Наука ли е астрологията?

• 19 658
  • 503
  •   1
Отговори
# 15
Какво с точност може да ни каже астрологията?
на мен с точност ми каза неща, които в последствие трябваше да проверявам, защото не познавах хората, които касаеше. Като това дали са живи, с какво се занимават и къде се намират. Получих много ценна информация, която нямаше откъде от друго място да науча. Бих могла да кажа, че до голяма степен  ме промени! Простих на човек, който съм мислила, че никога няма да мога да  преглътна .  И още много  други неща.
Дали се печели от астрология? Със сигурност много по- малко от БПЦ. ХАлал да са и парите  на моята строложка. Аз за толкова пари нямаше вицове да разказвам два часа, камо ли да интерпретирам хороскопи.
 И сега , като се случи нещо забележително в живота ми - пускам файла ...и то е било отбелязано с точност  на датата. Но аз, естествено не живея, водена от хороскопа и не си съобразавам дните по него. Обикновено постфактум се сещам да погледна дали  нещо не беше казано за това в хороскопа  ми.

# 16
  • София
Е то и алхимията е била наука, ама вече не е.  Twisted Evil
Иначе на астрологията поне не може да се отрече високо научният похват за психологическо въздействие и зарибяване, с пряко следствие пари. Вероятно доста пари.

# 17
не , естествено ,
астрологията не е наука и в нея няма нищо научно , чудя се , защо отвсякъде ни заливат с хороскопи , чак и държавната телевизия пуска сутрин хороскоп !

# 18
Е добре де, сега излиза, че медицината не е наука ли? Tired
Хомеопатията може и да помага, но тук ми попадна интересен сайт, за хора които е убила по някакъв начин - нелекуване с по-подходящи неща или незнание. http://whatstheharm.net/index.html
(сайта не е само за хомеопатия май newsm78)

П.С. Чакайте да допиша все пак - всички знаем, че има много случаи и на хора, които не са излекувани от нормалната медицина...  Rolling Eyes
Просто явно навсякъде има риск #Crazy Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 10:59 от Лурдес

# 19
хомеопатията е наука , проверено е ,  може и да навреди , както и другата медицина ,
обаче гледам в твоя сайт за псевдонауките - нумерология , тълкуване на сънищата , фенг - шуй ...

# 20
  Забелязала съм, че баш тези, които най-бегло познават астрологията най-високо скачат срещу нея.
  Наистина ли по БНТ има хороскопи?

# 21
има - и по БНТ , и по бТВ ..навсякъде , то си е като прогнозата на времето ,
аз съм се интересувала от астрология , ама какво да кажа  Simple Smile....

# 22
Първо посочете критерият, по който да отсеем, после ще си кажем мнението.

# 23
Такъв въпрос може да се зададе само от невеж в астрологическо отношение човек. Извинете Simple Smile

Астрологията е не само наука, но и точна такава. Както при всеки друг научен поток обаче, и при нея се срещат едва изкласили випускници и негодни практиканти. Податлива е на манипулации и всевъзможни интерпретации, защото борави с променливите влияния на непроменливи величини и фиксира събития, които са неизбежни, но пък протичането и развръзката им неограничено варират.

# 24
Е добре де, сега излиза, че медицината не е наука ли? Tired
Хомеопатията може и да помага, но тук ми попадна интересен сайт, за хора които е убила по някакъв начин - нелекуване с по-подходящи неща или незнание. http://whatstheharm.net/index.html
(сайта не е само за хомеопатия май newsm78)

П.С. Чакайте да допиша все пак - всички знаем, че има много случаи и на хора, които не са излекувани от нормалната медицина...  Rolling Eyes
Просто явно навсякъде има риск #Crazy Rolling Eyes

Хомеопатия=Медицина, така ли?
Да, всички знаем доста случаи за лекари, които са уморили пациенти, обаче кое преобладава?
За всяко лекарство, за всеки метод на лечение сериозната медицина набира статистика. Зная със сигурност, че за китайската медицина няма никаква статистика, предписват едно и също лекарство за 15болести и смело заявяват, че така лекували от хиляди години. Не използват никакви модерни методи.
Затова аз поставям въпроса за статистика и при астрологията.

# 25
Такъв въпрос може да се зададе само от невеж в астрологическо отношение човек. Извинете Simple Smile

Астрологията е не само наука, но и точна такава. Както при всеки друг научен поток обаче, и при нея се срещат едва изкласили випускници и негодни практиканти. Податлива е на манипулации и всевъзможни интерпретации, защото борави с променливите влияния на непроменливи величини и фиксира събития, които са неизбежни, но пък протичането и развръзката им неограничено варират.
Е, няма как всички да бъдем просветени в дълбините на тази "наука". Неслучайно аз питах какво с точност може да предвиди астрологията? Кажете поне едно нещо! Снощи зададох и въпросите за съзвездието "Змиеносец", както и за разместването на зодиите заради прецесията. Кажете компетентното си мнение. Как така Земята обикаля съзведията, а те са на светлинни години от нея? Неслучайно пуснах и доста линкове.

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 12:04 от vl

# 26
  • В градината...
Библията , книга Второзаконие глава 18 стихове 10,11,12 : Да не се намира между тебе някой , който да прекарва сина си или дъщеря си през огън , никой чародей , астролог , гадател или омаятел , никой баяч , запитвач на зли духове , врач или запитвач на мъртвите , защото всеки , който прави тези дела , е омразен на Господа .

# 27
Това, с Библията, хубаво, ама никак не е по въпроса. Нито дава отговор на въпроса за това що е то, науката, нито от него се вълнуват хора, занимаващи се с наука и вземащи Библията като едно произведение на вярващи  от една религия.

# 28
Да, неслучайно църквата отрича тези неща. Някои от тях водят до психични заболявания. Това е известно още от ранните години на църквата, а може би и от езическо време. Църквата се базира на догми и донякъде е права. Разчита на натрупаната мъдрост през годините. Но нека сега ние да не се основаваме на догми, а на научни факти.

# 29
Позоваването на Библията с цел да се установи, дали астрологията е наука, е само по себе си силогизъм.

Общи условия

Активация на акаунт