Наука ли е астрологията?

• 19 887
  • 503
  •   1
Отговори
# 330
Какво е ценното, което човек може да научи от вашите хороскопи за себе си? А по друг начин да не може да го научи?

кое е ценното за вас? и по какъв начин можете да научите дали ще ви върви в живота или в интимните отношения без да сте станали на 60 години?

По никакъв начин. Най-ценното нещо според мен е щастието. А то не се обуславя от едно и или две неща. Доста са факторите.
Забравих за здравето.
да късмет, здраве, щастие , материално благополучие, обществено положение, емоционална и умствена стабилност, хармонични партньорски отношения и дори сексуална активност са неща, които може да се изследват астрологически!
Така че, ако вие по никакъв начин не можете, един добре подготвен астролог би могъл!

Въз основа на каква предварителна информация за конкретния човек? И за какъв период от време?

на базата на датата часа, минутата и мястото на раждане, за целия живот, тъй като някои влияния може да са циклични в зависимост от периода на обикаляне на планетите около Слънцето и положението им на небесната "сфера"

Цитат
Ако някой твърди, че е наука, то той първо трябва да докаже това, а не другите да изучават, ровят и проучват.
тука май по скоро се пита дали е наука астрологията, намеквайки, че не е!
Аз не се нуждая да доказвам, че астрологията е наука. Просто я ползвам с положителен ефект!
Колкото и ненаучно да ви изглежда:)

# 331
Искате ли да се пробвате с мен и в полунощ да коментираме това, което сте направили? Но тук, пред целия форум?

# 332
Искате ли да се пробвате с мен и в полунощ да коментираме това, което сте направили? Но тук, пред целия форум?

нека пробваме!
Предлагам нещо повече: ако са съгласни и други колеги, писали в темата, да ви направим няколко тълкувания - всеки индивидуално и да сравним.
Може да има разлика в подхода и езика, но основните неща трябва да са достатъчно забележимо сходни:)   bouquet

все пак, имайте предвид, че може да става въпрос за много лични неща в индивидуален план, ако това не ви притеснява.
тълкуването на един или друг аспект може да се провери дори от литературата, обективно.

# 333
  • София
И до къде стихнахте, наука ли е Астрологията  или не
Аз пък се ровя в библиотеката със защитени дисертации в НСА / Национална спортна академия / и се чудя да плача или да се смея. За всички тези в 99% безмислени "трудове " са харчени народни пари. "Психология на играча вкарващ  гол с левия крак" Grinning Астрологията поне на никого не пречи

# 334

Дайте си данните.Дата, месец, година и час на раждане както и град в който сте родени. 

# 335
Уха, тука става интересно!  Party  Ще има експеримент!

# 336
  • Припят, Украйна
Интересно предложение, ще наблюдавам развитието на темата с интерес.

Едно въпросче към vl: Без да обиждам професионалните методи на астролозите, ама не те ли притеснява факта, че някой може да цъкне на профила ти, да прочете 433-те ти мнения на форума и да добие доста точно представа за това що за човек си, какви са убежденията и т.н.? И това може да го направи всеки що-годе проницателен човек без въобще да намесва влянието на звездите, планетите и прочее?

Аз също нямам притеснения да си дам данните за хороскоп, както wandering предложи, но предвид на това, че съм изписал тук 100-на поста, съдържащи немалко лична информация, не ми е много ясно как ще се докаже кое е предопределено от звездите и кое е изнамерено и предположено от прочита на миналите ми постове. Wink  Wandering, има ли някакъв начин да се гарантира това с нещо различно от презумпцията за твоята честност, която би те спряла да извлечеш информация от предишните ми постове (питам без ирония или сарказъм)?

# 337
  • Варна
Направете независим експеримент - хороскоп на човек, когото някой от вас познава достатъчно добре, но не пише тук. И готово.

# 338

Едно въпросче към vl: Без да обиждам професионалните методи на астролозите, ама не те ли притеснява факта, че някой може да цъкне на профила ти, да прочете 433-те ти мнения на форума и да добие доста точно представа за това що за човек си, какви са убежденията и т.н.? И това може да го направи всеки що-годе проницателен човек без въобще да намесва влянието на звездите, планетите и прочее?

Аз също нямам притеснения да си дам данните за хороскоп, както wandering предложи, но предвид на това, че съм изписал тук 100-на поста, съдържащи немалко лична информация, не ми е много ясно как ще се докаже кое е предопределено от звездите и кое е изнамерено и предположено от прочита на миналите ми постове. Wink  Wandering, има ли някакъв начин да се гарантира това с нещо различно от презумпцията за твоята честност, която би те спряла да извлечеш информация от предишните ми постове (питам без ирония или сарказъм)?

Не се притеснявам. От публикациите не може да се разбере всичко. Моите досега доста народ ги е чел. Ако желаеш и ти им пусни данните си, пък после да ги коментирамe тук заедно с моите. Е, далечното ни бъдеще едва ли ще можем да коментираме. Но близкото-следващи дни, седмици, както и миналото доколко са го познали. Не мислех, че ще стигнем до това, като пуснах темата.

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 17:21 от vl

# 339

На мен самия ми е интересно. Искам да подчертая че нямам претенции за професионален астролог, препитаващ се само от правене на хороскопи. Аз мога да обещая, че до публикуването на тълкуването няма да гледам вашите предишни постинги от историята. Това, което знам за vl  е, че е завършила физика и астрономия в Софийския Университет и че е християнка. За вас не помня да имам някакви данни.
Не знам дали честната ми дума е достатъчна, но като допълнителна проверка може да бъде тълкуването на един или друг аспект даден в интернет или в астрологическата литература.(идея за обективност)

Под тълкуване имам предвид основно рожеднната карта. Прогнози правя по изключение. Но ако настоявате, може да опитам с годишен хороскоп - периода от последния рожден ден до следващия приблизително.

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 17:19 от wandering

# 340
  • Припят, Украйна
ОК, аз съм навит. Предполагам, че трябва да ги пусна на wandering на ЛС. Wandering, какви точно данни ти трябват?

Цитат
Дата, месец, година и час на раждане както и град в който сте родени.

Това ли са данните? Относно часа на раждане - мога да дам приблизителен (плюс минус половин час), с точност до минутата не го знам. Simple Smile

# 341
ОК, аз съм навит. Предполагам, че трябва да ги пусна на wandering на ЛС. Wandering, какви точно данни ти трябват?

Цитат

Това ли са данните? Относно часа на раждане - мога да дам приблизителен (плюс минус половин час), с точност до минутата не го знам. Simple Smile

колкото по-точен е часа, по голяма точност на тълкуването. Ако няма точен час, това може да ограничи методите за прогностика.
Цитат
това са данните.

# 342
Странно нещо сме хората. Пищяхме против законите, пищяхме за защита на личните данни в банки, институции, дори прокуратура... Но когато неизвестен човек, под псевдоним ни ги поиска в нета и ни обещава да ни каже какви сме, веднага ги даваме. Някой питал ли се и за какво ще бъдат използвани освен да ви се направи хороскоп. Колко лесно се доверяваме на анонимни хора, независимо дали ни звънят по телефона, че станала катастрофа и трябват пари или просто ти предлагат да се позабавляваш, четейки какъв си. Но дали има здравомислещи хора които да потърсят какво се крие под повърхността. На кого са му нужни лични данни? Какви престъпления могат да бъдат извършени с тях и дори не можеш да докажеш кой ги е взел... Хайде, наслука!

# 343
Странно нещо сме хората. Пищяхме против законите, пищяхме за защита на личните данни в банки, институции, дори прокуратура... Но когато неизвестен човек, под псевдоним ни ги поиска в нета и ни обещава да ни каже какви сме, веднага ги даваме. Някой питал ли се и за какво ще бъдат използвани освен да ви се направи хороскоп. Колко лесно се доверяваме на анонимни хора, независимо дали ни звънят по телефона, че станала катастрофа и трябват пари или просто ти предлагат да се позабавляваш, четейки какъв си. Но дали има здравомислещи хора които да потърсят какво се крие под повърхността. На кого са му нужни лични данни? Какви престъпления могат да бъдат извършени с тях и дори не можеш да докажеш кой ги е взел... Хайде, наслука!

Ти като нищо друго не измисли, и почна да плашиш хората, току виж ти доказали несъстоятелността. Интересно къде ви отглеждат такива? Да направим репортаж за вас? Или тва е някое недостъпно място в облаците като гнездата на баншиите в "Аватар"?
Късно, чадо! Не можеш да спреш прогреса с "Библия в ръка"

# 344
  • Припят, Украйна
Пратих си данните, после ще информирам безпристрастно доколко има съвпадение. vl, от теб също чакам коментар. Simple Smile На всички заинтересувани от развитието - до утре вечер може би няма да имам възможност да влизам във форума, така че ще почакате малко.

migito, дадох си данните, но ти бъди спокойна - както се шегувах с един мой приятел - "Нас с тебе няма кой да ни изнасили" Joy Joy Joy

Лека вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт