях бабини зъби.
vali-ly , мила аз също имам такъв задържан фоликул и съм забременяла два пъти. Така , че споко ще стане. Това с отпуската е много добра идея  Peace

Силни прегръдки на двете и на всички момичета , желаещи отново да изпитат щастието да станат  мами  Hug Hug Hug

# 156
Здравейте момичета, как сте? При мен нещата са си същите, май задържам фуликули всеки месец doh сега чакам да ми дойде и следващия цикъл ще ми проследяват фуликулите. Пак ходене по мъките. Омръзна ми от болници и лекари. Поздрави

# 157
Здравейте и от мен.И аз все още нямам хубавата новина, която да споделя,боря се с отчаянието,редуват се дни на спокойствие и това да си казвам-когато стане,с дни които ме наляга отново мъката и се потам защо не става и кога ще стане.Скоро си правих и изследвания на хормоните на щитовидната жлеза-нещата излезнаха нормални.Правих и тестове за ову,ама май нещо не мога да се справя с тях и ги захвърлих,да видим този месец дали ще се случи,поздрави на всички мили момичета и нека си даваме сили и да продължаваме напред Hug.

# 158
И аз все още правя изследвания,но се надявам ако всичко е нормално от другия месец да ни разрешат да започнем с опитите,толкова е голяма желанието и нетърпението и при двамата с мъжа ми,дано успея да преборя и психиката си,когато започнем с опитите,защото знам,че и това е много важно,не само физически да съм добре....Успех на всички и дано час по скоро този форум се напълни с много нови бременки Praynig

# 159
Здравейте и от мен и аз да се оплача ,че все още не мога да се похваля с бременност!Аз момичета нещо съм неграмотна с тия ову тестове   ,все ми се виждат две черти и на края и аз като mar4elamp ги захвърлих и каквото ще да става, с тях имам чувството ,че повече се депресирам .та това на кратко за мен. На вас късмет майчици и дано скоро носим  дечицата,които толкова желаем.

# 160
Здравей Диана

Искам да ти дам кураж и да ти кажа да не се отчайваш мила,продължаваме с опитите и не спираме да се молим и надяваме.От колко време правите опити?Аз от 5 месеца и за сега нищо.......дано Господ чуе молитвите на всички ни и пази нашите ангели там горе Hug

# 161
Оххххххх и аз като теб mar4elamp от 5 месеца и някакви аномалии с цикъла имах. Сега го чакам утре по календар де, иначе да ме пита някой въобще не го желая ама започнах да се успокоявам,чета че има майчици ,които вече са бременни и това ми дава надежда и сила .Толкова ми се иска всички да пишем радостни неща ,за положителни тестове , за повръщане и гадене и всички неща ,които някои хора  ги смятат за кошмар Божеее де късмет и за нас -това да ни е кошмара Седнали да ми се жалват "доброжелатели"как не можело да се спи Бога ми предпочитам да не спа и да нося бебенце на ръце по нощите ,а не да хода като зомби от балкон на балкон по нощите  да рева и да  пуша .Като се сетя ,че пушех едно време по една цигара на ден сега от както малкия почина пуша по кутия  Макар, че съм решила да ги зарежа тия гадни цигари ама нещо не мога .Ох спирам да досаждам нали от доста време не съм писала и сега наваксвам .Признавам си момичета не Ви познавам лично, но ми е толкова успокояващо като магия сте .Можете да успокоите човек само с един жест .Благодаря на всички  newsm51

# 162
diana_val4eva, mar4elamp и аз в началото като започнах да си правя тестове за ову не ми беше много ясно как отчитат. Обаче като свикнеш е много лесно. Овулацията настъпва 24 до 48 часа след като двете чертички на теста са еднакви или тестовата и по-ярка. Иначе през останалото време може да си има две чертички, но едната е по-бледа. Да ви кажа тестовете се оказаха много точни. Напълно съвпадат с данните от фуликометрията.
 Момичета да ви се оплача аз хванах някакъв вирус smile3511. Направо вече ще откача. Едно лекувам друго се появява. За сега опитвам да мина без антибиотик. Много ме боли гърлото и поддържам температура 37,3-37,4 и пулса ми е много ускорен. Утре трябва да ми дойде, не че този месец се надявам на хубави новини, с тази киста където я имах в началото, ама сега пък и настинка нещо съм притеснена. Поздрави

# 163
Здравейте момичета !Има един въпрос който ме гложди и ще ви питам понеже знам ,че тук ще ми кажете повече та на кратко през миналия месец ми започна цикъл на 02.06 за около 5 дни след което ми започна на 15 .06 отново .По мои изчисления трябваше да започне новия цикъл на 12 07 ,но него го няма .Има ли вероятност да съм имала късна овулация в началото на този месец и да съм забременяла ,а теста да не го отчита все пак са само няколко дни.Естествено ще отида и на лекар,но според вас дали на видеозон ще се види всичко и кога да го направя сега в края на тази седмица или в началото на другата ? Знам ,че ще ми кажете да задавам въпроси на други места но немога тук се чувствам най добре .Благодаря

# 164
  • Варна
Здравей diana, според мен изчакай, рано е за видеозон, ако си имала късна овулация нищо няма да се вижда все още-при мен беше така. Можеш обаче по всяко време да си направиш тест за бременност. Hug

Общи условия

Активация на акаунт