Коледа идва! - 4

  • 60 284
  • 565
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 305
Бении, съхранявай в кутии и на хладно.

Ето моята постна питка, но с лек провал. Реших да си полегна докато я чакам да втаса и съм заспала и тя превтаса и като я сложих да я пека спадна. Но нали е пробна, няма да и търсим кусури  Wink

 

# 91
  • Мнения: 1 122
Аз до петък ги съхранявах на терасата, обаче вчера ги внесох вътре и само ги разнасям от стая на стая. Достраша ме при тея минусови температури. Днес ходих до Джъмбо и си купих една коледна чинийка. Ето я със сладки асорти.

След малко ще снимам и вече опакованите сладки за подарък.

bonni чудна е!!! Hug Ти как я правиш, аз винаги я правя с мая и вода?

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 18:05 от stasi76

# 92
  • София
  • Мнения: 2 649
да питам и още нещо, да сте виждали целуфанени пликчета? По-големите количества, които са ми и в коледни чинии ще опаковам с целуфан, но ми трябват и пликчета за по-малки количества.

# 93
  • Пловдив
  • Мнения: 558
Страхотна тема  bouquet
Някой може ли да каже някоя по-лесна рецепта за питка за Бъдни вечер.

# 94
  • Мнения: 3 219
Кажи ми за глазурите на Йоткер, бързо ли изсъхват и лесно ли се работи с тях върху сладки. Имам едно пакетче лимонова в нас, може да  я оползотворя.
 

Аз лично съм доволна от тях, стават бързо, лесно се работи и са вкусни.Само трябва да се внимава да не стане много рядка, че тогава се разлива. Аз така изтървах водата в карамелената, но пак станаха сладките.За съхненето, изсъхва напълно за около 30 мин на стайна температура, но аз за по-сигурно ги държа по няколко часа.

Благодаря !

Снощи омесих тестото за коледните звезди на баба от Мишел, тази вечер ще ги пека, дано станат мекички.

# 95
  • Сливен
  • Мнения: 116
bonni  много си е хубава питката какви кусури можем да й търсим
 
 stasi76  чудна чинийка и аз искам такава
 

# 96
искаме да ви покажем нашата коледна къщичка   http://media.snimka.bg/5121/016497639-special.jpg?r=0

# 97
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Моите сладки са на балкона,остъклен е.Какво може да им стане от студа? newsm78

# 98
  • Мнения: 1 461
Целуфанови пликчета си купих от едина най обикновенна барака за пластмасови чиниики ,чашки , торбички ,не бяха и скъпи ,100 бройки в пакетче ,червена панделка си купих от един цветарски магазин 10 стотинки метъра

# 99
  • София
  • Мнения: 210
да питам и още нещо, да сте виждали целуфанени пликчета? По-големите количества, които са ми и в коледни чинии ще опаковам с целуфан, но ми трябват и пликчета за по-малки количества.
В Люлин, на Кооперативния пазар има магазинче за пликчета, ролки за касови апарати  и др. От там купих целуфанени пликчета с коледни мотиви (за да опаковам детски лакомства).

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 19:20 от wesi.i.gogo

# 100
  • Мнения: 2 381
Ето моята постна питка, но с лек провал. ....

Изглежда перфектно. По коя рецепта си я правила (ако не е тайна)? Simple Smile

# 101
  • София
  • Мнения: 2 671
beniii, аз също съхранявам в метални кутии и в пластмасови, с плътноприлепващи капаци.

Петя, на мен свеки ми купи от женския пазар, от някакво арабско магазинче 50 бр. за 1 лв.

Аз направих още една доза меденки на Джули - повечето са неукрасени, не знам дали ще успея, ТОва са единствените,к, направих с глазурата без белтъци:



и оттук назад
За глазурата установих, че за да стане ми трябва още лъжичка мляко и след като сложа глюкозата - затовплям 15 секунди в МВ - става чудесна за работа  Peace

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 19:31 от Rumya

# 102
  • Мнения: 1 798

Ето и моите "Шоколадови бисквити Трюфел".

# 103
  • Мнения: 1 440
buba dokeva, не знам каква е причината за провала с къщичката ти...но от опит казвам, че за да слепнат частите аз чакам поне 20-тина мин. даже и половин час...първо слепвам две от стените, после слагам една по една и другите, подпирам с пълни бутилки и оставям около половин час преди да пристъпя към покрива...Ако не ти е засъхнала здраво долната част е възможно просто да не издържи покрива. Следва лепене на едната страна на покрива като я подпирам отдолу с нещо, за да не се  хлъзга надолу...Чакам още 20тина мин. Следва другата част и при всичко това проверяваш колко добре е стегнала глазурата.. Това е от мен...С уговорката, че глазурата трябва да е достатъчно гъста (моята ставаше после и за рисуване) Hug

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 20:40 от Narina

# 104
  • Мнения: 592
Много ти благодаря narina,аз така направих с 2-та къщичка и засега е цяла,обаче и аз и мъжа ми я държахме около 40 мин на смени,голям майтап.Ако се задържи до утре ,ще я украся и ще я покажа.
Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт