Отговори
# 660
Искам да Ви кажа,че на мен на 01.02. ми сложиха Золадекса от Диспансера.
Само,че разбрах,че имало някакво дарение иначе щели сме да си го купуваме.
Шока беше от това,че аптекарката ме информира.Аз я питам кой направи дарението,а тя ми вика кво те интересува ти нали го имаш безплатно.
Такива ми ти работи.След доста твърд тон ,а и аз не и се дадох разбрах следното.Дарението било от държавата.Нямам думи.

# 661
Золадекса ни е дарение от Астра Зенека /фармацефтичната компания, която го произвежда/

Само, че ИСУЛ дарението вече е изчерпано и за февруари ми казаха, да си го купя. Тъй, че аз си финасирах золадеска този месец.

Имам инфо от АПОЗ/асоциацията на пациентите с онко заболявания/, че до край на февруари ще има доставка по здравна каса.

Абе  #2gunfire, скапана работа, все не могат да си оправят договорите за доставките в началото на всяка година.

# 662
Това със Золадекса звучи ужасно.Явно пак  ще трябва да си го купувам, като отида другата седмица да си взема рецептата ще видим как ще ме сюрпризират.
Абе някой може ли да ме светне по въпроса защо аз имах само едно парафиново блокче, а вие ми говорите за 10.
Borana, по въпроса за Алпите- аз съм ходила само в австрийските и само за тях мога да кажа, че като планина не са с нищо по-хубави от нашите планини, ама другите работи тук куцат. Естествено и там има неща, които не ми допадат. Определено не бих отишла да живея там, други хора са. Но за ваканция е чудесно.

# 663
  • В царството на игрите:)
Абе някой може ли да ме светне по въпроса защо аз имах само едно парафиново блокче, а вие ми говорите за 10.

Ени, и на мен това ми е чудно. Аз също имах само едно парафиново блокче и никакви стъкълца даже. newsm78
Сега се чудя дали и на мен всичко ми е наред. Mr. Green
На йогата тази вечер беше мноооого гот  Peace

# 664
скъпи момичета,да ние НЕ честит международен ден на онкоболните...да се отървеме по-бързо от този "празник". #2gunfireИ аз гледах сутринта Теодора Захариева,чухте какво каза жената:по-малко да му обръщаме внимание на "тази гад",да не му се даваме и да не се страхуваме от него,от рака.Тя,горката, е имала още едно тежко преживяване през 2008,едвам се е добрала в Индия (имала разсейки из целия черен дроб )и после-няма разсейки,няма нищо.Значи,ракът е болест като всички други,само че по-гадната,най-гадната,но може да се живее с нея и да я побеждаваме!
Момичета,свалете си в Zamunda филм FoodMaters,има интересни неща за гледане.
Sinna!извинявай,че чак сега ти отговарям на въпроса.При мен дъщерята е с РМЖ в 3 стадий и с ХЕР2 3+,за това съм тук.
Казвам й ЕВАЛА,че престана да чете различна литература на тази тема и говориме с нея само за диети и добавки,основно!за съжаление,аз НЕ мога така и за това съм с вас тука!но ви давам съвет:колкото може по-малко да мислите за болестта и да се радвате на живота!!!
Господ да е с всички нас и да ни пази!!!

# 665
            Не знам какво става с тоя Золадекс?!Цял ден звъня в Министерството на здравеопазването и познайте какво - не можах да намеря човек,който да ОТГОВАРЯ за това, просто ми дават друг телефон  ooooh!От Русе не казват, че няма да има, но не знаели кога ще дойде! Не знам какво да правя.Ден за борба с рака....
           Вижте какво ми пратиха сега http://www.focus-news.net/?id=n1333757&chain=1

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 20:49 от Пясък

# 666
  • у нас - на брега на морето
Името на филма,който ни препоръча Алисса22  е Food Matters. За по-лесно, свалете го от hahaha ТУК. hit
Да ви кажа и аз, как ми мина прегледът в онко АГ к-т. Разбира се, както се прави преди да отидеш на доктор и то "такъв", измих се, ароматизирах се, облякох си най-новото бельо и какво си мислите?!  newsm78 Мойта работа стана като на една баба, дето се чудела на прогреса на днешната медицина, че като отидела на лекар, за каквото и да е, само я карали да си покаже езика, че и него не поглеждали и веднага й пишели рецепта, а като била млада, за каквото и да отидела на лекар, я карали да се съблече гола и да легне на кушетката, че я опипвали, пък се чудели и чак тогава пишели рецептата. hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy
Та така де, доФторът като ми прегледа досието по най-късия диагонал и отсече - ХИСТЕРЕКТОМИЯ и без възражения! Ако съм искала да съм жива ... Той така съветвал всички свои познати, които били с хормонозависими р... Каза ми, че никой не може да ми обещае да ми осигурява 5 год. Золадекс, а ако веднъж се прескочи, се получавало бум на производство на хормони и ставало по-лошо. Аз още не съм получила и първия Золадекс, а като гледам и до март може и да не го получа. Ако реша, евентуално за април ще ме планират, че му бил пълен графикът сега.
Трикси, хайде , мила, да се хващаме под ручка и да лягаме под ножа. То се е видяло, че няма отърване, ами докторът каза, че много често, когато правели уж профилактично операции, се оказвало, че има разсейки по яйчниците, защото там първо се проявявали. Какво стана с твоя ТЕЛК?
Пясък, благодаря за статията! Съвсем ми стана ясно, че скоро няма да ме "огрее" Золадекса.

# 667
Йовче, то няма само ние с тебе да се хващаме под ручка. Те си траят, ама 80% от другарките тука сериозно се замислят за това начинание. Аз за себе си категорично съм го решила, въпроса е кога е точният момент. Според мен сега организмът ми е тотално скапан и ще ми трябва малко време за възстановяване.А що се отнася за прегледа, аз си мислех сега като ходя при Ралчева хич и да не се събличам, а да оползотворя времето в разговор точно по тези въпроси.Мен и без това ме преглеждаха миналия месец.
ТЕЛКА го минах и дадох отчет, ама нЕма кой да чете  hahaha Дадоха ми 2 месеца без да се занимават с мене. bowuu
Миленка   love001

# 668
Трикси, извинявай! Още докато четях критиката, че "няма кой да чете" и се сетих, че беше писала за ТЕЛК-а. Ама, то склерозата ходи по хората! Joy Joy Joy Да ти се оплача, че и моя синковец се разболя и днес не беше на у-ще и ходихме и при неговото GP. Кашля, но още не е вдигнал температура. За сега антибиотик не давам, но ако събота или неделя вдигне темп. имам изписан Оспамокс.
А за прегледа, останах много доволна, че не ме пеглежда, а само разговаряхме. Дори си меслех да му кажа, че есента се правих цитонамазка и беше добре.
Хайде лека и дано не ме вдига малкия по тревога.  sleepuu smile3524

# 669
Привет,момичета!  bouquetНе сте писали много ThinkingАз вчера цял ден нямах нет. Crossing ArmsПък съм интернет зависима Crossing ArmsГоляма мъка беше...
milmich,откога се знимаваш с йога?Малката оправи ли се?Какво стана с подутия крак?
Лорън, Hugза 5 месеца си изживяла толкова неща?Ти си герой! HugВажното,че всичко е минало.Видях ти подписа-и на мен Петя Дубарова ми е слабост. Simple SmileСтрахотна поетеса е.
Сис,размрази ли ти се мисълта? LaughingНие май сме адашки.Аз се казвам Силвия.
Пепито,честито ти победа!Идея как аз да преборя 115? Mr. Green
Алиса,съжалявам да прочета това за твоето момиче SadБез съмнение ще се справи с мама като теб! Hug Hug Hug
Йовче,голям майтап с бабата hahahaКак ти е момчето?Как ти се стори доФтора?Писах ти на пощата.
Трикси Hug
Гледам за зъбари си говорите.Стоматолог и гениколог са най-ужасните доктори за мен.Ходих преди 2 години да правя зъби.Те пък си оставиха ръцете и пак трябва да ходя да се озъбвам.
Това с лекарствата за онкоболни няма да коментирам...В случай,че го няма въпросното лекарство какво става? ThinkingИначе в мрежата има ли го?
Аз сега чета за остеопорозата ThinkingКакво се прави да не се прихваща?Алисса е права да не се чете много,но аз не мога.Все ровя из нета.
Желая ви много усмивки,момичета!!! Hug Hug Hug Hug Hug

# 670
         sinna ,привет, ти кога спиш  Laughing

Да ви се отчета до къде стигнах с инфото за золадекса.Доставчиците казват ,че договор има , но пари няма .Министерството на здравееопазването, служба - бюджет, отговориха с една  дума - до 2 седмици да не се надяваме.
      Звънях и на Теодора Захариева.По нейна информация договорите са подписани, до 12,02 и е обещано от министерството, че ще е доставен золадекса.
      Не знам обаче дали не ми е късно да чакам до тогава  Rolling Eyes

# 671
Хайде, дами, къде се изпокрихте?!
Няма кой едно кафенце да почерпи!  food010 kaffeetrmker_2 Аз знам само такива да ги правя и черпя!
Синна, благодаря за писмото, но като имам повече време ще ти пиша. Потив остеопорозата, на мен Весето ми препоръча сусамов тахан смесен с малко мед за вкус.
Пясък, какво имаш впредвид, като казваш "да не е късно" Ти кога го започна Золадекса? В смисъл след терапиите. Аз се чудя, да не взема да направя някоя беля с това отлагане, но не ми се ляга още под ножа. Както казва Трикси, не се чувствам още възстановена.
Ако ви интересува http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_1469.html

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 13:47 от yov64

# 672
привет,скъпи момичета!този д-р Михаил Шиндов трябва да лежи в затвора за свойте действия!!!
yov64 !благодаря,че улесни момичетата,изгледах този филм много внимателно,но ще го обсъждаме,като има желаещи...има много верни неща в него!
Пожелавам на всички спокоен  ден!

# 673
Йовче, кога човек има пороци може да се нап'не да ги откаже, ама какво да правим тия, дето сме изрядни и аха-аха да ни поникнат ангелски крилца? (То нали вече го коментирахме - дали пък няма да са крилца на патка  Mr. Green?)

# 674
  • Пловдив
Привет! Издъних се на изпита и поправката ме зове. Ама да съм жива и здрава ще го взема.
Момичета чета ви и имам едно питане. При облъчван малък таз и липса на цикъл, можели да се появи рецидив в тази област. Сега съм на работа, а как ми се спи.....
Лек ден на всички  love001

Общи условия

Активация на акаунт