Наука ли е астрологията?

• 19 663
  • 503
  •   1
Отговори
# 30
и аз вече взех да се съмнявам. 2 пъти ми правят прогноза за една година, и нищо, ама абс нищо не се случи така.
допускам, че може и да е до недоглеждане на астролога.

ако някой знае свестен астролог, нека прати на лс данни, бих искала синастрия.

# 31
  И аз веднъж отидох на лекар и не ми помогнаха. В тая връзка медицината не  е наука Simple Smile

# 32
  И аз веднъж отидох на лекар и не ми помогнаха. В тая връзка медицината не  е наука Simple Smile
Много зле с тази криза. Мисля, че и математиката не е наука.  Mr. Green  Stop

# 33
Наука е.
Само този, чиито впечатления са основани на база вестникарски хороскопи, би могъл да твърди обратното.

# 34
Не виждам научно-обосновани обяснения. Дерзайте!

# 35
Науката е знание, до което се е достигнало  като е приложен  научен подход.
Астрологията не прилага такъв и следователно не е наука. Може да се нарече маука или каука, заука и както искаш, но наука не.

ПП: Научен подход ( или метод) =  наблюдения, измервания, предположения, експерименти и верификация приложени в последователност.

# 36
Важен е  метода на изследване.
Ако научния подход беше напълно достатъчен, щехме ми да имаме теории заменящи предходни теории, приемани като "неоспорима истина" преди 20 години примерно?

Според мен ако едно нещо дава положителни резултати, от мнението на БПЦ може да се абстрахираме.
 Бтв, освен Второзакое имаме и Нов завет - "Да възлюбиш ближния като себе си"   bouquet

# 37
  • София
vl,  беше писала  някъде , че астрологията не отчитала прецесията,напротив индийската астрология работи точно на базата на прецесията, някъде беше споменала, че  имало и астероиди, да с тях работиураническата астрология , с тях и също с фиктивните звезди. Чудесно е да се пише за нещо , което не познаваме. Астрономията пък лежи  върху астрологични открития,  исторически е по древната наука. Много видни  хора  , не толкова начетени като СФФ имат лични астролози и се допитват до  тях -примери Дж Буш -младши е започвал и военни деиствия допитваики се до своя астролог и спазвайки дори препоръчния му час, сегашната икономическа  криза е предсказана от П. Глоба още преди 5-6г,  ние от кога говорим за криза-любопитно ми е.Имам и още много безкраино много примери когато астрологията "работи" Simple Smile

# 38
Не сьм сигурна дали е наука, но не знам какво друго име да и дам. Има някаква система и трябва да се изчисляват точки и пресечки, положението на планетите и т.н. Като цяло е забавна, но без особена полза, може би служи единствено да подьржа вярата и подхранва надеждата че там някьде и някога ще срещнем половинката си. Преди години много четях такива книги, интересувах се от хороскопи, но сега да ме питаш, не мога да си спомня кога за последен пьт четох такава литература, дори и хороскопа от вестника не го поглеждам.

астрологията не се изчерпва с това да си намерим половинката. Подходяща  е и за самоанализ и насоки кои са силните и слабите ни страни. (и според мене това е по-важно от предсказване на събития в живота)

# 39
  • София
Много  хора залагат на борсата основавайки се на  базата на  финансовата астрология, и даже печелят  , дори и тук в Бг. ама и те не са толкова умни като , СФФ , която отрича  всичко даже и онова с , което не е запозната

# 40
Астрологията не е наука, а е псевдонаука. Ако астрологията беше наука, астролозите щяха да имат публикации в научни списания, да правят открития, а техните теории да правят предсказания (тук не става въпрос за хороскопи и това какво ще се случи утре, ами истински научни предсказания - предсказания за резултати от бъдещи наблюдения)

# 41
Как така Земята обикаля съзведията, а те са на светлинни години от нея?

Напомням този въпрос. Ако никой до довечера не може да отговори, ще отговоря аз. Но вашето мнение ми е интересно.

# 42
Какво твърди астрологията? Че небесните тела ни въздействат.Че през втората световна  война, май че 1939г, положението на някои планети е било по определен начин. Че  през 1989 година има същото положение на същите планети. На база наблюдения правят изводи, като например, че ето това положение, води до агресия у хората, до световни промени.
 Това не е ли опит? Не са ли изводи на база минали събития? Какво е по-различното от извода, че при определени условия от две вещества  се получава трето?
 Кой твърди, че Луната не влияе? На приливите и отливите, на течностите и съзнанието на хората?

# 43
Как така Земята обикаля съзведията, а те са на светлинни години от нея?

Напомням този въпрос. Ако никой до довечера не може да отговори, ще отговоря аз. Но вашето мнение ми е интересно.

този въпрос според мен показва незапознатост с астрологията!
Съзвездия се наричат случайни конфигурация  от звезди, някои от които далеч една от друга. А зодиакалния знак е област от пространството, където попадат така наречени съзвездия, включително и така наречения Змиеносец.
Областите от пространството не са нарвечени така случайно. Но е много сложно за обяснение.
Сперед мен по-добре да се насочим към практическите резултати, а те са оценени от не една важно изторическа личност, и сега се ползва.
Просто направете си експеримент! Ако е положителен, нека бъдем честни да го признаем.
Който иска, да ми праща данни за проверка на ЛС - дата час, място на раждане и пол. После може да направим статистика, на кой е познато, на кой не.
 bowuu

# 44
Какво твърди астрологията? Че небесните тела ни въздействат.Че през втората световна  война, май че 1939г, положението на някои планети е било по определен начин. Че  през 1989 година има същото положение на същите планети. На база наблюдения правят изводи, като например, че ето това положение, води до агресия у хората, до световни промени.
 Това не е ли опит? Не са ли изводи на база минали събития? Какво е по-различното от извода, че при определени условия от две вещества  се получава трето?
 Кой твърди, че Луната не влияе? На приливите и отливите, на течностите и съзнанието на хората?

Какъв е този начин на подреждане на планетите? Колко войни са предизвикани от него?
Помня, че някои астролози дори наричаха Луната планета. Доказано е, че Луната пречи на съня на някои хора. Как точно, не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт