Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 142 962
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 7 590
  • SF
В нашият вход,за да няма хитреци,по всяко едно време без предупреждение звънят,влизат в жилището и проверяват да не би да има крадци на топло.

Shocked Ужас!!! Ами ако има голи? Или спящи?
Събуват ли си обувките поне? Ти оправяш ли си леглата, преди да ти нахлуят в спалнята.
Значи хем не крадеш от топлото, хем стискаш палци да не ти направят внезапна проверка, докато си правиш кола маска. У нас трябва да им местя един огромен ъглов диван, който е пред радиатора. Радиаторът е чугунен, грозен и онова го крие перфектно.

# 7 591
Аз съм категорично за изненадващи проверки. И не мисля, че нещата са толкова крайни, ще изчакат да се облекат, никой няма да ги гледа голи. Пък ако ми видят спалнята неоправена - чудо голямо, на подобни неща не обръщам внимание  Simple Smile

Esmee, не смятам, че е нужно да го местиш, вижда се и като погледнеш над дивана.
А ако си в банята, правиш секс или др., съмнявам се, че въобще би прекъснала заниманията си, за да видиш дали звъни пощальон, някой съсед и т.н.

# 7 592
  • България-Швейцария
При нас на тримесечи пляскат по едни общи части, които предполагам за някакви загуби. И колкото повече си харчил, толкова повече ти пишат.
При нас правят същото, никой не е на база, всички апартаменти, общо 10 + 2-та офиса са с водомери.
Няма течове и подобни простотии, за да се губи нещо, просто умът ми не може да измисли как го правят тоя номер.
Реално се получава, че на 3 месеца плащаме и една четвърта сметка, явно са решили загубите им по трасето да са с кожа на клиента.

# 7 593
CTramell, сега мъжът ми е измислих една схема и ще я пробваме  Mr. Green нали 2 месеца са прогнозни или самоотчет. Понеже забелязахме, че ни слагат общи части, само когато при изравняването трябва да добавят кубици, решихме да подаваме за тези 2 месеца повече от потребеното, така накрая ще сме над това, което е реално и тогава (поне при нас) няма и тези суми. Ще го пробваме и след 3 месеца ще пиша.

# 7 594
Не знам дали при вас е така, но при нас начисляват общата вода т.е. разликата от общия водомер и засеченото. Аз понеже постоянно си следя консумацията и много ме е яд като ми засекат 4-5кубика,а на бележката пише +още 2 .И попитах инкасаторката и тя ми каза ,че разликата е от съседи който не живеят постоянно в блока, гаражи и т.н. След като засекат и техните водомери ми приспада от консумираното, може би защото се разправям за всеки кубик.Незнам дали го прави на всички съседи Peace

# 7 595
Не знам дали при вас е така, но при нас начисляват общата вода т.е. разликата от общия водомер и засеченото. Аз понеже постоянно си следя консумацията и много ме е яд като ми засекат 4-5кубика,а на бележката пише +още 2 .И попитах инкасаторката и тя ми каза ,че разликата е от съседи който не живеят постоянно в блока, гаражи и т.н. След като засекат и техните водомери ми приспада от консумираното, може би защото се разправям за всеки кубик.Незнам дали го прави на всички съседи Peace

А защо не я слагат на тези, които не са отворили, а на нас, които осигуряваме достъп и е явно колко е изхарчено?

# 7 596
Може би не се изразих правилно, имам в предвид съседи,които живеят в чужбина и си идват 2 пъти в годината и инкасаторката не ги уцелва.Води се,че в тези апартаменти не се живее. След като разбрах откъде са ми +2 кубика се поразпитах кой съсед има ключ за тези апартаменти и заведох инкасаторката там. В нашия вход са 4 такива апартамента, за сега са засечени 2 от тях.А гаражите имам чувство че никога не са засичани, но последните 3 месеца , все идва когато детето е само и не съм се разправяла

# 7 597
Ние имаме 27 кубика водичка,сметката за тока я няма още 

# 7 598
Shockedза какъв период?

# 7 599
Може би не се изразих правилно, имам в предвид съседи,които живеят в чужбина и си идват 2 пъти в годината и инкасаторката не ги уцелва.Води се,че в тези апартаменти не се живее...

Ако в тях наистина не се живее, то показанията наистина за 0, т.е. и в общия водомер не би трябвало да има нещо, което да се налага да ходи по чуждите сметки. Разлика ще има, ако се живее в тях, а е заявено, че не се живее. Но дори да е така, след като ги засекат след време, нали хората си ги поемат, а те вече са платени (и от съседите).

# 7 600
Shockedза какъв период?
Над месец е 100 %,той беше в отпуска инкасаторът

# 7 601
Може би не се изразих правилно, имам в предвид съседи,които живеят в чужбина и си идват 2 пъти в годината и инкасаторката не ги уцелва.Води се,че в тези апартаменти не се живее...

Ако в тях наистина не се живее, то показанията наистина за 0, т.е. и в общия водомер не би трябвало да има нещо, което да се налага да ходи по чуждите сметки. Разлика ще има, ако се живее в тях, а е заявено, че не се живее. Но дори да е така, след като ги засекат след време, нали хората си ги поемат, а те вече са платени (и от съседите).
Ами да, и се плаща 2 пъти, в полза на ВИК иначе не виня хората,че си идват за 20дни и инкасатора не ги посещава.Но се получава разлика от 30 и нагоре кубика 2 пъти в годината,които плащаме останалите,а като ги засекат да кажем след 1 година и хората си ги плащат. Попитай дали и при вас е така.

# 7 602
Ами да, и се плаща 2 пъти, в полза на ВИК иначе не виня хората,че си идват за 20дни и инкасатора не ги посещава.Но се получава разлика от 30 и нагоре кубика 2 пъти в годината,които плащаме останалите,а като ги засекат да кажем след 1 година и хората си ги плащат. Попитай дали и при вас е така.

Разбрах те вече  Embarassed
Но наистина така се плащат по 2...
В нашия вход нямаме такива, в смисъл има 3 празни апартамента, възрастни хора, които починаха и засега никой не живее, но и никой не влиза в тях наистина. Но пък може да има апартаменти, в които не винаги може да се осигури достъп точно в посочения час, така че ето как идват.

# 7 603
  • София
Е, като не можеш да осигуриш достъп в посочения час, може да оставиш данни с показанията,лепнати на вратата.

# 7 604
Аз мисля,че там където инцидентно не намират никой начисляват служебно колкото е средното им потребление.
Angel_Dust аз бих се въздържала от твоя вариант, защото така показвам ,че жилището е празно Peace и може да има неканени посетители.

Общи условия

Активация на акаунт