Наука ли е астрологията?

• 20 259
  • 503
  •   1
Отговори
# 75
....
Просто направете си експеримент! Ако е положителен, нека бъдем честни да го признаем.
Който иска, да ми праща данни за проверка на ЛС - дата час, място на раждане и пол. После може да направим статистика, на кой е познато, на кой не.
 bowuu
аз не разбрах, какъв точно експеримент???

експеримента е: който не вярва, си дава данните прави му се хороскоп и той си го чете и си прави изводи - безплатно и конфиденциално. С молба за точни, а не измислени данни и искрен отговор, за да направим статистика - на кой колко му е "отгатнато"  bowuu

примера с Лещански даже не искам да коментирам. На последната конференция на Българската астрологична асоциация мисля че стана дума и за това(повечето астролози май не бяха във възторг). Използването на астрология за предсказването на земетресения не съм сигурен доколко е подходящо, и на какви основания е направил изводи за това, ако е "усещал",  то това вече може да е предчувствие, което явно не се е оправдало. Не ми е известна астрологическата обосновка на конкретния случай, ако въобще я има.
Това не смятам че трябва да е единствения критерий за определяне на това наука ли е астрологията.

# 76
  • София
Цитат
Не е така защото астрологията  ти носи отговори, кога и как и по какъв начин, от там нататък е свободната воля на човек.

Да- дава отговори за фалшиви земетресения, през това време хората спят на палатки на студа и се страхуват.

Ненапразно дадох пример със земетресенията. Досега науката не е установила начин, по който с голяма точност могат да се предсказват опустошителни земетресения. Сегашните предсказания са приблизителни и са с точност до години, а не до дни и часове.

Затова астролози и медиуми бълват информация за предсказания на земетресения. Лещански е типичен пример. И все пак на 19 април тази година хората му вярваха, защото каза: "Усещам земетресения в Хасково с голяма точност, които ще станат в 4 и 8 часа на 19 април".

Какво обаче стана? Спомняте ли си добре? Хората - паникьосани, спят на палатки, прединфарктни състояния. Срамота е!
Напротив голямото  земетресение  по НГ преди  няколко години  в Азия е предсказано  от индийски астролози. Ти нали заради  лекари станали причина за смъртта на пациенти не отричаш  цялата   медицина, Лещански има и много  точни прогнози по отношение на лични хороскопи.

# 77
Има точни прогнози за лични хороскопи Лещански, естествено - там диапазонът е много по-голям и шансът действително да налучкаш е по-голям.

Но пък и Тройната коалиция не падна миналата година, нали Simple Smile

А интернет нещо много оглушал за голямото предсказание в Индия...

# 78
  • София
Има точни прогнози за лични хороскопи Лещански, естествено - там диапазонът е много по-голям и шансът действително да налучкаш е по-голям.

Но пък и Тройната коалиция не падна миналата година, нали Simple Smile

А интернет нещо много оглушал за голямото предсказание в Индия...

Ти само  от интернет ли черпиш информация Simple Smile

# 79
Цитат
Не е така защото астрологията  ти носи отговори, кога и как и по какъв начин, от там нататък е свободната воля на човек.

Да- дава отговори за фалшиви земетресения, през това време хората спят на палатки на студа и се страхуват.

Ненапразно дадох пример със земетресенията. Досега науката не е установила начин, по който с голяма точност могат да се предсказват опустошителни земетресения. Сегашните предсказания са приблизителни и са с точност до години, а не до дни и часове.

Затова астролози и медиуми бълват информация за предсказания на земетресения. Лещански е типичен пример. И все пак на 19 април тази година хората му вярваха, защото каза: "Усещам земетресения в Хасково с голяма точност, които ще станат в 4 и 8 часа на 19 април".

Какво обаче стана? Спомняте ли си добре? Хората - паникьосани, спят на палатки, прединфарктни състояния. Срамота е!
Напротив голямото  земетресение  по НГ преди  няколко години  в Азия е предсказано  от индийски астролози. Ти нали заради  лекари станали причина за смъртта на пациенти не отричаш  цялата   медицина, Лещански има и много  точни прогнози по отношение на лични хороскопи.

Не зная дали е било предсказано от астролози, но от център по сеизмология в САЩ беше предсказано около 10-12ч. преди да се случи. Търсили са държавните глави и външните министри на тези страни, за да ги предупредят. Те не са взели никакви мерки! Затова и жертвите бяха толкова много.

# 80

А откъде? От вестник "Феномен" ли? Или "5 Ф"?

# 81

ОТ КОРАБА-МАЙКА  Mr. Green

# 82
  • София

аха ясно ,  тези  вестници  нищо не ми говорят Simple Smile

# 83
Как така Земята обикаля съзведията, а те са на светлинни години от нея?

Напомням този въпрос. Ако никой до довечера не може да отговори, ще отговоря аз. Но вашето мнение ми е интересно.

този въпрос според мен показва незапознатост с астрологията!
Съзвездия се наричат случайни конфигурация  от звезди, някои от които далеч една от друга. А зодиакалния знак е област от пространството, където попадат така наречени съзвездия, включително и така наречения Змиеносец.
Областите от пространството не са нарвечени така случайно. Но е много сложно за обяснение.
Сперед мен по-добре да се насочим към практическите резултати, а те са оценени от не една важно изторическа личност, и сега се ползва.
Просто направете си експеримент! Ако е положителен, нека бъдем честни да го признаем.
Който иска, да ми праща данни за проверка на ЛС - дата час, място на раждане и пол. После може да направим статистика, на кой е познато, на кой не.
 bowuu
Как Земята за 1г. преминава през вс. зодиакални съзвездия при положение, че се намира на св. години от тях? Сложно било обяснението! Не е сложно, тривиално е! Това става на звездната карта, като разглеждаме всичко в 1равнина. Но Вселената не се намира в 1равнина и звездите не са някакви фигурки по нея, нали? Те са космически обекти с огромна маса и размери, отдалечени на големи разстояния както помежду си, така и от Земята.  Веднъж по БНТ в едно грамотно направено предаване за физика и астрономия говореха, че ако се намираме някъде другаде във Вселената на св.години оттук, конфигурацията на съзвездията ще бъде съвсем друга. Е, тогава за други зодии ли ще говорим? Всичко, на което се базира тази "наука" се основава на примитивните познания и възгледи на хората отпреди 2000 и повече години! И някои сега през 21век ни я рекламират,  като много ценна и   актуална??? Вярно е, че навремето известните астрономи са били и астролози. Но постепенно те са осъзнали грешките си и са изхвърлили астрологията от групата на сериозните науки! И ние трябва да повярваме, че в неопределеното бъдеще ще настъпи сериозен обрат с тази "наука"? Земята преминава и през "Змиеносец", нали така? Обаче се появява неудобство-1г. има 12месеца, а не 13! Затова "Змиеносец" е пренебрегнато съзвездие. Прави впечатление, че тук в тази тема най-големите защитници на астрологията се натискат да ни правят хороскопи, тоест те не са независими участници в спора, а материално заинтересовани! Излиза, че ние които омаловажаваме тази "наука" объркваме бизнеса им! Затова и в темата за хороскопи подивяха срещу мен! Все се стремят да покажат, че астрологията е от жизнена необходимост, а дали е наука или не нямало особено значение?! Уж рекламите били забранени, а те си правят открита реклама в темата за хороскопите, че дори и тук, в тази тема! Какво да кажем за такова поведение? Ето още инфо по въпроса, дори и цени предлагат:

"Имам хороскоп от Адриана Вотей.  Така добре ме описа, че и собствената ми майка, не би се справила по-добре. Доволна съм, цената беше 80лв. Невероятна жена. Мисля, че е страхотен астролог, от най-добрите.  Направи хороскоп и на синът ми. Наистина всичко се записва на касета, полезно е, защото инфото е много и няма как да се запомни. Малкият беше бебе, когато му направи хороскоп, за мен, това е повече от полезно от колкото вредно. Посъветва ме, дори, какви приказки да  му чета, каква храна да яде, подход при възпитанието. Разказа ми, за миналите му прераждания, знам кога ще му е първата любов.......да го пазя от жени Рак.......много и интересни неща. Често си слушам моят и на малкият хороскоп, за да не пропусна нещо.
80 лв е съвсем прилична цена за добър хороскоп.
Относно Алена, нямам лични впечатления, мисля, че е добра, но прекалява с цените и агресивната реклама.
Астрологията е много точна наука, който не иска, да не вярва и да не я използва, това си е негов проблем."-цитат

Трябва точно астроложка да ни съветва с какво да храним децата си, какви приказки да им четем, от какво да ги пазим, как да ги възпитаваме! Църквата не важи в това начинание, защото е изостанала, примитивна, корумпирана и каква ли още не......Обаче астрологията е актуална дори сега през 21век! Тя е модерна, напредничава, не работи с догми, дори ползва математически апарат, за да ни осветли по-добре за нашето бъдеще! И изобщо прави всичко за нашето благополучие! Трябва да и вярваме докато сме живи и да я поддържаме финансово, за да не изчезне!

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 02:07 от vl

# 84
# 85
Какво твърди астрологията? Че небесните тела ни въздействат.Че през втората световна  война, май че 1939г, положението на някои планети е било по определен начин. Че  през 1989 година има същото положение на същите планети. На база наблюдения правят изводи, като например, че ето това положение, води до агресия у хората, до световни промени.
 Това не е ли опит? Не са ли изводи на база минали събития? Какво е по-различното от извода, че при определени условия от две вещества  се получава трето?

Мисля че този виц отговаря на въпроса ти:

Година 1991
1. Принц Чарлз се жени.
2. Ливърпул стават шампиони на Европа
3. Австралия губи Ashes (крикет)
4. Умира Папата

Година 2005
1. Принц Чарлз се жени (отново).
2. Ливърпул става шампион на Европа (отново).
3. Австралия губи Ashes (отново).
4. Умира Папата (отново).

Моралния извод?
Ако принц Чарлз реши отново да се жени, моля предупредете Папата!

Някои неща са просто съвпадения, колкото и да ни се иска обяснението да е по-интересно.

# 86
Дидитка, това съвпадение, определено има връзка с астрологията. Просто е необходимо достатъчно дълго да се потърсят прилики. Разликите не са от значение, защото това не е наука и защото разликите не се продават.

# 87
Цитат
Прави впечатление, че тук в тази тема най-големите защитници на астрологията се натискат да ни правят хороскопи, тоест те не са независими участници в спора, а материално заинтересовани! Излиза, че ние които омаловажаваме тази "наука" объркваме бизнеса им! Затова и в темата за хороскопи подивяха срещу мен! Все се стремят да покажат, че астрологията е от жизнена необходимост, а дали е наука или не нямало особено значение?! Уж рекламите били забранени, а те си правят открита реклама в темата за хороскопите, че дори и тук, в тази тема! Какво да кажем за такова поведение? Ето още инфо по въпроса, дори и цени предлагат:

Не помня да съм искал от някой тук във форума пари за хороскопи! (поне аз)
Предложението ми касаеше изследователски интерес. Вие може да се замислите какви са вашите мотиви да сте срещу астрологията, създава се усещането, че причината е, че щото църквата я отрича. Според мен става дума за конфликт на интереси.
Имаше позоваване на Стария завет във връзка с астрологията, бихте ли се позовали къде може да прочетем за ценовите листи на БПЦ в Библията?

Хубаво е човек да е искрен. Ако астрологията работи в доста случави, въпреки че е на повече от 2000 години, има причини.
Това че се проектират някои неща в плоскост  не е проблем, за това вероятно също има причини. Не съм аз измислиш НАУКАТА астрология, но ми е интересна и ползвайки я, съм намирал полза за мен и други са намирали полза за себе си.
Църквата не е авторитет за всички. Не искам да стигаме до "свещенни войни" или "лов на вещици". Средновековието отмина преди повече от 5 века.

# 88
Ако астрологията работи в доста случави, въпреки че е на повече от 2000 години, има причини.
Просто няма как да знаеш, защото търсиш само прилики, а не разлики. Каквото търсиш, това намираш. В този смисъл, няма актуална статистика - 2 от 5 познава или подобно. Та и ползата от файдата е много относителна - един не вярва на хороскопи, а друг вярва та вземе, че се гръмне.

# 89
В този смисъл, няма актуална статистика - 2 от 5 познава или подобно. Та и ползата от файдата е много относителна - един не вярва на хороскопи, а друг вярва та вземе, че се гръмне.

Какво да познава бе, winter_wolf, кажи сега - какво искаш да ти познава на тебе таз астрология?  Laughing Laughing Самият факт, че говориш за "познаване" и за статистика, издава непознаване на материята от твоя страна. Астрологията не е хвърляне на боб, нито кристална топка. Опростено казано, това е наука за възможностите. Те съществуват и се явяват в точно определен момент, за определено нещо, а дали ти ще се възползваш от тях и как точно ще го направиш, не е нейна работа, а твоя.

Общи условия

Активация на акаунт