Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 136 359
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 240

Ти как разбра духалката и колко киловата е,може да е 1 само,че чак и изчисли и сметката.
В Пловдив натоварват сметките от време на време,това не е само мое мнение а на доста хора с които сме коментирали въпроса.
Предположих, че е жена и държи духалката на 2. В техническите параметри на духалките, които съм гледала пише: мах консумирана мощност 2кВт/час. Ако трябва да бъда по-коректна, дневната тарифа е 0,176 лв / за ЕВН/. , а не 0,18 както съм писала по-горе.

# 241
Предния месец беше 120 лв, но този е 200 лв и мисля че предвид потреблението ни е добре. При големите минуси във Варна...с два климатика, които през деня като сме на работа и училище са на 18 градуса, и един адакс, в детската, който се включва на 1 ноември и се изключва на 1 април, Laughing, настроен е на 19-20 градуса, и така останалите уреди за всяко домакинство...Мисля, че е повече от прилично. Само дано не става повече...Но поне мога да кажа, че не мразуваме, топличко си ни е, не мисля, че 50 лв икономия и студ ще ни устроят повече  Wink

# 242
 :lol:lu lu,жена съм,ама приятеля ми си работеше откъщи-да,2квт.гори,правилна ти е сметката.охх.малко се поуспокоих,мислех че ни надписват сметката,ама така си излиза де.

# 243
При нас май се получава обратното-зимата плащаме по-малко от лятото,защото сме с печка с водна риза и бойлера е включен към нея-зимата плащаме по 40 лв.,лятото с 10-15 лева отгоре

# 244
  • София
350лв на база. Другият месец ще е изравнителната и не ми се мисли... ooooh!

# 245
# 246
около 240 лв

# 247
  • Русе
този месец сметката е двойна,като нищо по-различно не сме пускали

# 248
  • София
с два климатика, които през деня като сме на работа и училище са на 18 градуса, и един адакс, в детската, който се включва на 1 ноември и се изключва на 1 април, Laughing, настроен е на 19-20 градуса
Не ви разбирам, защо работят тези уреди, когато не сте си в къщи? И може да ми е тъп въпроса, но какво е "адакс"?

# 249
с два климатика, които през деня като сме на работа и училище са на 18 градуса, и един адакс, в детската, който се включва на 1 ноември и се изключва на 1 април, Laughing, настроен е на 19-20 градуса
Не ви разбирам, защо работят тези уреди, когато не сте си в къщи? И може да ми е тъп въпроса, но какво е "адакс"?
Поддържат температура и като се прибереш не умираш от студ..
И не е вярно, че като изключваш климатиците пестиш.. Пробвано и смятано Simple Smile .. само ти е по-студено  Crazy

# 250
duhi_puhi ме е изпреварила, но абсолютно подкрепям  Peace Адакс са норвежки конвектори
http://www.bergbg.com/adax.php, от 5 години го имаме вече, идеята е да се ползва в помещения които не се отварят много. Всъщност за толкова години отопление на ток /преди това се топлехме с камина/, се убедих че икономията идва точно от това, че стените се отоплят и се поддържа температура, и климатиците и адакса се включват когато падне под определена температура, т.е. когато едно помещение се отоплено, все по-рядко.

# 251
  • София
   Духи-пухи, аз съм си в нас по цял ден, с внука и не мръзнем, въпреки,че пускам радиатор или духалка чак вечер, след стъмване, тогава се усеща захладняването. И затова ми стана интересно за какво работят, като няма никой.

# 252
  • София
   martin4e, благодаря за линка за адакса! Сега ще прочета и току виж за другата зима може и от тях да купя.

# 253
Е не- Тайна - искаш да кажеш,че при тези сибирски студове стои през деня без печка?? Ти ме уби ако е така.
И нашия апартамент е невероятно топъл-без отопление държи около 14-16, особено ако има слънце. Но все пак това не е подходяща темп. за стоене, особено за дете..

П.П. Адакса, както  Еърлек-а за невероятно нещо.  Peace

# 254
Тайна , незнам, но определено тази зима не мисля че възрастен човек, а още по-малко дете, биха издържали цял ден в къщи без да се пуска отоплителен уред...чак до вечерта  Stop Мое мнение  Peace
А иначе с добро ще ме споменаваш за адакса  Hug

Общи условия

Активация на акаунт