Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 136 124
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 180
  • София
ток средно 60 лв. на месец
парно и топла вода  120 лв. на месец(130кв.жилище).
накрая винаги се оказва,че от Топлофикация имат да ни връщат пари.Миналата година  си спомням ,че пак някакви странни  сметки,и накрая 250лв.трябваше да ни връщат.

# 181
За апартамент 52кв с един климатик и един конвектор,готвя на газ - 317,74 лв   Sad

# 182
При две прогнозни по 80лв., изравнителната за януари е 300  ooooh!.
Готвя предимно на газ и се отопляваме с локално парно.

# 183
  • София
Имам само едно обяснение - вероятно много хора от входа ти са на същия хал. Затова е така.

В нашия вход ние сме един от малкото апартаменти с изключено парно. Плащаме 80 лв. за топла вода и тръби. Ако включим самото отопление, просто не ми се мисли.
В другия ни апартамент (двустаен), при положение, че никой не живее там и парно не се пуска, сметката е 100 лв. на месец (сградна инсталация, защото няма кой да ползва топла вода).
Според мен най-много зависи от това към кое отчетно дружество сте, защото има някои, които си пишат, каквото им дойде на акъла. Поне с такива впечатления съм останала до момента от Техем.

# 184
# 185
  • София
Имам само едно обяснение - вероятно много хора от входа ти са на същия хал. Затова е така.

В нашия вход ние сме един от малкото апартаменти с изключено парно. Плащаме 80 лв. за топла вода и тръби. Ако включим самото отопление, просто не ми се мисли.
В другия ни апартамент (двустаен), при положение, че никой не живее там и парно не се пуска, сметката е 100 лв. на месец (сградна инсталация, защото няма кой да ползва топла вода).
Според мен най-много зависи от това към кое отчетно дружество сте, защото има някои, които си пишат, каквото им дойде на акъла. Поне с такива впечатления съм останала до момента от Техем.

При Техем сме ние. Нямам оплаквания. Вече 8-ма години съм в този апартамент.

# 186
само да обърна внимание че чез правят доста грешки при изравнителните фактури...
И нашето 3 членно семейство плаща средно 70 лв месечно. през зимата,не се топлим на ток.
Внимавайте за скрити консуматори - лампиони, лунички, лампи за аквариум. Май добре ще е да има и тема как да пестим електричество.
Ако допуснат грешка, следващия път вероятно ще лъсне и ще я коригират. Затова освен ако няма повишаване на тока, не е проблем.
И ние плащаме около 70лв междинни, като изравнителните са по-малки (20; 30; 50)... до сега... изравнителна 150лв. Shocked Shocked Shocked Отоплението ни  не е свързано с консумация на ел. енергия.
Единствената промяна е, че си купихме миялна. Надявах се тя да пести, а не да харчи, но е факт.
В зелените теми има такива за пестене на всичко.

# 187
  • София
Ние имаме 2 прогнозни по 65 и сега изравнителната е 90лв. Отопляваме около 40 кв с климатик, на 25 градуса е включен, не сме го спирали от октомври, готвим на ток също, фризер, хладилник, пералня и това е всичко на ток.
Дължим си обаче и по около 110лв на топлофикация, такса мощност и сградна инсталация, на тях всяка година имаме и да доплащаме по около 200, радиатори нямаме.  Имаме и неофициално обяснение за сметките от топлофикация, старата абонатна станция. Като я сменяли с нова нещата щели да са по-различни, но пък няма да я сменят скоро защото блока е с дългове.

# 188
  • Варна
За този месец имаме 105лв. Всичко ми е на ток нямам парно,не ползвам газ. Имаме два климатика,един бойлер,миялна пуска се всеки ден,пералня два пъти седмично.

# 189
  • гр.София
80 лв. след изравнителната, миналата година бяхме двойно - така, че съм доволна от инвестицията по топлоизолация и уреди клас А

# 190
  • Там където има любов
лятото плащахме около 40лв
ноември 55лв
декември 75
януари 130лв
С климатик сме
готвим на газ и ток
бойлера и пералнята работят само вечер
Топлим две стаи денонощно

# 191
124 e за януари. Но към нас е свързана таванска стая с наемател, където предполагам има около 40 лв / северна е/. А като се има предвид,че няколко дни беше -22 градуса.. Shocked
Мисля,че е чудесно !!!
Топлим се с маслен радиатор,конвектор Еърлек и от време на време духалка. Бойлер,готварска печка-стари. Другите уреди са А клас. Двама сме, но топлим нормално,не спим на студено.
Пералня-когато се наложи, но на нощна, бойлер също.
Вероятно най-голямо значение оказва това,че апартамента е среден,тухла и изцяло южен.Стара дограма, само уплътнена.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 17:18 от Анонимен

# 192
Две междинни отчитания по 200 лв, изравнителна се очаква. Парно нямаме, отопляваме се на ток. Тристаен апартамент с два климатика

# 193
  • Велико Търново
За януари-135 лв.Четиричленно семейство/3.8г.  и 8м. бебе/Хладилник с фризер,РС-то,телевизор,пералня,бойлер,миялна/пуска се веднъж на ден/готвя на газ,фурна пускам определено рядко и се топлим на парно/175 лв. сметка/.Отказах се дасе ядосвам с огромните сметки за ток.Зима,лято все минимум 100лв.

# 194
  • Стара Загора
213 лв, този път е сметката. Две стаи топлим с климатици. Пералня 7-8 пъти седмично, миялна също. Сушилня си купихме началото на януари. Котлоните ми са на газ, бойлера 120л не го изключвам.

Общи условия

Активация на акаунт