Наука ли е астрологията?

• 19 954
  • 503
  •   1
Отговори
# 270
Разбира се, че няма смисъл да се занимаваш с мен, защото няма какво повече да кажеш.  Wink Sunglasses
Не искам да се занимавам с твоите "експерименти" не от страх от наказание, а от любов към този който ме е спасил!
Аз не съм анонимна и доста хора от форума  ме познават лично. Та най-голямото свидетелство е живота ми и той може да бъде видян от всеки.

# 271
Разбира се, че няма смисъл да се занимаваш с мен, защото няма какво повече да кажеш.  Wink Sunglasses

за казване, имам - отивай да спиш, че Сънчо мина Joy

# 272
Вие натрапвате навсякъде астрологията, а не ние нашите възражения против нея! То не бяха реклами, зодиаци по вестници, списания, радио, телевизия! Дойде ни до козирката всичко това! И ето, ако си позволим да ви възразим, ни обвинявате в нетолерантност! Значи вие трябва на всяка крачка да досаждате, а ние навсякъде където видим и чуем нещо за астрология да мълчим! Не ви ли е поне малко неудобно от това?!
Аз поднових темата, защото се учудих, че хората отхвърлят християнството, а търсят астрологията! За мен това е сериозен парадокс! Но, както знаем вече 20г. се работи за деинтелектуализацията на населението и може би в това се крие обяснението на парадокса.
Защо се натискате да ми правите хороскоп? Нали вече обсъдихме баналните неща, които ще ми кажете? Казах, че не ме интересуват. Тогава какво?
С невъоръжено око се забелязва, че броят на невежите расте по геометрична прогресия. В това се крие  тайната на възраждането на астрологията. А може би и в това, че допреди 20г. беше забранена. Ченгетата, които я забраняваха, сега я пропагандират-ето още един парадокс! ПАРИ, ПАРИ И ПАК ПАРИ!!!

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 01:07 от vl

# 273
Аз поднових темата, защото се учудих, че хората отхвърлят християнството, а търсят астрологията!

Ако не е едното, ще е другото. Или третото - суеверия, или пък магии. Много хора имат някаква потребност да вярват в нещо "по-така" защото науката им се вижда суха и скучна. Интересно става когато се опитват да обосновават тези си вярвания на научна основа. Затова не разбирам защо е нужно астрологията да се определя като наука. Нека си съществува, нека си вярват хората, но защо й е нужно определението "наука"?

# 274
Аз поднових темата, защото се учудих, че хората отхвърлят християнството, а търсят астрологията!

Ако не е едното, ще е другото. Или третото - суеверия, или пък магии. Много хора имат някаква потребност да вярват в нещо "по-така" защото науката им се вижда суха и скучна. Интересно става когато се опитват да обосновават тези си вярвания на научна основа. Затова не разбирам защо е нужно астрологията да се определя като наука. Нека си съществува, нека си вярват хората, но защо й е нужно определението "наука"?

Това вече го обсъдихме. Щом не е наука, значи е лъженаука, тоест ментържилък. Няма как да я наречем и изкуство. Добре, нека си вярват хората в нея, но да не бъде толкова натрапчива нейната пропаганда на всяка крачка! Ето това е проблем! Че хората са наивни и предпочитат празните приказки, е ясно. Обаче има и разколебани. Може би те са разбрали нещо повече за тази "наука", четейки нашите спорове тук.

# 275

Неявното твърдение, преведено на обикновен език - "ако астрологията не е наука, не е ли глупаво да се занимавате с нея, дори и да не се занимавате с догматично/сектантско "християнство" )  Mr. Green  или "Я не сакам на мене да ми добре, а на Вуте да му е..."
Фазата "е па такоа живетно нема" са я минали, забелязали са самите те по-голям интерес към астрологията, отколкото към църквите и това дали не генерира конфликт на интереси. Но не смятам плюенето по астрологията е подходящия начин да се проповядва християнство. Ако не сте интересни на публиката, какво да ви правя, някои хора от няколко постинга могат да направят извод за този, който ги е писал. Но какво да я правиш съвременната младеж...не ще да я поучават лелки с Библия...  Mr. Green
Според мен по-добре се действа с положителен личен пример, но...

# 276

Неявното твърдение, преведено на обикновен език - "ако астрологията не е наука, не е ли глупаво да се занимавате с нея, дори и да не се занимавате с догматично/сектантско "християнство" )  Mr. Green  или "Я не сакам на мене да ми добре, а на Вуте да му е..."
Фазата "е па такоа живетно нема" са я минали, забелязали са самите те по-голям интерес към астрологията, отколкото към църквите и това дали не генерира конфликт на интереси. Но не смятам плюенето по астрологията е подходящия начин да се проповядва християнство. Ако не сте интересни на публиката, какво да ви правя, някои хора от няколко постинга могат да направят извод за този, който ги е писал. Но какво да я правиш съвременната младеж...не ще да я поучават лелки с Библия...  Mr. Green
Според мен по-добре се действа с положителен личен пример, но...

Тук в тази тема не се проповядва християнство! Казах го вече доста пъти! За какъв конфликт на интереси говориш? Ние не сме духовенство или пък някакви служители в църквата. Нямаме ангажимент към нея.
Тази тема не ПЛЮЕ астрологията, а анализира нейната научност! СУ "Св.Кл.Охрдски" ми е дал диплома да преподавам физика и астрономия и няма как да покажа безразличие към подобна тематика, това не го ли разбра? Няма да броя почитателите на астрологията и тези на християнството.

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 01:30 от vl

# 277

Тук в тази тема не се проповядва християнство! Казах го вече доста пъти! За какъв конфликт на интереси говориш? Ние на сме духовенство или пък някакви служители в църквата? Нямаме ангажимент към нея.

Цитат
защото се учудих, че хората отхвърлят християнството, а търсят астрологията

Невероятно, но факт... може би наблюдавайки за хора определящи се като християни, изводите "идват" Thinking

# 278

Тук в тази тема не се проповядва християнство! Казах го вече доста пъти! За какъв конфликт на интереси говориш? Ние на сме духовенство или пък някакви служители в църквата? Нямаме ангажимент към нея.

Цитат
Аз поднових темата, защото се учудих, че хората отхвърлят християнството, а търсят астрологията

Невероятно, но факт... може би наблюдавайки за хора определящи се като християни, изводите "идват" Thinking

кажете едно небанално за вас нещо да видим може ли да се използва астрологията за това(ако може, без въскресението от мъртвите, щото въпроса е дискусионен  Whistling )

# 279
Да, определяме се като християни, но повече вярваме на науката, отколкото на догмите! Това разбира се е нашият конфликт с църквата. Говоря и от името на мои познати и колеги-хора на науката, които освен това са християни.

# 280
Да, определяме се като християни, но повече вярваме на науката, отколкото на догмите! Това разбира се е нашият конфликт с църквата. Говоря и от името на мои познати и колеги-хора на науката, които освен това са християни.

не е задължително да се живее с такъв конфликт (религия-наука), но за други пътища може да трябва усилия.
Задавали ли сте си въпроса за вашите мотиви - защо сте физик и астроном и защо сте християнка? Защо ви пречат астролозите, вместо да ги оставите да си плуват "геоцентрично"  Simple Smile
Ако човек познава повече себе си, може да има по-малко конфликти!

# 281

не е задължително да се живее с такъв конфликт (религия-наука), но за други пътища може да трябва усилия.
Задавали ли сте си въпроса за вашите мотиви - защо сте физик и астроном и защо сте християнка? Защо ви пречат астролозите, вместо да ги оставите да си плуват "геоцентрично"  Simple Smile
Ако човек познава повече себе си, може да има по-малко конфликти!

За кой път трябва кажа, че пречат и досаждат с нахалството си навсякъде! Неслучайно ги сравних със застрахователи, търговци на "Цептер" и "Рейнбоу", на "Хербаллайф" и какво ли още не! Написах го по-горе.

# 282
Астрология ще се изучава във Философския факултет на Софийски университет: http://bulgaria-news.bg/category/exclusive/outframe/article/post18846.html.

# 283
Е, и какво от това? То и история на БКП и политикономия учихме някога. А преди нас са имали късмет да учат и история на КПСС, марксистко-ленинска философия и научен комунизъм и то освен посочените история на БКП и политикономия. Все елитарни науки с извънредно голямо приложение. С тази нова дисциплина философският факултет ще стане още по-елитен и търсен. Дори някои от пишещите тук могат да ги вземат за преподаватели. Блазе им!

# 284

Астрология ще се изучава във Философския факултет на Софийски университет

това дано е някаква шега , ако не е да чакаме специалности - карти Таро , гледане на кафе , и други подобни ...

Общи условия

Активация на акаунт