Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 552
  • 733
  •   1
Отговори
# 585

Великолепна е, да поздравиш дъщеря си Hug Има вид на правена по метода  на "обръщане" , ама и да не е, изглежда пуФкава Laughing Laughing Laughing

Благодаря за милите думи. Дъщеря ми е само на 10 и не е още запозната с метода на "обръщане". Рецептата се доближава до добруджанската кавърма ( дано не бъркам  името ), само че тя добави и сирене между корите.

# 586
# 587
Ето и крекерите - двойна доза естествено по рецептата на ксения Simple Smile

не знам за кой път ги правим вече, но още не са ни омръзнали Simple Smile

# 588

Ох...това ми е любимата салата  Crazy...майка ми ми я прави за всички празници  Crazy
И със сирене е вкусна, но с кашкавал е по по  Crazy

Берина
честит рожден ден! много здраве и късмет!   bouquet

# 589
Пробвай в емайлираната или такава, като моята, много искам да ти се получи Hug
И аз много искам да се получи.То е ясно, че повредата е в моя телевизор.Разбрах аз, че трябва баницата да залепне, че да не падне.
Ще се пробва веднага щом ми се дояде пак баница.

Великолепна е, да поздравиш дъщеря си Hug Има вид на правена по метода  на "обръщане" , ама и да не е, изглежда пуФкава Laughing Laughing Laughing
Недей сега да ма дразниш и ти де Wink.
Гледайте какво правят 10 - годишните Peace Аз даже получих едно писмо от 10 - годишно момиченце, че готвило по мои рецепти Соления ми кекс и Сладкише с ябълки и грис.Много мило ми стана Embarassed Embarassed Embarassed

# 590

Пепи, от магданоз!!! I am all astonishment.  Flutter Rolling Eyes Crazy

С удоволствие бих я опитала.  Peace

Sick Sick  а аз не, така че - заповядай, има    Hug

............
Пепчоооооооооооооооооо сопри се бе жена. Ти кога сколаса всичкото това да го наготвиш,  ooooh!

след кафето, ама не губя време да го снимам  hahaha hahaha

и сериозно - половината храна заминава в кутии, буркани и торбички с младежа  Hug

Каси, това Оссо буко и зглежда много апетитно. И го обичаме. Ти по каква рецепта го прави?

Селма, кекса изглежда доста сочен    bouquet

# 591
  • сред люляците

ilrai78, чудесно меню! Покани ни на гости!  Laughing

Нямаш проблеми! Mr. Green

И да благодаря на Леля Ог за простичката на вид, но гениална идея (за мен гениална поне) за бананите с прасковите, орехчета,канела и черешовия ликьор ..... просто как нямам банан в момента....... Дано се подседя в момент, в който има банан наоколо. Отивам да пека крекери  Wink

Krische, и аз нямах банани, ама пуста краста... ooooh! Нямаше и в близкия магазин и направих с... мандарини Mr. Green и праскови. Гарнирах си палачинки с тези плодове и много ми хареса. Е, сигурна съм, че с банани ще е по-вкусно, но следващия път hahaha

# 592
  • София
За много години, момичета! Да е здрава и честита 2010-та за вас и близките ви!

Честит син на Мама Цоци, да й е живо и здраво момчето, а тя бързо да се възстоновява!  Hug
Честит рожден ден, Берина! Бъди здрава! И все такава вълшебница в кухнята!  bouquet

За тази вечер направих

Мини-пици от точени кори /аз ползвах от готовите на сач/. Оказаха се изненадващо вкусни, препоръчвам!

# 593
 Shocked Цеце, кажи моля те, как прави пицата с корите? Имам 1 пакет, никой вече не иска баница, но виж пицата от сутринта се омете за норматив  Blush

# 594
  • Bulgaria-Italia
Pep-4o ,рецептата за оссо буко я знам от една италианка ,много е лесна за изпълнение. На нас много ни допадна .

Подсушавам си много добре парчетата месо,панирам в брашно . В тенджера ,в която ще се задушават слагам 8 с.л зехтин , пръжвам съвсем леко  много на ситно нарязани лук и магданоз ,добавям месото и запържвам от двете страни ,добавям кубче зеленчуков бульон.След това заливам с две чаши бяло вино и задушавам до готвност на много бавен огън.,приблизително за 2 часа .Сервирам върху ориз със заферано и щипка накълцан магданоз върху костта .

# 595
Здравейте и от мен, най-накрая със снимков материал.

Честит рожден ден на Берина, много здраве и радост и много хубави мигове през тази година. Тортата ти е чудесна

Ето менюто ни в новогодишната нощ
Питка Цвете

Баница с късмети

Пилешки шишчета

Пилешки крилца

Свински пържолки:
На грила

и в тенджерата, заедно с пилешките пържолки, готови за папкане

и едни вкусни наденички

Освен това имахме няколко разядки, салата снежанка, руска салата, препечени филийки, бобена салатка, шопска салатка, но не бяха удостоени със снимки

# 596
  • София
Пепчо, пуснала съм линк към рецептата, бре  Laughing Не си видяла. По принцип рецептата е за тези готовите парените кори /опитвала съм така - супер е/, но аз ги правих с на Белла от онези на сач дърпаните, които са почти същите.  И пак станаха. А с най-обикновените точени не знам...пробвай. Те от сметаната омекват, едва ли ще ти останат сухи  Thinking

Страшни новогодишни манджи сте напускали, браво на всички!  Hug Аз от толкова много готвене нищо не снимах, ама нищо. Така се бях претрепала, че бях до последно и на работа и хич не ми беше до снимки. Най-ме е яд за печената пуйка - най-вкусната, която съм правила досега, ама здраве да е, пак ще направя. И питата ми беше един път - само за снимка. Язък! Laughing

# 597
Sick Sick  а аз не, така че - заповядай, има    Hug

Уф, притесних се -  ooooh! - помислих си, че канибалите са станали вегетарианци  Hug  Laughing  Hug

# 598
лелее колко вкусотиййки сте спретнали всичкиии   bouquet
Ч.Р.Д. БЕРИНА smile3510

от мен

свинско с ориз и пържен банан

салата чери

маскарпоне с шоколад и бисквити

и тези от предишни дни
канапе от пушено сьомгово сирене и скариди

панакота с бял шоколад, ананас и папая

# 599
Честит Рожден Ден,Берина! Hug  bouquet
Бъркана пица с пълнозърнесто брашно и сосче чесново към нея:

Пилешки бутчета с ориз,гъби и грах - снимах цялата тавичка и една димяща порция Embarassed:

Общи условия

Активация на акаунт