Доволни ли сте от почистването на снежната покривка?

• 11 190
  • 263
  •   1
Отговори
# 90
  • Paradise
Какво да кажа, като работя до Метро Люлин; снощното прибиране с кола ми отне час и половина.
Международният път за Сърбия е далеч от разбирането ми за почистено, а като закъса и някой тир с летни гуми, кошмарът е неописуем.

# 91
Хаха, като сте си купили "чисто нови зимни гуми" сякаш сте хванали Св Петър за скоростния лост.

Аз го написах, защото ще се яви някой да ми обясни как не съм подготвена за зимни условия, та затова е такова положението  Crossing Arms
Иначе вярно, че не опира само до гумите.

# 92
Вълк, аре не се прави на интересен.Вериги ли да слагаме?Градски транспорт едва потегля и спира няколко дена.Не ден, не два.От как заваля.Кварталните са с по над 5 см лед, там и верига не помага.Спреш ли-няма тръгване.Или не-само ти си майстор, другите всичките не могат да карат. Whistling

# 93
  • София
Вчера трябваше да отида да взема нещо от офиса си, намиращ се на малка уличка в Лозенец. Ужас някакъв. По едно време на един леко наклонен заледен участък, мъжът ми изсумтя и дръпна ръчната. В началото не загрях какво става, но се оказа, че е изгубил контрол над колата, и сме щели да се блъснем в колата пред нас. Тогава си казах - виж ти, явно при нас (малка уличка в центъра) са изчистили, щото нямаме такива перипетии. Да, ама не.  Естествено нашата улица също не беше изчистена, но за късмет е абсолютно хоризонтална.  Mr. Green

# 94
  • България-Швейцария
И аз танцувах вчера из малка уличка в Лозенец, хем уж си я знам, но пък и релефът се променя непрекъснато последните дни.
Щеше да го отнесе едно паркирано като камила на араб в пустиня Хюндай Купе или любезният дувар от другата страна.
За късмет на всички някак успях да спра.

# 95
За да си спестя емоцийките около заледените улички, откакто падна снега ползвам градския транспорт или маршрутка.

# 96
И аз не се оплаквам. Със зимните гуми съм си и колата си се движи перфектно. Не използвам много спирачките, мажъ ми така каза.

# 97
Не е почистено и обезопасено като хората. Недоумявам как е възможно цели 9 фирми да са ангажирани с почистването и пак да има участъци, където колата се движи като шейна.

# 98
  • България-Швейцария
Ако трябва да сме точни, чистено е (ако изобщо) като лисицата с опашката си.
Криза е, пестим, същевременно осигуряваме на тенекеджиите работа.
По-добре да не беше валяло изобщо.

# 99
Ама София не е за сняг.  Да вали, ама само по планините.

# 100
Ние пък си нямаме сняг Cryи снежинка даже не е прехвърчала още Tired

# 101
Ако трябва да сме точни, чистено е (ако изобщо) като лисицата с опашката си.
Криза е, пестим, същевременно осигуряваме на тенекеджиите работа.
По-добре да не беше валяло изобщо.
Абе говорим си ние тука. Когато има вероятност за заледяване е едно - сняг се чисти, лед не се чисти (мете/рине). Може би, на лед, се хвърлят сол или химикали, но вероятно, в студено време и когато вече е заледено, те не действат така бързо и лесно. Вероятно химикалите са по-скъпи, а солта май разваля пътищата.
Не е въпросът как да се изчисти, когато вече има коловози. Не е въпросът как да се пресметнат най-ефективните действия. Те трябва да си знаят предварително - кое, кога и как се прави и да могат да сметнат колко е 2+2, дори на сън. След като са видели прогнозата - да се подготвят. След като не е заваляло през нощта, а е заваляло чак сутринта - да действат според правилата.
Какво има кмета да гледа и да умува. Това да не е къщата му на село - "Не ми се чисти сега". А на другия ден - "Въх, дай кирката, че станало 10 см. лед"

# 102
Втори ден вървя в поза "ханъма", или "гейша". Ситна стъпка и поглед в краката..Никакво оглеждане на магазини, нищо. Laughing
Ужасно е заледено, мръсно, гадно, и шофьорите и пешеходците ме дразнят. Crossing Arms

# 103
Днес с целият си акъл отидохме до Метро Люлин, разбира се така и не успяхме да се върнем  Joy обърнахме и обиколихме през Констинброд - да ви успокоя, там е същото, като и в столицата, което не говори добре за нея ... отсечката до София е проходима само е едната лента, носихме се като народна песен, колата направо си вървеше, на където иска  ooooh! поне да опесъчават!!! Един Петрохан, който е на много по-високо е по-безопасен и лесен за минаване от тези улици.

Кварталните ни улици с градски транспорт още не са чистени. Май и няма да ги почват, ще чакат да си мине зимата  Tired

Ааа не е вярно - по-зле е! Вчера се чудех изобщо снегорин минал ли е по главния път на града, а между София и Костинброд първите дни беше ад а е главен път.... това вече е на държавата - извод - никой не си върши работата! Tired

А уличките на Лозенец ги катеря с кола със свито сърце...честно...

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 17:34 от •ºtreisyº•

# 104
Аз не мога да си обясня следното - по спирките на градския транспорт, седят по 2-3 ромки с лопати и хвърлят всичкия изчистен от тротоара сняг на платното, под гумите на автобусите!
Такива невероятни локви-океани стават, че просто няма шанс да се качиш на рейса без да си мокър после до коленете!
Нещо ми се губи логиката?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт