Наука ли е астрологията?

• 20 452
  • 503
  •   1
Отговори
# 180
Това хипотеза ли е или научно-доказана истина? Какви 3 измерения?

Лъчите ли дали са научно-доказана истина? Някои хора могат да работят с лъчи, за които няма уреди да ги засекат, те ненаучни ли са?
Освен физически свят има и други светове. (но това е много...многооо ненаучно:)

# 181
Натрапвате се навсякъде-в интернет, във вестници, радио, телевизия и къде ли още не.....Това е проблемът. Не искаме непрекъснато да слушаме за зодии и хороскопи!!! Тези, които искат, знаят как да ви намерят.
Да, така е, до козирката ми е дошло от тях! И кой откъдето свари да ме пита коя зодия съм! Писна ми!!!! А разни водещи по БНР на музикални предавания да започват с това кой музикант коя зодия е. Преди 20г. и повече това беше тема табу а сега отидохме в другата крайност. Аман от крайности! Нека да бъдем по-умерени! Чрез зодиите както и чрез много други неща успешно се промиват мозъци! Не е ясно това?
Това е вярно. Например, по тази точка, астрологията е далеч преди религията - никой не ни натрапва кой музикант обикаля църквата и коя църква обикаля. По тази точка, астрологията е много по-близко до историите за свинския, козия, кучия грип - истории, които непряко ни подсещат за възможна фармацевтична конспирация. Не агитирам, само си разсъждавам.

ПП: Една причина да не мога да оценя моя хороскоп, е да го чуя сутрин предварително. Ако първо деня премине, ако първо си дам сметка и си направя равносметка, тогава по-обективно бих могъл да сравня и оценя даден хороскоп - публикуван или чут от някъде си.

...които един хубав ден решили да последват една звезда, защото в техните книги пишело, че тя ще ги заведе при новия цар - спасителя на човешкия род...
Може ли да някой да обясни как го разбира това? Това добре ли говори за астрологията или лошо?

а аз даже нямам претенции да съм ВЕЛИК АСТРОЛОГ, и ползвам и астрологични програми)
нямам идея да се хваля, констатирам факт!
Астрологията не е наука, а Познание.
Затова и няма нужда да се изучава в университетите. Познавам двама-трима блестящи астролози без дипломи, както и такива с дипломи, които са на отчайващо ниско ниво. И това е, защото астрологията не е механичен сбор от различни компоненти, които могат да се назубрят и да се сътвори хороскоп. Нужни са някои съвсем други качества, защото става въпрос за окултно знание, а не за проста математика. Не всеки има способности да бъде астролог.
Механичен, автоматичен хороскоп от програма или субективен хороскоп от човек със способности? Добре ли говори това за астрологията или лошо?

# 182

Механичен, автоматичен хороскоп от програма или субективен хороскоп от човек със способности? Добре ли говори това за астрологията или лошо?

ръчното изчисляване на позициите за мен е малко бавно и може да крие възможност за грешки. И има ли смисъл, ако програмата може да го изчисли и нарисува бързо. Оттук нататък вече за тълкуването е от значение и подготовката и способностите на самия астролог.
Хороскопите съобщавани сутрин по радиото особено не ме интересуват. Предпочитам да работя с индивидуални хороскопи.

Може и по друг начин да се направи. Пращат ви тълкуване за една година, вие си записвате файла, без да го четете и като мине периода си изследвате това което е пишело там касае ли ви по какъвто и да е начин. Така може да е сигурно че не сте се повлияли за да изпълнявате написаното или да правите нарочно да не се сбъдне - чистота на експеримента:)

# 183
  • София

наука е, разбира се!
Също и гадаенето по боб, кости и ракийка!
За разлика от такива смешни дисциплини като, да речем, физиката...

# 184
Наука е... НАСА, Байконур... това е наука... а останалите шамани са за освидетелстване... аз вярвам в Бог, ако ще говорим за нещо подобно... а който уповава в целенасоченото нареждане на планетите и определянето на съдбите ни от това е меко казано в заблуда...  Whistling

# 185
Наука е... НАСА, Байконур... това е наука... а останалите шамани са за освидетелстване... аз вярвам в Бог, ако ще говорим за нещо подобно... а който уповава в целенасоченото нареждане на планетите и определянето на съдбите ни от това е меко казано в заблуда...  Whistling
Айде бе! В заблуда са тези, които без да познават инструментариума на една дисциплина наричат запознатите с нея "заблудени".
Понеже вярваш в Бог ти пращам един линк към тема в астрологичен форум, където може и да си промениш мнението за това кой всъщност е заблуден и манипулиран: http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=break&Number=19494494 … amp;sb=5&vc=1

# 186

наука е, разбира се!
Също и гадаенето по боб, кости и ракийка!
За разлика от такива смешни дисциплини като, да речем, физиката...

Всъщност не познавам астролог, който да твърди, че астрологията е наука. Напротив - тя не е наука, а нещо повече - окултна дисциплина, знание, мъдрост, дори изкуство да!

# 187

Понеже вярваш в Бог ти пращам един линк към тема в астрологичен форум, където може и да си промениш мнението за това кой всъщност е заблуден и манипулиран:

Нямам нищо против възгледите ти... вярвай си в тях... само да вметна... църквата манипулира - Да... но това не обезличава Бог, църквата ламти за власт и подчинение - Да, но по нея не се съди дали има някой над църквата, а то има... както има и разлика между религия и вяра... няма защо да ти обяснявам, че едни от най-големите умове в световен мащаб са вярващи хора, защото са проумяли някой неща... говоря за големи умове, а не за такива като мен... и друго... ако смяташ, че вселената и битието са хаос, неконтрулируемо движение на елементи, а животът във всеки един от нас е случайна химична реакция, не бих искал да спорим... смешно е да се вярва в сила определена от физическите взаймоотношения на небесните тела, а да не се вярва в тази определяща реда и законите в битието... успех във вярванията ти...   bouquet

# 188
Нямам нищо против възгледите ти... вярвай си в тях... само да вметна... църквата манипулира - Да... но това не обезличава Бог, църквата ламти за власт и подчинение - Да, но по нея не се съди дали има някой над църквата, а то има... както има и разлика между религия и вяра... няма защо да ти обяснявам, че едни от най-големите умове в световен мащаб са вярващи хора, защото са проумяли някой неща... говоря за големи умове, а не за такива като мен... и друго... ако смяташ, че вселената и битието са хаос, неконтрулируемо движение на елементи, а животът във всеки един от нас е случайна химична реакция, не бих искал да спорим... смешно е да се вярва в сила определена от физическите взаймоотношения на небесните тела, а да не се вярва в тази определяща реда и законите в битието... успех във вярванията ти...   bouquet
Само един въпрос имам тогава към теб. Как смяташ, защо планетите носят имена на богове?

# 189
Само един въпрос имам тогава към теб. Как смяташ, защо планетите носят имена на богове?

Да разбирам ли, че понеже и кравите се боготворят в Индия,  това ще е следващият ти въпрос...

# 190
Имах предвид, кой я е кръстил с това име. А не какво означава или от къде идва. Тя като спи, тенденцията за по-малко победа ли е? А като е будна - повече победа? Няма подигравка, но не разбирам как имената на планетите ще ни помогнат. Нали от там тръгнахме.

... е да де... понеже една планета сме я кръстили с име на бог е по-значима от друга, която не е с име на бог... затова жената даде пример с детенцето си...  Joy

# 191
На въпроса на авторката - не, според съвременното определение на наука, не е, ако се пита според съвременните критерии.

# 192
Хайде пак да повторя въпроса, дано се намери поне един мислещ в темата:

Защо древните са дали имена на богове на планетите? Защо не са ги нарекли на дървета, животни или някакви предмети? Grinning

# 193
Хайде пак да повторя въпроса, дано се намери поне един мислещ в темата:

Защо древните са дали имена на богове на планетите? Защо не са ги нарекли на дървета, животни или някакви предмети? Grinning

... моля ти се... това вече е нелепо... през своето съществуване хората са обожествявали не само планети, а както каза ти и дървета, и животни и още много други неща... това пък е най-слабо като отправна точка...

... аз пак те питам... може ли елементите от Битието да са по-голями от Него... защото за мен планетите са част от нещо по-голямо от тях, Космоса като цяло е част от нещо по-голямо... нека наистина да разсъждаваме, но го направи и ти...

# 194
Очаквам да видя какъв отговор имаш по поставения въпрос за да преценя дали си заслужава да разсъждавам с теб и да дискутирам по точно тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт