Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 688
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
Поздравления за всички!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Салатките днес - от китайско зеле и сварени картофи със заквасена сметана:

леща яхния:

# 316
  • DE
Пред мен едни вкусни панирани сиренца на Пеп-4о, Ммммммм,изглеждат много вкусни.
При нас за вечеря свински филенца с бекон,пържено кисело зеле в тиган и от сноЩи Рибени кюфтенца

Спокойна вечер

# 317
bliznacite2004 ,благодаря за рецептата   bouquet
delicate,ето как правя този сладкиш/не мога да цитирам от коя точно книга съм взела рецептата,но си я дообогатих с допълнителни екстри  Laughing/
ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С БУТЕР ТЕСТО
1/2 пакет бутер тесто
1 ябълка
1 жълтък
1 шепа нарязани на ситно орехи
2 -3 чаени бисквити
1/2 шепа стафиди
1-2 суп. л. захар
малко канела
малко пудра захар за поръсване отгоре
Дъното на тавичка покривам с хартия за печене.
Изрязвам с големината на дъното бутер тестото.
Начупените на ситно бисквити смесвам с канелата,захарта,орехите и  стафидите/става суха смес/.
Половината от тази смес посипвам върху бутер тестото.
Отгоре плътно нареждам изчистената ябълка и нарязана на тънки полумесеци.
Отгоре  отново посипвам с останалата суха смес.
Остатъкът от бутер тестото нарязвам на ленти и ги подреждам на мрежа отгоре.
Намазвам с жълтъка и печа в умерена фурна.
Още топъл поръсвам с пудра захар.
Лесно и вкусно/ако са ви изчистени предварително орехите,времето необходимо за направата на този сладкиш е около 30 мин/.

# 318
  • София
Supermint Скоро разбрах за тези дърпани кори на сач,как я правиш баницата с тях,може ли рецептата?  Praynig

Bergkristall , правих баницата по тази рецепта на МИШЕЛ.
Дано не съм имала късмета на начинаещия и да мога да я докарам такава и за Нова Година Simple Smile

# 319
Измир кюфте

тиквеник

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 21:16 от Кари_

# 320
пеп-4о- много апетитни сиренца...  chef
Кари- хареса ли ви Измир кюфте ?  Simple Smile

от мен:
пица

и пастет от яйца, грах и орехи

# 321

Кари- хареса ли ви Измир кюфте ?  Simple Smile

да много  Peace

# 322

Зелен фасул с картофи

Невероятно вкусните пудингови мъфини на Labrex   Heart Eyes

mery_poppins1,благодаря ти   bouquet

# 323
Честита Коледа и от мен,здраве,щастие,любов на всички пожелавам! Hug
Тези дни все не остава време да кача няколкото снимчици,които направих.

пица от кайма на пеп_4о

панирани тиквички на фурна

руска салатка и туршийка

свинско бон филе с плънка от сушени плодове

баница с късмети направена и снимана от мъжа ми,за да съм го похвалела и него в темата Grinning Wink

содена питка рецептата е от Шани    bouquet

божественият тиквеник на Селма Peace

ябълковият сладкиш с карамел на Лео
сниман преди 10 дни,който ме изтормози много с това карамелизиране,обаче резултата си заслужаваше,мноооого вкусен,Лео    bouquet !

В момента пека първия си хляб в новата хлебопекарна,стискайте палци да съм го скопосала. Praynig

Весело посрещане на Новата година!Че ще има тежки и вкусни трапези съм сигурна,за това ви пожелавам и повечко танци и усмивки в празничната нощ! Hug    bigdance2

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 22:33 от Анонимен

# 324
Здравейте на всички! Пак страхотни вкусотии и не мога да изброя всички! Поздравления!

Jasra, преглеждах си темата и чак сега видях, че си ми написала рецепта за елхичките! Ще приемеш закъснели благодарности, нали?!  Heart Eyes
Aredhel, на този линк, който си дала видях и други много интересни рецепти! Благодаря!
Vivian*, много апетитно меню, браво!
ffr, честита нова форма, страхотна е! Да приготвиш много вкусни сладкиши и тортички с нея!
tracy_t, да ти е жив и здрав рожденника! Tada  Чудесно меню си направила!
esy, сподели рецептата за тези пухести бухтички, моля!
краси.мира, много хубава торта!
mery_poppins1, много вкусно изглежда сладкиша! Записах си рецептата, благодаря!
jlia, много подстрекателно! Ще пробвам и аз! Получили са ти се идеални топчета, никъде няма разтечено... хм!  newsm78
Supermint, баницата е станала много добре! Дали да не пробвам и аз, още се почудвам, защото ми казаха и рецепта за “къпана” баница.
PURE ELIXIR, зашемети ме! Много вкусно и красиво!

Днес случайно попаднах на страницата, от която видях свещничетата от меденки. Идеята е на mitsie. mitsie, благодаря!

А аз за пръв път готвих зелена соя и много се почудих какво да я правя. Получи се това...

Ако някой знае рецепта, моля да я сподели!
Приятна вечер на всички!

# 325
Момичета, много апетитно е при всички!  bouquet
Леля Ог, заповядай рецептата...оказа се, че нямам достатъчно кисело мляко за традиционните бухти и се получи това, дано ти харесат  Grinning
Хубава вечер!

# 326
  • пак на Рив Гош
М-м-м-м-м, пак вкусно тук  Grinning
Краси.мира, страхотна торта!
Трейси, да ти е жив и здрав рожденникът! Много апетитно меню  Simple Smile
Pure_Elixir, всичкото това за един ден ли си го направила! Със здраве да си ползваш новата хлебопекарна!  Simple Smile
Мернах и вкусни баници и баклави!

Аз ви показвам снощната вечеря (и днешен обяд  Laughing) - кюфтенца и карфиол на фурна

И днешният десерт - собственоръчно направени парижки макарони с горски плодове и дълъг пипер bowuu (нали ходих на курс да се уча  Laughing)... а отзад, не се сдържах да ви се похваля с единия ми коледен подарък  Embarassed

За курса по макароноправене - честно казано, малко съм разочарована... Положителната страна е, че ги направих със собствените си ръце, научих някои тънкости за работа със шприц (че не съм от най-сръчните в тази област). Получиха се добре на вид - отвън твърди, отвътре меки и с "поличка", но вкусът не ми допадна. Стояха ми много сладки, вътрешността малко лепкаше (не знам дали защото работихме с току-що разделени белтъци, а не престояли 24ч). Но ми даде желание да опитам същото в домашни условия и се оказа, че не е чак толкова страшно  Grinning. Очаквайте пак включване по темата  Laughing

Подготвяте ли се вече за Нова година?

# 327
  • забравих си мисълта...
Venettaпоследно кварк на български е извара??Или?

Bergkristall, да-Quark е извара, а както ти писах вече в Австрия се нарича Topfen, има доста различия между немския-немски и австрийския-немски и то официални. Feldsalat се нарича в Австрия Vogerlsalat, a в България се взема немския вариант и я наричат полска салата. Колкото до Dinkelmehl, то е много близък роднина, да се изразя и аз като австрийците, на  днешното пшеничено брашно. Има обаче и много смесени форми, защото често се садят наблизо едно до друго и ги смесват. Но доколкото знам в България няма такова брашно, освен ако в Метро се намира. Но аз винаги съм само за около 3-4 дни в България, така че нямам информация и нямам време да стигна до нея. През тези няколко дни съм на сирене и кашкавал преди всичко Joy Joy Joy.
Дано съм ти била полезна, то може да има нещо което и аз не го зная на български, но ако има нещо питай, все ще се справим заедно.

А ето и един  Омайващ кекс от мен.

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 09:10 от Venetta

# 328
  • София
пеп-4o, много апетитно изглеждат сиренцата и кашкавалените пръчици. Кажи как успяваш да не загориш галетата олиото ли сменяш newsm78
Краси, тортата е невероятна както винаги.  bouquet
Pure_Elixir, честита ти придобивка, това е една отмяна в кухнята.
delicate, мъфините са разкошни, не знам за рецептата, но си трябва и майсторлък.

Подготвяте ли се вече за Нова година?
Готвим се, от вчера в къщи кипи трескава подготовка, ще каже човек, че ще ядем, като за последно Mr. Green. Аз и затова нямам какво да покажа, супичката снощи не беше удостоена със снимка Sick

# 329
Да се включа и аз с моите меденки, не успях да ги направя за Коледа, но за Нова година ще си ги имаме на трапезата  Simple Smile

Луд на шарено се радва Crazy           

Общи условия

Активация на акаунт