Петиция срещу вдигането на таксите за ДГ в София

• 20 161
  • 311
  •   1
Отговори
  • София
Най-накрая петицията е факт.

Всички изразили своето мнение против вдигането на таксите в условията на криза и твърде голяма неяснота относно начина, по който се разходват средствата до момента, могат да изразят позицията си тук:

http://www.bgpetition.com/DG/index.html

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 23:49 от Zanda Ksurik

# 1
  • гр.София
 Най-сетне.
 Успех  Peace

# 2
  • София
Бланк, ние сме 25% от гласувалите, очевидно Cry

# 3
И аз гласувах Peace

# 4
# 5
  • София
И аз подписах.  Peace Мислех си, че ще има повече подписали вече, ама явно на хората предпразнично не им е до петиции. Rolling Eyes Не ми се мисли какво ни чака януари, като все повече хора остават без работа.

# 6
Имате подкрепа и от мен.

Нормално е съб-нед активността да е по-слаба.
Повечето хора ползват компютри и и-нет през седмицата и в работата, а и е нужно активно разпространение, за да достигне до по-широка аудитория. Форумът е сила, но не е достатъчен.  Peace

# 7
  • София
Подпис.
Но петицията за дискриминация на песните на Десислава в медийното пространство се ползва с огромна популярност...

# 8
Но петицията за дискриминация на песните на Десислава в медийното пространство се ползва с огромна популярност...
ooooh!

# 9
Прочетох внимателно още вчера, когато темата бе пусната.

Няма да подпиша.

Какво означава:
ДА НЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ТАКСИТЕ ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ СЕГА

А кога смятате, че ще бъде уместно? Благодаря!

# 10

Какво означава:
ДА НЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ТАКСИТЕ ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ СЕГА

А кога смятате, че ще бъде уместно? Благодаря!

Настояваме за публичен отговор на поставените въпроси и преди да бъде направено това, въпросът за увеличаване на таксата за детски градини да не бъде поставян:
Цитат
1. За какво се искат парите от предлаганото увеличение на таксите?
2. Колко са реално чакащите деца за място в детските градини в София, с които се оправдава вдигането на таксата?
3. Защо има масово дублиране на имена на „чакащи” деца в списъците, които в действителност посещават детска градина?
4. Какви са действителните разходи за издръжката на едно дете в детска градина?
5. Какъв конкретен механизъм се предлага за социална защита за семействата с малки деца, след като самата държава подпомага само една част от тях и то едва с 35 лева за дете месечно.

Настояваме в сайта на Общината да бъдат публикувани отчети за истинските, реално извършени, разходи за всяка детска градина през годината – по основания, конкретно заведение, брой деца. Данните да бъдат показани аналогично на таблиците с разходните стандарти за осигуряваните от държавата пари. Да се докаже, че парите на хартия, които се полагат на всяко заведение, действително отиват по сметките им...

Настояваме за публичен отговор на поставените въпроси и преди да бъде направено това, въпросът за увеличаване на таксата за детски градини да не бъде поставян.

# 11
Уместно ли да подпиша петицията, ако не живея в столицата?

# 12
 Peace

Уместно ли да подпиша петицията, ако не живея в столицата?

Подписвай, че не се знае кое ще е следващото населено място  Laughing

# 13
  • Абсурдистан
Подписвам, не защото не трябва да е по-висока таксата,
а защото съм сигурна, че тези пари няма да се използват за нашите деца, посещаващи градините

# 14
Подписвам, не защото не трябва да е по-висока таксата,
а защото съм сигурна, че тези пари няма да се използват за нашите деца, посещаващи градините
Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт