Петиция срещу вдигането на таксите за ДГ в София

• 20 157
  • 311
  •   1
Отговори
# 90
Завеждай ни подписите в общината, да не кажат пак после, че родителите са за и "родителски организации" казали, че са за.

# 91
  • София
Аз сериозно ви казвам, ако никой не пожелае да дойде с мен, просто нищо няма да правя.

# 92
Занда, в този ден имам важно интервю за работа и не знам кога и как ще свърша, иначе бих дошла с теб. Нищо сложно няма, аз съм завеждала подписки и писма на СНБМ 100 пъти. И тогава нямаше много желаещи, но я виж резултатите Wink . Нищо сложно не е, просто се разпечатва и се правят копия за Кмета, за отдел Образование в общината, СОС и за където още се сметне, че трябва да се даде. Носи се в общината и се подава в деловодството. Ще искат име и телефон като лице за контакт, за да адресират все пак до някого отговора. Важното е да ти дадат входящ номер, защото без него отговор няма да получим. Пишат ти го на едно листче и го пазиш. В рамките на един месец трябва да отговорят. Искай и телефон за връзка, за да може ако се забавят с отговора да не се разкарваш дотам, а да звъннеш да питаш какво става. Няма да се срещаш нито с кметицата, нито с някое важно лице. Просто в деловодството ти приемат документите и това е. Стандартна процедура, която правят по 1000 пъти на месец поне по най-различни поводи. Изобщо не им прави впечатление Peace

Успех  bouquet

# 93
Занда,
Ще се опитам да излеза от работа и да дойда с теб. Ти всичко ли ще отпечаташ или имаш нужда от помощ? В колко часа предлагаш да се чакаме пред общината?

# 94
  • гр.София
 Последно четох Анна и не съм влизала повече в темата.
 Занда,ще дойда да ти покажа как се внася, ако не може Пражка пролет.
 Само да не опирам до медии.
 Наистина,трябва да се разпрати и до тях ,но трябва да има и човек готов да отговаря после на обажданията им и настояване за интервюта.
 Разпечатай в повече екземпляри подписката и петицията и ще ги пуснем чрез пощата до тв.
 Но 6-и януари не е ли твърде късно?!

Може да минем на ЛС.

Весел празник на всички!

# 95
Аз сериозно ви казвам, ако никой не пожелае да дойде с мен, просто нищо няма да правя.
Споко бе...Аз ще дойда с теб.Само ме пусни на лични тел.,защото този дето го имам е домашен,и не знам колко е валиден.Аз знам как се внасят тези неща...Но нямах възможност тези дни да вляза в темата...Поздрави!!!

# 96
Всеки ден в градината виждам майки, които обличат и себе си и децата си от магазини за дрехи втора ръка. Те нямат ли право да посещават ДЪРЖАВНО детско заведение. Или И това ще стане привилегия само на заможните? При някои хора въпросът е не дали искат, а дали могат да си го позволят. И не е лошо като се правят такъв тип изказвания да се помисли ако и двамата родители останете без работа утре, което е една реална перспектива в следващите месеци, дали "ще ти се дават" 20 лв допълнително или ще предпочетеш да нахраниш детето си с тях?
Аз пък всеки ден виждам майки, които си вземат децата в 3 и половина  newsm78. В 18.20 си взех детето последно от държавната детска градина. Всичко тъмно - 2 жени ме чакат с дете обуто и облечено. Ами очевидно поне по 1 родител на тези 120 деца мери улиците по цял ден, че да може да си позволи това.
Стига глупости, хора - 60 лева са смешни пари за това, което се предлага в градината. Ако издръжката на едно дете е 120 лева и в момента се плащат 40, а останалото е субсидия от държавата, то ако се плащат 60 лева пак не покриват това, което отива за вашето дете. Тоест какъв отчет искате да получите - ами то е ясно. Парите отидат за децата ви... Ако някой е на ръба на оцеляването и не може да плаща тези пари да вземе да се хване на работа вместо да мери градинките след 15.30!

# 97
Герчо, тъй като ви взела мой цитат явно репликата е към мен... 60 лв са смешни пари за тези, които ги имат. Не мога да разбера защо всички хора се слагат под общ знаменател. Нали не смяташ, че всички родители във вашата градина мерят градинките по цял ден? Или че всички в тази криза могат да разчитат на постоянен доход? Дали си чула, че в БДЖ не са плащали заплати с месеци например? А не мерят хората градинките по цял ден, работят си съвестно... и чакат. В криза сме и не е момента да се правят такъв тип нововъведения.

# 98
  • София
Аз и нещо друго си мисля - моментът е такъв, че много хора остават без работа. Дано вече да не е така, както и точно ние да не сме сред тях. Ако и двамата родители останат без работа и 40 лв. ще са им много, камо ли 60. Някой ще каже - нали са си вкъщи, да си гледат децата. Да, де, ама нали трябва да си търсят работа, как да стане, ако децата им не са на градина?

# 99
  • гр.София
http://novini.dir.bg/2010/01/01/news5628193.html

В Разград-родителите ще плащат вместо 2 лв-10 лв месечно.(сънувам ли?!)

Не съм сигурна,че ще се изразя добре. Всичко поскъпва-транспорт, вода,градини, паркиране в София. Някои казват-нека "едва оцеляващите" да получат преференции за градините.
 Не съм съгласна.  
 Сравнявам с градския транспорт. Плащам си чинно и съвестно ВИНАГИ, пътувам много,кола не карам.
 Пълно е с преференциални карти-кой ли не пътува с намаление. Още толкова пътуват гратис...
 Та,идеята ми е,че цената по-добре да е достъпна за всички и да се контролира строго плащането от всички. Вместо моята да се вдига до небето заради неможещите да плащат услугата.
 Гадно е,но имам някакъв предел,нали?!

Герчо и всички минали през частни детски градини ги разбирам.  А те разбират ли другите?!

# 100
  • София
Последно четох Анна и не съм влизала повече в темата.
 Занда,ще дойда да ти покажа как се внася, ако не може Пражка пролет.
 Само да не опирам до медии.
 Наистина,трябва да се разпрати и до тях ,но трябва да има и човек готов да отговаря после на обажданията им и настояване за интервюта.
 Разпечатай в повече екземпляри подписката и петицията и ще ги пуснем чрез пощата до тв.
 Но 6-и януари не е ли твърде късно?!

Може да минем на ЛС.

Весел празник на всички!
Аз ще изпратя петицият в медиите Mr. Green

# 101
  • София
Много ви благодаря, момичета, наистина се бях притеснила, че съм сама тук...

Аз предлагам, на когото му е удобно, направо да се видим 9.30 в сряда пред сградата на кметството, нали е на Московска или греша?

Ще нося разпечатка, убедете още хора да подпишат, много сме малко Cry

Трябва ли да нося още нещо?

# 102
току-що се подписах, не сме ли твърде малко все още...

# 103
  • София
Нямаме време, Лейдибърд. На седми окончателно ще решат.

# 104
...На седми окончателно ще решат.

Какво ще решават на седми.
Аз четох, че за тогава е обявено общественото обсъждане на проекта за бюджет на София.
Това означава, че всеки, който се е запознал с него, може да внесе по съответния ред или да изкаже на място становище (предложение) по проекто-бюджета.

Проектът би трябвало да е публикуван определено време на страницата на Столична община, да го има и на хартиен носител на достъпно място в общината и да е съобщено предварително за обсъждането според изискванията на Наредба за реда и начина за провеждане на публичните обсъждания.

На страницата на общината аз не намерих пълния текст на проекта, макар че е обявено, че е там. Може би не мога да се ориентирам. Не намирам и Наредба за обществените обсъждания.
Вие намирате ли ги тези работи?

Ако петицията ще се представя на общественото обсъждане (което е съвсем правилно), то трябва да се яви представител на подписалите (може и повече от един) и да се изкаже на самото обсъждане относно бюджета - в смисъл да изкаже становище против това да се залага в него увеличаване на таксите за детски градини, поради изложени в петицията аргументи. Или да направи предложение по този повод.
Това може да стане и чрез внасяне на становището (предложението) в писмен вид като се подаде в деловодството на общината или по електронен път на адреса, посочен в поканата за публичното обсъждане. Становищата и предложенията подадени по електронен път трябва да бъдат подписани чрез електронен подпис.

Текстът на петицията съдържа аргументите за такова становище (предложение).
Т.е.  това може да стане чрез едно писмо с няколко реда по конкретния повод на обсъждането с Приложение - копие на самата петиция от сайта за петициите (текста и списъка на подписалите засега).

ПП Въпросите в петицията касаят и други получатели в Общината, извън общественото обсъждане на проекта за бюджет, но нещата могат да се съчетаят.
Подписките са друго нещо, но писмо с аргументирано становище, въпроси и искания, може да се внесе винаги, а една текуща подписка (като приложение) просто би го подкрепила, макар и да не е приключила.

Общи условия

Активация на акаунт