Петиция срещу вдигането на таксите за ДГ в София

• 20 173
  • 311
  •   1
Отговори
# 30
...не закачай точно този момент... темата е друга,и няма нищо ощо с тази тук...
Тогава ще те питам в друга тема, защо това трябва да е задължително, след като би могло да се осигурява под формата на занимални по желание. Милионите могат да се похарчат и така.

ПП Като кажете в коя тема да ви питам, ще ви питам там.

# 31
...не закачай точно този момент... темата е друга,и няма нищо ощо с тази тук...
Тогава ще те питам в друга тема, защо това трябва да е задължително, след като би могло да се осигурява под формата на занимални по желание. Милионите могат да се похарчат и така.

ПП Като кажете в коя тема да ви питам, ще ви питам там.

Ми те и ДГ също мотгат да са по желание,и главният архитакт на София Диков на там все бие,но колко могат да си го позволят?!В България всичко по желание струва много пари...Само не и трудът на хората,той май се разбира съвсем буквално в някои свери "по желание"...
Но да не разводняваме нещата!

# 32
Ми те и ДГ също мотгат да са по желание,и главният архитакт на София Диков на там все бие,но колко могат да си го позволят?!В България всичко по желание струва много пари...Само не и трудът на хората,той май се разбира съвсем буквално в някои свери "по желание"...
Но да не разводняваме нещата!

Нещо не ме разбираш, май. Отговорих ти на ЛС, докато открия тема, в която да го направя там.

# 33
Хей,какво става?!

Побут!!!

# 34
Всъщност колко е новата такса в София сега? Защото в наше село още септември я направиха 60 лв? Извинявам се но и в двете ви теми не видях.

# 35
  • София
glumper, и в София са заложили 60 лв. в бюджета за следващата година. А ти откъде си?  Hug

# 36
Всъщност колко е новата такса в София сега?...
Извинявам се но и в двете ви теми не видях.
Няма нова такса още.

Кметът Фандъкова е цитирана в старата тема много, вкл. с едно интервю от миналата година:

Таксата за детска градина в София остава 40 лева и догодина/ 10 дек 2008

- Госпожо Фандъкова, ще се повишава ли таксата за детска градина догодина?
- В никакъв случай - и кметът също е категоричен да остане 40 лева...

Но интервюто е преди изборите.

След изборите кметът звучи така:

"Най-вероятно таксите за детските градини и ясли в София ще се увеличат с 50 на сто. Това ще бъде предложението на столичната администрация", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.
До сега таксата беше 40 лв. Ако увеличението бъде прието, родителите ще плащат вече 60 лева.
http://www.schoolsbg.com/comment.php?comment.news.250

"...Месечната издръжка на едно дете става 355 лв., от които само 40 лв. са таксата, а останалите се покриват от общината", каза кметът. Разчетите на общината сочат, че приходите от такси за тази година са 8 млн. лв., с които на практика могат да се построят едва четири нови забавачки. "Ако родителите са съгласни с политиката по увеличаването на местата и строителството на нови сгради, логично е да се съгласят и с вдигането на цената", коментира кметът.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?sid=2009112700040000203

ПП След това твърденията за това, колко е издръжката на едно дете в детска градина, паднаха няколко пъти, като засега в медиите се цитират около 120 лв. на месец.
С подписката родителите просто искат ясна и точна информация за разходите и за целите на това да се вземат повече пари от тях, преди поскъпването да бъде искано.

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 18:46 от Холограма

# 37
  • София
Холограма, първото интервю се отнася за бюджета за 2009 г., т. е. изказването на Фандъкова е отн. таксата за изтичащата г.  в кач. й на зам.-кмет по образ. Peace

Ето тук има инфо за бюджета на СО за 2010 г.:
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2655351 На 7 януари - обществено обсъждане на софийския бюджет

Междудругото добре е подписката да се внесе преди 07.01.10 г. в общината, т. е. непосредствено преди обществ. обсъждане (извинявам се, ако вече сте го коментирали  Blush ).  Peace

# 38
Холограма, първото интервю се отнася за бюджета за 2009 г., т. е. изказването на Фандъкова е отн. таксата за изтичащата г.  в кач. й на зам.-кмет по образ. Peace

Ето тук има инфо за бюджета на СО за 2010 г.:
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2655351 На 7 януари - обществено обсъждане на софийския бюджет

Междудругото добре е подписката да се внесе преди 07.01.10 г. в общината, т. е. непосредствено преди обществ. обсъждане (извинявам се, ако вече сте го коментирали  Blush ).  Peace
Дано да се съберат повече подписи!!!Иначе ще е смешно...

# 39
Холограма, първото интервю се отнася за бюджета за 2009 г., т. е. изказването на Фандъкова е отн. таксата за изтичащата г.  в кач. й на зам.-кмет по образ. ...

Много ясно!
Точно за това е дадено за пример интервюто - за да се види колко е категорична Й. Фандъкова, че за тази, текущата, настоящата година, таксата в никакъв случай не било трябвало да се повишава.
Изказването и е за тази година - годината на изборите. Ясно е.

Нали затова е примерът.
За да се види как преди избори категорично не трябва да се повишават такси, но веднага след спечелването им, се налага да се повишават и то с мотива, че досега не били повишавани.

ПП
Дано да се съберат повече подписи!!!Иначе ще е смешно...
Няма нищо смешно.
Но ако на някого му е такова - нека се радва.

# 40
  • София
Потресаващо слаб интерес и към темата, и към петицията. Учудена съм не толкова, заради високия процент желаещи таксите да бъдат увеличени, а от нежеланието на повечето родители да са наясно къде отиват парите от тези такси, как се формира стойността на издръжката на едно дете, къде ще бъдат построени евентуалните нови детски градини. Дано петицията да има успех въпреки това.

# 41
Ако за референдум са нужни хиляди подписи, незнам каква би била причината за да не се даде добър отчет, дори ако само един човек попита. Подчертавам - добър отчет. Да не говорим, че те трябва да го имат изготвен. Нали на някаква база стъпват за да правят промени.

# 42
Не искам да ви саботирам темата, а се опитвам само да разбера. Излиза че с новата такса, цената на ден е 2.72 лв. за 22 работни дни. Отглеждането на едно дете струва доста повече. Аз лично бих предпочела да се боря за качествена детска градина.
Иначе пожелавам успех на подписката.

# 43
добре де, аз каква петиция да подпиша, че няма място в градината за моето дете и се налага да плащам такса от 700 лв. за частна такава.
40 или 60 лв.! вместо да пускате петиции за процента на увеличението, изискайте качественото му увеличение, пропорционално на процента!
децата пак ще ядат вафли и мекици. нали знаете?
ами, не е честно някак...

# 44
Подписвам, не защото не трябва да е по-висока таксата,
а защото съм сигурна, че тези пари няма да се използват за нашите деца, посещаващи градините
Заставам зад това мнение Peace Помня как вземах детето си прегладняло непосредствено след " обед " от детска градина, как ми се хвалеше, че днес, понеже били послушни им дали по 2 резенчета ябълка, вместо по едно, как винаги, когато отивах да го взема устата на " педагожката ", от която бяха пропищяли почти всички родители беше пълна, и как една приятелка ми разказа откровенията на две лелки от персонала, че днес били изяли по 9 крем карамела. За стотачките, събирани всяко тримесечие за " консумативи и играчки " да не говорим, за изпогубените дрехи, не даването на вода, антибиотиците след едноседмичен престой в градината...По-съгласна съм да се обединим с други родители и да купуваме за децата минерална вода, тоалетни принадлежности, флумастери, пластелин, блокчета, отколото да потъват средствата ни неясно къде и за какво. Както каза някой преди време " всичко потъва в чудото, наречено държавна хазна, и когато и да се наложи да опрем до нея се оказва, че е празна. ".

Общи условия

Активация на акаунт