Въпрос за осигуровки на самоосигуряваща се

• 26 812
  • 80
  •   1
Отговори
# 45
Изчетох и аз какво ли не. ShockedЗапочнах да си внасям от втория месец по-високи осиг.,а изравняването за предходните до 12м. го оставихме за по-късно защото бременноста ми стартира малко зле.Миналата седмица внесох изравняващата сума и според моята счетоводителка това не било проблем и щели да вземат под внимание сумата.Сега я чакам да изчисли лихвите,които трябва да внеса.Тук обаче прочетох,че не може да се връща назад и незвисимо от внесената сума щяла да се вземе под внимание минималната  за съответните 4мес. назад.newsm78 Дали наистина ще падне сумата за получаване заради това забавяне?Дори болнични не съм вземала защото тогава се изчислявало по друг начин/болничният не се брои за доход/Дефакто за времето ,в което си в болнични не можеш да очакваш високо осигуряване.

# 46
  • Пловдив
Мила, ако съдя по линийката ти забавянето ти касае само месеци от 2009. Ако е така би трябвало да няма проблем. Прочети темата от линка, който съм дала в Одит.инфо - тя касае точно случаи като нашите  Peace
Аз също внесох с голямо закъснение - от 7 месеца и всичко с болничните ми е наред - вече си получих първите суми, изчислени върху 2000лв. Само не знам ти като говориш за изравняване, какво имаш предвид - ти си внасяла върху 260 и сега си коригирала и довнесла или изобщо не си внасяла навреме и си ги превела със закъснение? Относно лихвите - има калкулатор в и-нет - аз така си ги сметнах  Peace
Леко бременеене и късмет  Hug

# 47
Нямам пропуски с вноските,мисля,че на 260 ме осигуряваше счетито.Изравняването,за което писах е довнасяне всъщност и касае четирите месеца от 2009,които допълват 12-те.Днес си взех болничния лист,който трябва да предам на счетоводителката.Ако съдя по твоята линийка,ти също още бременееш,за какви изплатени суми става въпрос? newsm78На мен ми обясниха,че ако по време на бременност взема болнични после ми пада сумата за майчинството,защото болничният не е доход.Дано бременееш по-леко от мен. newsm10

# 48
  • Пловдив
Момичета,има предложение 410 те дни обезщетение за бременност и раждане да се намалят на 225 дни.В този ред на мисли изчакайте да видите какво ще стане,за да не се набутвате

# 49
за кога го "готвят" това да влезе в сила?Аз вече съм в от днес в болничен 45 преди термин,каква е вероятноста да ме засегне?Проследявайки темата виждам,че си от хората,които разбират.Даже мислех да попитам на лични за прокуриста.

# 50
  • Пловдив
riga ,не знам дали ще те засегне.Зависи колко бързат да го вкарат,но едва ли ще дочакат 2011 г.Не знам какво ще е правилото за заварено положение.Но като ги виждам колко бързат да орежат разходите,съм склонна да мисля,че ще засегне всички в периода на 410 те дни  Tired
За прокуриста,за да получаваш 240 отпуск за гледане на дете трябва да назначиш прокурист.Имаше врътка да назначиш,човек който вече работи във фирмата ти /ако има такива/,за да не осигуряваш допълнително прокурист.Ако не искаш прокурист,се връщаш на работа и получаваш 120 лв месечно

# 51
Благодаря!Дано не влезе в сила,то не стига,че го направиха 1год./преди години беше 2год. платено и една неплатено/ами сега съвсем да го орежат....!Ако гоним Америката и в това,там няма и месец майчинство.

# 52
  • Пловдив
това за 225 те дни е само слух
втората година е платено,но на минималната

# 53
  • Пловдив
riga, значи при теб е с корекция и не знам как стоят нещата. Относно болничния - не ти смъква базата, ако преди него имаш 6 или повече месеца високи осигуровки  Peace

Elfita, за съжаление не е слух - има общо 28 мерки, които ще ни бъдат сервирани на порции и ще се реагира взависимост от обществената реакция  #Cussing out Другото предложение, което касае нас е , че ще се опитат базата за майчинството да се изчислява възоснова на доходите през последните 24/36 месеца, а не както е сега - 12 месеца  Close
Мислиш ли, че ще  изнаглеят и ще вкарат промените със задна дата  Thinking

# 54
  • Пловдив
avia ,със задна дата ме съмнява да стане.

трябва да направим протест,за да видят,че майките не спят и не им е все едно

# 55
  • Пловдив
Днес СНБМ ще вземат официално отношение и аз ще подкрепя всяка инициатива тук в Пловдив. За София бих искала да се включила, но карам доста тежка бременност и няма да мога.

# 56
riga, значи при теб е с корекция и не знам как стоят нещата. Относно болничния - не ти смъква базата, ако преди него имаш 6 или повече месеца високи осигуровки  Peace

Elfita, за съжаление не е слух - има общо 28 мерки, които ще ни бъдат сервирани на порции и ще се реагира взависимост от обществената реакция  #Cussing out Другото предложение, което касае нас е , че ще се опитат базата за майчинството да се изчислява възоснова на доходите през последните 24/36 месеца, а не както е сега - 12 месеца  Close
Мислиш ли, че ще  изнаглеят и ще вкарат промените със задна дата  Thinking
                                                                                                       Е,ТОВА ВЕЧЕ Е ПРЕКАЛЕНО!Искали раждаемост после!Напоследък се родиха малко повече бебчета и айде голямата ножица.Като имате в предвид,че не всеки може да си завиши осигуровките.Всички го правим за по-спокойно майчинство,да не се бърза с връщането на работа.С първото ми дете се наложи да се върна на 4-тия месец защото вместо пари вземах консерви  smile3515при това развалени!Започвайки работа вече имах право на половин майчинство,но вече го вземах чрез фирмата и получавах 70лв./70,но поне пари/

# 57
  • Пловдив
за протестта в Пловдив и аз съм на линия

# 58
и аз съм ЗА,ама като трябва да лежа ще е егати ЗА-то.Не присъственото За кой ще го чуе?!

# 59
става дума за следното: при условие, че съм се осигурявала като адвокат на свободна практика на 2000 лв., толкова ли трябва да декларирам като доход в данъчната  си декларация или реалния получен доход, който се оказа около .800 лв.
притеснявам се, че във втората ситуация да не ме накарат да връщам обезщетения, а в НАП ми казаха, че трябва да пиша реалния доход, но не знаят, дали това ще се отрази на платените и бъдещите месечни обезщетения??? Ако някой е бил в такава ситуация много ще ми помогне, ако сподели, моля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт