Въпрос за осигуровки на самоосигуряваща се

• 26 801
  • 80
  •   1
Отговори
# 75
Ok blagodarq ti mnogo POW  Heart Eyes Shte vidq dali moga da se vodq nqkade na rabota fektivno,ako ne shte vzemam kakvoto mi davat i shte se nadqvam tatkoto ot chujbina da ne reshi da ni ostavi i da mi prashta parichki  Praynig Wink

# 76
  • София
Аз питах някои неща, но никой не ми отговори.... Все пак да пробвам пак, че още не ми съвсем ясно...

Самоосигурявам се от няколко месеца (вкл. ОЗМ) и ми предстои да излизам в 45 дн. болничен 2 септември. Какво трябва да направя за да почнат да ми изплащат майчинство? Какви документи къде трябва да занеса.. Не можах да намеря точно инфо никъде как стоят нещата при самоосигуряващите се.... Доколкото разбрах нося болничен, някаква бележка за банкова сметка от банката и някаква декларация пак за банкова сметка... това в НОИ ли го нося?

Също... при регистрацията си изкарах една осигурителна книжка.. тя къде и кога се заверява?  Confused

# 77
Здравейте! Исках само да попитам за тези въпросните 12 месеца трудов стаж. Трябва да имам 12 месеца преди да забременея или по принцип трябва да имам 12 месеца трудов стаж в трудовата книжка? Защото до сега имам 25 месеца трудов стаж, после прекъсване 9 месеца и сега отново съм на трудов договор от април месец. Нямам прекъсвания в здравните осигуровки, защото се осигурявам от университета, тъй като съм редовна студентка. Сега със съпруга ми мислим за бебе и ми е много интересно какви ще ми са майченските и дали изобщо ще имам такива, ако забременея? Благодаря Ви много!

# 78
  • Пловдив
Здравейте! Исках само да попитам за тези въпросните 12 месеца трудов стаж. Трябва да имам 12 месеца преди да забременея или по принцип трябва да имам 12 месеца трудов стаж в трудовата книжка? Защото до сега имам 25 месеца трудов стаж, после прекъсване 9 месеца и сега отново съм на трудов договор от април месец. Нямам прекъсвания в здравните осигуровки, защото се осигурявам от университета, тъй като съм редовна студентка. Сега със съпруга ми мислим за бебе и ми е много интересно какви ще ми са майченските и дали изобщо ще имам такива, ако забременея? Благодаря Ви много!

трябват ти през целия живот 12 м осиг стаж
щом работиш и имаш стажа ще имаш право на 2 г майчинство
смята се според осигуровките ти 18 м назад от 45 дневния ти болничен.като месеците без работа ти г ивзимат на 240 лв

# 79
 Zdravei te  iskam da vi popitam dali znaete kolko maichinstvo shte vzimam  osigorqvatme na 500lv zimam zaplata 400lv v momenta sam v 5 mesec i   sam islizala v bolnichen vseki mesec po 10 dni ot kakto sam bremena  dali bolnichnite sami ot znachenie .Molavi za otgovori mnogo mi e vajno blagodarqvi

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 11:54 от AnMary

# 80
  • Пловдив
Zdravei te  iskam da vi popitam dali znaete kolko maichinstvo shte vzimam  osigorqvatme na 500lv zimam zaplata 400lv v momenta sam v 5 mesec i   sam islizala v bolnichen vseki mesec po 10 dni ot kakto sam bremena  dali bolnichnite sami ot znachenie .Molavi za otgovori mnogo mi e vajno blagodarqvi

Ако 18 м преди преди първия ти болничен си осигурена на 500 лв,болничните не влияят
Обезщетението ще ти е грубо 390-410 лв ,пак при горното условие-да си осигурена 18 м назад преди първия ти болничен на 500 лв

Общи условия

Активация на акаунт