ПЛЕВЕН - 126

  • 24 958
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 5 026

Не са им лоши тортите. Поне със сигурност не са блатове с бита сметана  Peace
И аз така знам,че ги правят с качествен материал.  В събота ще опитам на р ден и кръщене  на Анито.

# 691
  • Плевен
  • Мнения: 1 418
Номадка, тортата я разрязаха веднага след като я занесох - в 10 часа. Децата хапнаха, пийнаха и ги оставих. Laughing
В Плевен ли ще е кръщенето на Анито?

# 692
  • Мнения: 5 026
В Плевен ли ще е кръщенето на Анито?

Да Peace

# 693
  • Мнения: 2 070
Преди малко минах покрай тази къща, много ми хареса самата сграда, сладкарницата беше пълна, но вътре супер тъмно, се е дно беше затворена.

И аз рядко харесвам скара, например предпочитам кюфтета на скара, а не пържени, но от мляно месо, без лук и подобни и без кимион. А пържолите ги предпочитам печени на фурна или в гювеч, тип капама, например увити с кисело зеле - така ми стават по-сочни, на скара са ми сухи и не мога да ги дъвча, често ги оставят и по-сурови, аланглето ми  е отврат. Затова и харесвам много тия маринованите пържолки с лимон, портокал и прочие - после направо ти се разпадат в устата, освен че вкусът им е хубав.

Относно месото, не знам дали сте гледали вчера Часът на мама, където Маги Малеева обясняваше, че в момента телешкото и агнешкото на пазара са една идея по-невредни от пилешкото, даваха и филмче как отглеждат бройлерите  Sick  Cry
По ДаВинчи пък гледах кратък филм за животновъдството и антибиотиците. Предимно за крави беше - че в храната им задължително ежедневно се добавят антибиотици профилактично и от това бактериите стават резистентни, някои болести се връщат с нова сила, преминават към хората и тн. Общо взето беше наблегнато на това, че животновъдството има по-голяма роля в това, че бактериите са резистентни, отколкото увеличеното използване на антибиотици при хората. Даваха и за някакъв фермер, който прави профилактика на животните във фермата си като ги храни с някакъв мед, който имал голям ефект срещу конкретна чревна бактерия, която най-много тормозела добитъка и заради която основно се давали антибиотици. Та той имал голям успех с тоя мед. Една от причините да се давали антибиотици била, че при съвременото отглеждане животните били подложени на голям стрес и това повишавало заболеваемостта.

И ние не ползваме маргарин, а в градината като гостуваше диетолога и питах директорката защо не използват масло, тя каза, че не е толкова заради цената, а заради удобството и че вече използват масло в макароните например, понеже там не се маже на филия... Според мен генерално трябва да го забранят това нещо, баси.

Грета, пиши как си с работата.

# 694
  • Мнения: 4 390
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на ВИКИ!  bouquet
Пожелавам му здраве и все така щастливо детство!
Весел празник, Валка!

Ееее, кога порасна това Анче? Да е жива и здрава!
Тортите на тази сладкарница не съм ги опитвала, а на Пчела не харесвам, защото ги правят с подсладител, а не със захар. И ми горчат от сладост чак. Sick
Ние си поръчваме на комшийката. Прави невероятни торти /като вкус/. Sunglasses
Аз съм правила няколко пъти Трюфел, Шоколадова с вишни - страхотни, но много трудоемко ми е и сега с бебето е абсурд да се впусна в това. Муаме плодови кексчета най-често, защото са лесни и бързи и Велина ни ги прави.
Подобен топинг правя и аз, само че с наполовина захар.
Скара обичаме всички у нас, основно това ядем. У нас майстор й е мъжът ми. Непрекъснато правим я ребърца, я пържоли, я шишчета. Кебапчета и кюфтета не правим, но зеленчуци си печем.
Гоблени не шия. Не е за мен. С шиенето не ме бива хич, у нас мъжът ми шие копчета, аз ги правя като Атракция. Обичах да плета на младини, но на Вили не му беше приятно да ме гледа с плетивата и спрях.
Отдавна не е тайна, че месото е блъскано с антибиотици, хормон на растежа и т.н. Ама, какво да правя - купувам, ние без месо почти не сядаме. Едно време на Вили баба му гледаше патенца, пуйки, кокошки, агънца, козички, прасенце... Ядяхме домашно, хубаво месо. Ама сега... няма и само купешко, щото и от село да го купя, същия боклук ще е...

# 695
  • Мнения: 23 097
ДеЩо, освен антибиотиците ги хранят и с костен прах от вече убити животни и т.н.
А ми се е случвало да взема пилешко, приготвям го....и като го опитам ми удря на пеницилин...отвратителен вкус просто. Така съм извърляла ядене, само заради този вкус.

# 696
  • Мнения: 7
Здравейте плевенски майчета, извинявам се че така нахълтвам и прекъсвам темата, но бих искала да ви помоля да ми препоръчате подходящ гинеколог. Става въпрос, че откакто родих на 28.02.09, кърмих до началото на октомври и все още не ми е дошъл цикъла ( аз съм с нередовен цикъл). Моля да ми препоръчате подходящ лекар, който се занимава и е добър с подобни проблеми?
Благодаря предварително и още веднъж се извинявам за прекъсването  Simple Smile

# 697
  • Мнения: 87
Диди това последното не е задължително, просто трябва да знаеш от кой го купуваш. Е, ние на село сме улеснени - знаем.  Grinning Например има тука един прочут по прякор Католика, той си гледа прасетата, той си ги коли, той си прави и скарата дето я продава. Принципно храната с която ги угоява най-вероятно е купена от някой съселянин, тука доста са земеделци. Така че кръгът чиста храна-чисто месо е затворен. Иначе у нас най-капризния на тема месо, кайма е свекърва ми. Щом тя му яде месото значи става.  Laughing Grinning Ако разчиташ на чужда преценка, примерно моята, в избирането на мръвка, мога да се самопредложа да ви доставим от неговото месо.
Брат ми навремето работеше като специалист по месото в едно държавно учреждение. Негов шеф бе Министърът на земеделието. С него имаедна случка дето той ми я разказва, как шефът му ходил на разходка до Американска ферма и как го черпили от най-хубавото говеждо и после го вкарали в болница. Оказало се че човекът е алергичен към определени антибиотици, а тия пържоли се оказали напомпани.
Честно казано прекалената предпазливост според мен и нехраненето с част от "отровните" храни води до изключително изнежване на органимзма. Всичко ни е толкова различно от близостта до природата вече, че трябва да следваме мутациите за да се оцелява.
Мира костното брашно е полезно, стига да не е от заразени животни. Даже в повечето храни за домашни любимци го има.
Сиска аз винаги препоръчвам моят си гинеколог  - д-р Пенков. Телефонът на частния му кабинет е 064/80-30-32 но всеки ден е с различно работно време. Винаги обаче по обед трябва да засечеш сестрата за записване на час. Peace
Дикси нали няма да ни черпиш с бабани като дойдем да полеем барбекюто. Laughing Laughing Laughing Да знам да си нося скара от Католика. Grinning Laughing Grinning

# 698
  • Мнения: 544
Валка, Честит Рожденик! Да е жив и здрав и много щастлив!



Благодаря ти за информацията за БАЛИЗ  Hug. Записах Марти и се запознах с Кати.

Дикси, честита придобивка и от мен. Със здраве да си я ползвате.

Гоблени много обичах да шия преди да си купим компютър. Сега всяка свободна минута вися на него  Laughing

# 699
  • Мнения: 560
Валка, Честит Рожденик! Да е жив и здрав и много щастлив!



Сладкарница ONE е точно зад Стоматологията, на първият етаж на една къща, която скоро реновираха.
До нея едно време бече търговията за бебешки и детски стоки, кото сега се премести на Дойран.
Не са им лоши тортите. Поне със сигурност не са блатове с бита сметана  Peace


Дикси блатовате си ги правят те(държат да са натурални Thinking), не са от готови смеси, а повечето кремовете и разни други неща зареждат от Бисер и не наблягат на сметаната Peace

Косе и аз махнах бибата ,след като ти ме подсети. Следобяд като легна измислих история за малко мече, което плачело и съм му я дала и тн. Много се очудих след като не последваха  ревове. Вечерта малко мрънкаше и през ноща беше неспокойна. След 2-3 дни вече беше по добре. Днес се сети ,но пак разказах приказката и това беше. Все отлагах тоя момент, защото си мислех, че ще са големи драми, но явно на дедето му е било вече времето.
Успех и на теб. Peace

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 16:40 от vesy1

# 700
  • гр.Плевен
  • Мнения: 40
Момичета, имам нужда от едно бързо инфо - може и да е писано някъде, но нямам време да чета всичко.
Голямата ми щерка е болна и ни пращат на консулт и изследвания при доц.Недкова в детско отделение на Окр.болница. Някой може ли да ми каже нещо за нея?

# 701
  • Мнения: 4 390
Марги, аз водя Марина при доц. Недкова. Много съм доволна.
И в частния кабинет сме я посещавали и в Детското на Окр. болница.
За нея научих от тук.
Какво й е на Белослава?

Номадка, искам и се доверявам! Hug Ако не представлява трудност!
Ако има откъде и дом. пилета, зайчета, пуйки /ама заклани и очистени/ да си купя - идеално. Sunglasses Blush

# 702
  • Мнения: 220
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК  на ВИКИ!ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ!


Аз също водя децата при Недкова ,обръща им доста внимание. Peace

# 703
  • Мнения: 1 800
4естит Рожден Ден на Виктор! Желая му щастливо детство!


Ха-ха , гоблени, никак, след първият ред оплитам конците Simple Smile
Плетенето и то под въпрос. Докато си 4аках визата, преди 7 години, запо4нах шал на мъжа ми, още пита кога ще е готов Laughing
Май шиенето е най-добре, шила съм си разни неща като тийн, сега няма време, най много някоя декоративна калъфка да си ушия.

Номадка, картината от аватара ми я видяхме лятото в Националната арт галерия в Лондон, цветовете са страхотни на живо. Присетих се тези дни, пък и в момента има доста неща, за които не е лошо да се молим Wink. Аз 4есто сменям аватара, според настроение, ако нещо ми е направило впе4атление за деня и тн.

Оби4ам месо на скара, ама няма кой да ми го прави. Мъжа ми е много капризен на ядене, ако яде месо трябва да е бъркано в нещо и в минимални коли4ества, само каймата е изклю4ение. То и аз освен пиле и риба, рядко ям друго.
Едно време и ние само домашно месо, сирене и т.н. ядяхме, сега съм забравила вкуса им, оба4е намерих яйца, които имат вкус на домашни. Голяма вкусотия ми е бъркани яйца със спанак и кашкавал.
 
Маргарин и ние не ядем, купувам масло наLurpak (датско), предлагат солен и безсолен вариант и най ми е вкусно.

Последно като си бях в Плевен, много ми харесаха тортите в сладкарницата до пазара на Манеца. Не знам дали има по-хубави, ама така бях зажадняла за сиропирана торти4ка, нямах наяждане.

Да знаете, 4е нямам буквата "4" на лаптопа, за това използвам 4етворката и мен ме дразни Mr. Green.







# 704
  • Мнения: 1 196
Гоблени много обичах да шия преди да си купим компютър. Сега всяка свободна минута вися на него  Laughing

И аз съм така, но поне успявам да прочета някоя и друга книга (поне това хоби ми остана)

Общи условия

Активация на акаунт