Живеем ли ние българите според чергата си?

• 13 261
  • 211
  •   1
Отговори
# 90
Защо изобщо се връзвате на подобни глупости  Laughing?
аз не виждам некой да се върза:) още като ми каже някой, че изплаща апартамент в Лондон за 2 години ми светва червената лампа.

# 91
Според мен Таниатаис казва истината. На мен половината ми рода живее в Англя и затова ми е трудно да повярвам на такова нещо. На банката не й трябва твоето жилище, трябват й пари. Тя ще направи всичко възможно да си събере дължимата сума, като най-най-най-последна инстанция ще бъде да вземе жилището ти. Не знам доколко ти е близък съответния човек, но за мен той не е напълно искрен( надявам се да не те обидя). Ако пък това е съвсем вярно, мисля че трябва да говориш с този човек и той да види какво може да направи. Ако банката го е притиснала или накарала да осовободи жилището без право на отсрочка или какъвто и да е компромис, мисля че трябва да се защити законово или поне да потърси обяснение за поведението на банката.

# 92
  • somewhere over the rainbow
Тази девойка много се оплете. Не е свикнала да гради сценарии явно, ние тук я водим с много обиколки само от четенето в ДиС.
Взе ми думите от пръстите Laughing Доста хора не са наясно, че тук сме ФБР, ЦРУ и всякакви институции, събрани накуп. Laughing

Разбира се, че е възможно човек да изпадне в дупка и да му вземат жилищито. Имайки голям опит във взимането на кредити /баси и изхвърлячката, дет съм/ заявявам, че дупката трябва да е доста голяма, за да се стигне до взимане на жилището. Няма да е само лаптопът, който може би струва наполовина на месечната вноска за жилището.

# 93
За това хората съветват ипотеката ти да не е пове4е от 40% от месе4ните доходи. Ама никъде го няма за две вноски да те гонят, няма как да стане. Освен да е загубил работа заради кризата, но и тогава има на4ини.

# 94
Уж си правя сметката, но това не ми попречи, неправилно да си изчисля вноските - прекалено оптимистично и после на нокти първите два месеца. (Примерно кредит за ремонт и отделно покупки. Уж изчислено, но покупките повече и първите вноски зле). Не познавам съвсем закъсали, но познавам такива дето са (били) на границата.
Ако не говорим за кредити, а за покупки - да се изхвърляш с телефон, лаптоп си е нормално за нас... но не го разбирам, когато изхвърлянето води до крайни лишения или действия (да искаш пари от познати).
За чергата - дълго време бяхме равни и предполагам все още има лутане - кой къде му е мястото.

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 02:18 от winter_wolf

# 95
аз не виждам некой да се върза:) още като ми каже някой, че изплаща апартамент в Лондон за 2 години ми светва червената лампа.

Рокси, независимо дали ти се вярва или не има хора които успяват да го направят.

# 96
  • Далечният изток
Един пресен пример: Тегли мацката ипотечен кредит. Прави си апартамента кукла- ремонт, обзавеждане по последна мода, кухня, техники и т.н. В момента същия този апартамент е пред вземане от банката и госпожата го продава спешно... /Ходих да го гледам, за да го купя, затова знам/. Това не е ли изхвърляне?! Простиране според чергата ли е или да се покажем пред богатите приятелки, че и ние го можем...

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 12:15 от Камерън

# 97
  • Бургас
Никога не съм се чудила нашите познати дали си харчат парите според чергата.  Rolling Eyes Сигурно. Ама зависи от определението на това кое е над и под.
Апартамента с ипотека или колата на лизинг не са престъпление. Това в много държави е начин на живот.

# 98

Рокси, независимо дали ти се вярва или не има хора които успяват да го направят.

Ааа, има, има. Даже си ги купуват направо. Доста са известни тези хора.

# 99

A, аз познавам и хора, които цяла сграда купиха без кредит, но все пак....да стъпим на земята. 99% от ипотечните кредити не са за 2 години  Wink

# 100
  • София
Защо изобщо се връзвате на подобни глупости  Laughing?
аз не виждам некой да се вързаSimple Smile още като ми каже някой, че изплаща апартамент в Лондон за 2 години ми светва червената лампа.

Ааа, има, има. Даже си ги купуват направо. Доста са известни тези хора.
Че има,има.ама те не си губят апартамента заради лаптоп   Stop

# 101
  • София - Бургас
Ами не, като че ли скачаме по - нависочко....

# 102
Ние се простираме според чергата си,но познавм хора които не го правят.По ресторанти не ходим,купуваме най-вече двехи 2-ра употреба и не ме е срам грам от това,предпочитаме да харчим повече за по-добра храна.Щом съм успяла да работя и да печеля добре,да спестя пари и да си купя жилище,когато бях сама,да го обзаведа сама...това доказва,че умея да си правя сметката.В това време,моите колеги харчеха всичките си изкарани пари и лежаха по цяла зима,а аз никога не съм си го позволявала,не съм ходила и на почивка даже.За сметка на това,сега си ми е спокойно,ходим лятото на море,не мисля за кредити....Всичко дължа на майка ми,тя така ме е учила,а нея я е научил нейният баща,и двамата невероятно скромни и непретенциозни),благодарение на когото имам на мое име още един апартамент.Научена съм така,че и за 300 лв да работя,може и 20 лв. да са,но трябва да спестя,особено ако имаш дете,и всичко се случва,и смятам да възпитам  и него така,защото е много важно човек да си прави правилни сметки,за да не изпада в тревожни ситуаций.

Споменавала съм много пъти,че съм работила с чужденци.За разлика от нас българите,по техният външен вид не винаги може да се определи ,че разполагат с много.докато при нас е точно обратното-облечени марково,накичени,натруфени,пък с 5 лв. в джоба Rolling Eyes.

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 12:06 от rozi-maxi

# 103
Откровено казано, не ме интересува кой  как  и за какво си дава парите.Аз напр.  си имам приоритети, харча си за тях парите, към други неща нямам отношение и дори и да  имам пари не бих ги дала.

Но темата ми стана интересна защото аз съм свидетел на  точно обратното явление- свиване "под чергата".например ми е странно, че шефката ни / най-общо казано на твърде престижен пост/ е облечена като  чистачката ни. Ами не е нормално.Но си е нейно  право.

Странно ми е  когато някой  покрай мене / случва се/ се възмущава колко пари давам за козметика за  себе си и за дрехи на детето.Ами така предпочитам,  печеля за да си го позволя, не съм на социални помощи, не  харча чужди пари.

Бих искала и да пътувам повече, но не си го  позволявам не  поради финансови  причини,  а  поради причини от друг характер.

Но  ми  е странно,  нямам такъв  познат  ,който да притежава нещо, което да не му е по джоба.

# 104
  • somewhere over the rainbow
Научена съм така,че и за 300 лв да работя,може и 20 лв. да са,но трябва да спестя,особено ако имаш дете,и всичко се случва,и смятам да възпитам  и него така,защото е много важно човек да си прави правилни сметки,за да не изпада в тревожни ситуаций.

Ти хубаво така си научена, ама не се опитвай да го налагаш като правилно Naughty Теб те кефи, мен - не. Кое е "много важно" за мен, определям аз. На подходяща за това възраст съм. Капиш?

Общи условия

Активация на акаунт