Колко езика знаете?

• 15 628
  • 200
  •   1
Отговори
# 75
Английски,но разбирам когато ми говорят на испански,италянски, немски и руски естествено...

# 76
Само български.

# 77
Знам и знам...какво значи знам. За мен да разбираш сръпски не е като да го знаеш. Или да кажеш 5 приказки на английски не е средно ниво.
Та така.
Иначе аз знам, какво не знам Mr. Green

# 78
А, не е така то, сръПския и аз го разбирам, значи го знам !

# 79
Српски.
С п,без ъ.(Српски језик)
Няма начин да не си учил српски и да го знаеш.
Тва да не ти е некоя песен на Лепа Брена.
Ше разбереш кво ти говори някой србин,босанац или косовар..ама някой друг път.

# 80
Аз слях сръбски и срПски и стана мазало.
Имах една позната в УСА, дето знае сръбски, македонски, хърватски, руски, босненски, български...и тези първите предимно от песните на Лепа Брена Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И си го пише по СВ-тата, хората цъкат с език и викат: брей, тази е много умна, виж колко езици знае Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 81
  Да, и аз ги знам такива, дето са мнооо добри . Навремето на един кандидатстудентски изпит по английски, имаше  групичка кандидатстващи, които се накъсаха да се хвалят , колко били добри. Умрях си от притеснение и бях сигурна, че нямам шанс с такава конкуренция. Изкарах скромния резултат от 4,65 (поне не се бях хвалила преди това) и ми стигна  , за разлика от самохвалковците ,които бяха изпонакъсани...

# 82
Понеже обсъждате много српският  Wink ...аз разбирам много добре торлашки диалект, но не мога да говоря.

# 83
Понеже обсъждате много српският  Wink ...аз разбирам много добре торлашки диалект, но не мога да говоря.
Скоро гледах Зона Замфирова.Там диалозите са "нишки".

# 84
Английски,но разбирам когато ми говорят на испански,италянски, немски и руски естествено...

И аз разбирам 'ТалЯнски-мамма мия,пица,Гучи и Версаче Wink.

# 85
Английски и Норвежански  Laughing (норвежки)
Български не знам..що е то? newsm78

# 86
Едва-едва поназнайвам български.

# 87
Аз стандартно, Англииски и руски. Но ги практикувам редовно, така че с тях съм във форма. Немски начално ниво 1000 макс.

# 88
Руски-втори матерен
Английски- писмено и говоримо отлично
Френски- 5 години във френска паралелка, твърдя, че го знам и като граматика, и като нюанси в писането, и устно
Гръцки-мога да се оправя с поръчка, да кажа 5 приказки,иначе разбирам, но не мога да се пречупя да говоря
И знам около 300 думи на арабски, мога да пиша малко + някакви основни фрази

А по въпроса какво работим с езиците.. безработна съм, явно няма голямо значение колко езика знам и щом съм на 18 автоматично не ставам.

Браво - на 18 с 3 -4 езика. Евала!
Почвам да се комплексирам направо. Няма ли някой да се включи и да каже, че не знае нито един език освен български. Защото аз съм останала с това впечатление за българите като цяло. А  хора знаещи по 2-3 езика почти не познавам.

Аз за българите имам точно обратното мнение - от допира ми с хора от други европейски страни, мога да кажа, че ние се оправяме доста добре с езиците. Според мен това дали познаваш хора, които владеят езици или не зависи от това какво училище си завършила и от специалността в университета. Ако си учила в езикова гимназия, няма начин да не познаваш хора минимум поне с един език (а в добра езикова можеш и втори на сносно ниво да научиш). След това подобна е ситуацията и с университета - аз съм с хуманитарно образование и повечето ми колеги знаеха по 2-3 езика, а някои и повече. Именно защото средата, в която съм попадала до момента, е била такава, аз познавам доста хора, владеещи повечко езици и на този фон аз също се комплексирам на моменти, защото владея добре само английски. Иначе съм учила и други езици, но нещо не ми потръгна с тях - имам тотално забравен немски език, учен като втори в гимназията, опитах в университета и с испански, но този език не е моят. Поназнайвам и малко словашки, който също е с тенденция към забравяне, ако не му обърна внимание скоро!  Така че, официално и за СВ-то - само английски (е, може да се добави и малкото словашки:))! Планирам в бъдеще да посветя време за научаване на френски - много ми харесва този език!

# 89
Планирам в бъдеще да посветя време за научаване на френски - много ми харесва този език!

И аз! Даже си намерих къде да го уча, по препоръка от една приятелка Wink Но времето ще покаже...

Общи условия

Активация на акаунт