Тайната на дългата и здрава коса - 76

• 101 492
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Значи само режа това металното и вътре има някаква гумичка, която си върши работата на капачка Simple Smile)) така ли Simple Smile)) Много в благодаря, косата ми е горе долу до плешките...?

Ааааааааааа, а и използвате ли ръкавици да не попадне тривитаминол на ръцете ви?

Момиче разсмя ме доста Peaceне се притеснявай толкова от факта,че е животинско лекарство Peaceнищо не може да ти стане освен да ти избуее косата PeaceПолзвай си го спокойно,мога да кажа за мен,че нищо не ми е станало като го мажа без ръкавици Laughingдаже си права понякога и маска на ръцете като го разтривам за няколко минути и после измивам-много добре омекотява Peace
JoyХехе, поне докарвам усмивки на хората Simple Smile)) Съжелявам Simple Smile Но като започвам да използвам нещо ново за мен и особено както е сега предназначено за животни, се притеснявам, благодаря за бързите отговори Hug

# 406
  • В полите на Пирин планина
Addri хормоналният косопад след раждането в общи линии е неизбежен  Confused, но маските за коса няма да навредят. Против цъфтеж - масло от пшеничен зародиш. Тривитаминолът съдържа високи дози вит. А и затова е противопоказен при кърмене. По-добре не рискувай, още повече, че можеш да правиш друга домашна маска - някакво масло, зехтин, свинска мас, с жълтък, мед, алкохол ...

# 407
http://www.ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=6192 Моля ако харесвате Скорпионс и знаете какво е любов да гласувате

# 408
# 409
4ernokoska сигурна ли си ,че себореята ти е мазна ?! Казваш ,че имаш нормална към суха коса и мазна себорея ?!Лекар ли ти постави диагнозата ? Това са важни неща  ,ако имаш време пиши !

http://www.puls.bg/illnes/issue_46/print.html

http://www.dar-center.com/article/?article=271

Си♥си косата ми е нормална към суха, но местата където имам огнище на себорея са мазни и се образуват едни дебели кори които след време падат. Направо е ужасно  Confused  По описанието което съм чела в нет-а стигнах до извода, че е мазна себорея. На дерматолог за съжаление не съм ходила, защото във Видин няма добър такъв, а и дори и да отида знам какво ще стане - ще ме погледнат с насмешка и ще ми кажат да си взема противопърхотен шампоан  Tired Наистина не знам какво да правя, а и едното огнище на себореята е точно отпред от лявата страна на бритона и косата ми там видимо е намаляла. До друг по-голям град за консултация нямам как да стигна, защото съм с малко дете.

При мазна себорея се стреми да се намали мастната секреция,разни маски с масла няма да са полезни,избери нещо средно.Намали от менюто си,тлъсти,люти,тестени храни и алкохол.Също трябва да се внимава с  антисеборейни препарати,че силното обезмазняване на кожата може да провокира още по- обилно отделяне на мастна секреция,затова не прекалявай с много препарати,себорала е достатъчен.Избери и някакъв шампоан с катран или цинк.Но знай,че не съм лекар,това съм го прилагала и е помогнало при мен,но всеки човек е различен  Peace
Дани аз тлъсти и люти неща не ям, алкохол не пия само хляб ям, но не повече от 2-3 филии на ден /пробвала съм да не ям хляб, но просто не става  Whistling/ Явно нещо друго не правя като хората, че толкова се засили тази себорея  newsm78

Момичета благодаря ви за отговорите   bouquet

# 410
  • В полите на Пирин планина
4ernokoska да не се е засилила под влияние на някакъв продукт за коса,който използваш - шампоан, маска, стилизант  newsm78
Маслата няма как да увеличат омазняването - напротив те го регулират, особено например маслото от гроздови семки,но и другите също са добър избор.
Отварата от коприва също действа добре на пърхут и себорея.

# 411
4ernokoska много ме натъжаваш като чета. Събери смелост и отиди на дерматолог ,според мен и най-лошия лекар ,ще постави по-добра диагноза от теб. Вчера изчетох много неща и там пишеше ,че има и смесен вид. Освен това четох ,че много често себореята се бърка с дермат.Затова ходи на лекар ,да не би с нещо да провокираш дразненето на кожата си. Аз например много уважавам Себорала/лосиона /, косата расте от него, спира косопада, влияе добре на пърхота ,даже прическата има обем,защото изсушава, но трябва да ти кажа ,че ако го слагам редовно такъв сърбеж получавам от него. Същото горе -долу е и при мен с алкохола в маските ,дразни ме ,суши ми косата и я наелектризира. Така ,че нещата са много индивидуални.

Addri според мен трябва да отрежеш косата до здраво ,т.е. да махнеш цъфтежите. Не знам с това изрусяване дали не провокираш изсушаването на края на косъма.Много добро масло за цъфтеж е и маслото от репей .Направи нещо , така че върховете на косата ти винаги да са подхранени и омазнени . Не знам дали си ползвала на Лореал серията за боядисана коса/тази професионалната/ страхотна е ,имат и един балсам без отмиване направо е невероятен добър.

# 412
4ernokoska, мъжът ми има себорея и ако не ползва подходящ продукт срещу себорея главата му е винаги на люспи. С шампоана Селсън Блу кожата му напълно се изчиства много бързо, само с 1-2 измивания. Беше му ги препоръчала дерматоложка, има няколко вида, за различни типове коса. Откакакто го ползва, изобщо не му се появяват люспи. Същото е и с един друг познат, който беше много зле.
Много добре му действат и шампоаните на Виши да пърхот.

# 413
И при моят мъж положението е идентично. Лошото е, че като спре ползването на този шампоан и още при първото измиване с някаквъ друг, веднага се появяват люспите  и даже кожата му става една такава зачервена и възпалена... Ходихме на дерматолог. Той каза, че е някакъв дерматит. Изписа му лекарства за пиене и имаше ефект в началото, но после всичко пак започна отначало. Изписа и един лосион за мазане. Така че при всеки е индивидуално, а пък и тези кожни проблеми са много трудни за оправяне. Според мен обаче всичко се крие в нервите и напрежението, на което сме подложени...

# 414
  • София
4ernokoska, мъжът ми има себорея и ако не ползва подходящ продукт срещу себорея главата му е винаги на люспи. С шампоана Селсън Блу кожата му напълно се изчиства много бързо, само с 1-2 измивания. Беше му ги препоръчала дерматоложка, има няколко вида, за различни типове коса. Откакакто го ползва, изобщо не му се появяват люспи. Същото е и с един друг познат, който беше много зле.
Много добре му действат и шампоаните на Виши да пърхот.

Съгласна съм за Селсън. Мъжът ми позлва синия. Проблемът беше същия - с мазните люспи. Само този шампоан го оправи  Peace

# 415
Мъжът ми не се мие само със Селсън, отвреме-навреме с него, когато реши да позва нещо неподходящо и стане целия на люспи. Селсън редува с Виши, Виши може да си се ползва постоянно и има лъскава чиста коса. Между другото косата му се сгъсти откакто си реши проблема със себореята, явно е била причина и за косопад, а не както всички си мислим, че мъжете просто оплешивяват в един момент. Имаше едно много оредяло петно отпред, което просто изчезна и сега има супер гъста и чиста коса.

# 416
http://picasaweb.google.bg/valeriya.yotova/NMyueG#5431739763382111634

http://picasaweb.google.bg/valeriya.yotova/NMyueG#5431739915231248386

Днес, след фризьора, след значително кълцане...съсих я поне 7-8 см....беше в ужасно състояние...и тази зима #Cussing out

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 12:55 от rubberdubdub

# 417
много добре ти е станала.Къде ходиш на фризьор

# 418
  • Sofia
http://picasaweb.google.bg/valeriya.yotova/NMyueG#5431739763382111634

http://picasaweb.google.bg/valeriya.yotova/NMyueG#5431739915231248386

Днес, след фризьора, след значително кълцане...съсих я поне 7-8 см....беше в ужасно състояние...и тази зима #Cussing out

Мммм незнам, но косата ти е просто страхотна!  #Crazy

# 419
MiLLLi4ka - В салона на Мето, фризьорката се казва Надя, ако искаш координати на лични Wink  Hug

sapunci - Благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт