Петиция срещу вдигането на таксите за ДГ в София

• 20 163
  • 311
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Смърфиета, всички коментари са в темата за Вдигането на таксите, в Петицията много ясно е казано защо не сега и защо първо е редно да се даде отчет къде отиват парите от досегашните такси. Ако желаеш - прочети.

# 16
Естественно че подписах.
Занда,защо не направиш и клуб във Фейсбука?!

# 17
  • София, център
Подписах естествено!

Благодаря, Занда!

* Използвам темата, за да попитам може ли някой да ми даде линк към петицията против започване на училище от 6г. възраст?

# 18
Пуснете петицията и в скайповете си!Аз го направих и гледамч че доста мои познати са я разписали...Така ще стане по бързо...

# 19
Исканията от подписката могат да се обсъдят и в родителските настоятелства в ДГ.
Който пише и в други сайтове, може да сподели за подписката и там. В случай, че потребителите са също родители и имат интерес от информацията, може да се обсъди в съответна тема, по съответните правилата на съответния форум.

# 20
Peace

Уместно ли да подпиша петицията, ако не живея в столицата?

Подписвай, че не се знае кое ще е следващото населено място  Laughing

Следващото е Бургас. Вдиганаха ги с 15 лева от Нова година. Ще са по 55 лв. месечно.

# 21
# 22
Аз не знам има ли заинтересовани?!Щото като гледам резултатите...Половината разписали се лично ги познавам,и...Или сте готови както винаги да си цакате,без да ви казва някой за какво...Народопсихология... Shocked

# 23
  • София
Подписвам и подкрепям! Не е нормално всичко да скача нагоре, а заплатите да са замразени. Не е нормално да дават на детето ми за закуска вафла Боровец с компот, а да искат по- висока такса! Ако се докаже,че увеличението ще е директно в плюс на децата да,но това в Бг трудно ще стане.

# 24
  • София
Аз не знам има ли заинтересовани?!Щото като гледам резултатите...Половината разписали се лично ги познавам,и...Или сте готови както винаги да си цакате,без да ви казва някой за какво...Народопсихология... Shocked

Аз не помня да сме се запознавали, а също съм се разписала.  Peace

# 25

Аз не помня да сме се запознавали, а също съм се разписала.  Peace
Знач(и си от другата половина... WinkПък и никога не се знае...Много познати съм срещала тук... Hug

# 26
  • София
Е не, просто не мога. Чак сега попаднах на тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367855.345

Аз ли не съм в час или от общината или който пише тези недомислени наредби!

# 27
Не видях дали някой се интересува колко ще струват двете най-нови идеи за „реформи” в образованието: пращането на 5-годишните деца по детските градини задължително и това - да се накарат първолаците (после и по-големите) да стоят по цял ден на училище?

В пресата беше обявено, че сумата, която ще се похарчи за тези „реформи” е  като начало общо около 15 милиона лева от бюджета.
7 000 000 – за задължаването на 5-годишните.
7 500 000 – за да се държат малките по цял ден на училище.
Това са само първоначални суми, които ще бъдат харчени за текущи разходи (заплати и пр.).
Капиталовите разходи не са коментирани. За строежи и ремонти обаче ще се наложат и други милиони за харчене – иначе няма да може да се осъществи това принудително стоене на децата по заведенията.

Идеята е на кмета на София, макар че се въвежда на държавно ниво (ако греша, ще се поправя, във всеки случай е на ГЕРБ).
Странно е, че точно кметът на София почва тези неща, докато в същото време твърди, че няма достатъчно сгради дори за желаещите да посещават ДГ, какво остава за тези, които ще бъдат задължавани.

Интересно е колко от тези милиони от държавния бюджет, които ще трябва да се похарчат за въпросните най-нови „реформи”, се падат на София.
Как се отнасят една към друга сумите, дето се въртят в тази въртележка:
Милионите, които кметът на София иска да вземе от родителите с увеличението на таксите  - към милионите, които управляващите сами си определиха да харчат за нови „реформи” - в случая за София.

Какво се получава?
Държавата си намалява разходите за ученик и дете, с които ги подпомагаше досега (ЕРС). Ще дава по-малко пари от бюджета на училищата и детските заведения в този смисъл. Но пък ще похарчи 15 милиона от същия бюджет (само като начало), за задължително „реформиране” на най-малките.
В същото време от родителите на другите „най-малки” (ако говорим за София, но увеличенията на таксите май са доста синхронизирани в цялата страна) се искат повече пари, за да им се позволи да ходят на ДЗ.

Става ли ясно от левия в десния или от десния в левия се въртят нещата - от кой джоб в кой?
И в каква криза сме последно...

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 20:21 от Холограма

# 28
Това малките деца да са по цял ден в училищата,е жизненонеобходимо...Холограма,не закачай точно този момент,за който аз и част от неправителсгтвевннсите организации се борим от години...И не ми пука колко пари ще бъдат похарчени за да се случи...Но темата е друга,и няма нищо ощо с тази тук...

# 29
  • София
Това малките деца да са по цял ден в училищата,е жизненонеобходимо...Холограма,не закачай точно този момент,за който аз и част от неправителсгтвевннсите организации се борим от години...И не ми пука колко пари ще бъдат похарчени за да се случи...Но темата е друга,и няма нищо ощо с тази тук...

Съгласна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт