Раждане вкъщи 6

• 44 196
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
Мила, чудесно е, че си така мотивирана и търсиш информация от рано! Simple Smile Лекции се организират редовно към Консултативния кабинет по кърмене в Майчин Дом. На лекциите присъстват и консултанти по кърмене, отделно можеш да провериш списъка с акредитирани консултанти в блога на Хедра и да се ориентираш за най-близките до теб, за да могат евентуално да ви посетят при нужда: http://xedra.wordpress.com/classes/
Консултантите ще ти помогнат да кърмиш колкото дълго искаш и да се справяш с възможните очаквани или неочаквани трудности по пътя Simple Smile
На срещите ни за домашно раждане също идват акредитирани и обучаващи се в момента консултанти, но като цяло е най-удобно консултантът да е близо до теб физически, за да може да реагира максимално бързо, когато имаш нужда.

# 451
Аз имам опит с две деца (по 5 месица), но съм се заканила този път да се постарая повече и се интересувам от лекции и търся инфо.
Ще се радвам да си намеря консултант.. Heart Eyes, (че си имам известни проблеми).
Мила от Марс, сигурна съм, че ще успееш, защото и аз на втората поправка се справих (първите две откарах до 6 месеца само, а третото още не е отбито).
Голяма помощ ми оказаха момичетата тук и консултантите по кърмене, които също от тук познавам (някои лично, други само виртуално).

# 452
Колко надежда ми давате тук... newsm76

# 453
Мила, имаш подкрепа от мен и ти казвам, че ще се справиш.
Първото дете го кърмих с 300 зора само 40 дена. Второто след месец става на 2 години и все още го кърмя. Пристрастен е.

# 454
Колко надежда ми давате тук... newsm76

Затова сме тук Simple Smile
Сетих се, че наскоро излезе чудесна крига за кърменето на български език и на съвсем достъпна цена. Ето повече: http://xedra.wordpress.com/2010/02/27/abc-bf/

Може и странно да звучи, но аз само по книга (и четене на форуми) се научих да кърмя и да преудолявам разни трудности по пътя. Оказа се, че е от изключителна важност да имаш информация и подкрепа... Но май за всяко нещо в живота е така Simple Smile

# 455
  • ул. "Мечтание"
Мила, надявам се да успееш!  Hug
Аз също се надявам този път да се представя по-добре с кърменето.  Crazy

# 456
Момичета, влизам да ви споделя добра новина. Вчера в ранни зори, 2 седмици преди термин, се роди още едно бебенце у дома във Варна. Бебенцето е второ, момченце, 2750 г. Контракциите са започнали към 11 вечерта и към 4 и нещо сутринта бебето се е появило. Раждането е минало прекрасно.

Таткото се е притеснил, когато му съобщили, защото е бил дежурен на кораб и се е обадил в Бърза помощ. Те са помогнали за раждането на плацентата и са поискали да заведат бебето в болница за преглед. В АГ болница реагирали неадекватно и почнали да задават въпроси от рода "Вие цигани ли сте", "Какво образование имате?". Но майката е била желязна и много любезно е обяснима, че все повече жени искат да раждат у дома и не е позволила да я уговорят да остане, за да "наблюдават" бебето.

С майката се запознах преди 2 седмици и ми направи впечатление колко увереност имаше в себе си и в решението си, въпреки че до момента не беше чела нищо специализирано. Тъкмо преди раждането е приключила с Гайда на Ина-Мей за раждането, това плюс разговора и с мен беше подготовката. Пиша го просто като още едно доказателство, че телата ни са направени да раждат с или без четене. Надявам се скоро майката да разкаже за раждането си, защото мисля, че ще бъде вдъхновяващо за много от нас.

# 457
Ех, че хубава новина!
Честито на новото бебче и на неговото семейство! Браво на майка му за куража, да се справи без таткото!   bouquet

# 458
Супер новина! Simple Smile

Утре в На кафе ще говорят Роби Дейвис Флойд и Елизабет Дейвис в 9:00 часа.

# 459
  • ул. "Мечтание"
Супер новина! Да им ечестито бебенцето на новите родители!  Hug

Аз ги слушах днес в "На кафе", като никога се престраших, хич не обичам такива изяви, малко ме дразни неадекватността на водещите. Но тоя път беше що-годе добре!  Peace

# 460

Може и странно да звучи, но аз само по книга (и четене на форуми) се научих да кърмя и да преудолявам разни трудности по пътя. Оказа се, че е от изключителна важност да имаш информация и подкрепа... Но май за всяко нещо в живота е така Simple Smile

Аз също, при това първите три седмици дъщеря ми се хранеше изцяло с адаптирано мляко. А и родих в провинциален град, където помощ за кърмене нямаше отникъде Simple Smile

За протокола - бременна съм и още кърмя. На година и 7 месеца е детето

# 461
Честито на варненското семейство!! Майкаат явно притежава много сила, щом и с болнца се е наела да се разправя в този отреден само за нея и бебето момент... Да са живи и здрави! Simple Smile
И много хубаво им е казала в АГ-то какво ги чака за вбъдеще - все повече двойки ще ибзират раждане извън болница!

Кристофер, добре дошла в темата! Simple Smile

Поздравления и на Дая, която от вчера гушка прекрасно момченце!! Simple Smile

# 462
  • ул. "Мечтание"

Ау, супре! Домашно раждане ли е било?

# 463

Ау, супре! Домашно раждане ли е било?

Не, но е отишла в болницата в последния момент и са й спестили много неща!

# 464
  • ул. "Мечтание"
Супер, много се радвам!
Абе важното е да е останала доволна!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт