Банята! - 12та тема

• 105 981
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Мислех, че на ЕСО са скъпи, но тези ги бият. Но в интерес на истината ми изглеждат много по-добри.
http://www.hl-bg.bg/images/stories/price/hl_2009.pdf
http://www.hutterer-lechner.com/asp/start.asp?id=bg  -  по подебен начин изглежда и този на есо, който ни оферираха

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 20:46 от geryger

# 91
  • София
Здравейте отново момичета  Hug
По груби изчисления за всичко в банята + работа ще ни отидат към 2000лв Shocked ooooh!
Аз наивно си мислех, че 1000 най-много....пфууууу, скъпотия Crazy
Това съм го сметнала, като съм сложила работа на майстора по 30лв на кв.метър и плочките и те по 30лв newsm78 Горе долу така ли вървят цените?

Харесва ми банята на Sisil http://sisence.snimka.bg/other/plochki.315714.10136280 искам да е или в тази ярко зелено / тюркоазено гама , или жълто/оранжево  Flutter
Като ги гледам плочките на Сисил, ми се виждат от най -скъпичките Rolling Eyes Ама много хубави бее Heart Eyes

П.п. Мислех, че за цялостен ремонт на апартамента, ще ни отидат 15 000лв  Laughing А то за банята, коридора, гардероб в коридора и смяна на вратите ще отадат толкова...........а кухня, спалня хол и детска  Whistling УжасТ ooooh!

# 92
Здравейте отново момичета  Hug
По груби изчисления за всичко в банята + работа ще ни отидат към 2000лв Shocked ooooh!
Аз наивно си мислех, че 1000 най-много....пфууууу, скъпотия Crazy
Това съм го сметнала, като съм сложила работа на майстора по 30лв на кв.метър и плочките и те по 30лв newsm78 Горе долу така ли вървят цените?

Харесва ми банята на Sisil http://sisence.snimka.bg/other/plochki.315714.10136280 искам да е или в тази ярко зелено / тюркоазено гама , или жълто/оранжево  Flutter
Като ги гледам плочките на Сисил, ми се виждат от най -скъпичките Rolling Eyes Ама много хубави бее Heart Eyes

П.п. Мислех, че за цялостен ремонт на апартамента, ще ни отидат 15 000лв  Laughing А то за банята, коридора, гардероб в коридора и смяна на вратите ще отадат толкова...........а кухня, спалня хол и детска  Whistling УжасТ ooooh!

Аз платих миналата седмица по 10 лв на м.кв. за плочки ,1 лв за линеен метър перваз и 2 лв за л.м. за поставяне на вътрешни и  външни лайсни.
30 лв. ми се вижда множко.В София криза няма  ли? Wink

ketito , тези плочки не са толкова скъпи .Може да се намерят на цена 25-30 лв. за кв.м. Декора обаче е на цена почти колкото квадратния метър и  да си кажа  и на мен наистина много ми харесват!
http://www.baldocer.com/content/productos/despiece.php?id=386&am … OMA=en&rnd=55
http://www.baldocer.com/content/productos/despiece.php?id=367&am … OMA=en&rnd=76

В два размера до колкото виждам!У нас са "известни"  май повече  30 см /41.6 см

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 18:24 от Vali :)

# 93
  • София
Ами опитах се да го сметна по възможно най-скъпия вариянт. За 10лв не ми се вярва да намеря, но дано успея до 20 лв  Rolling Eyes
Записах си един Илия, доста доволни има от него newsm78

# 94
  • София
Ами опитах се да го сметна по възможно най-скъпия вариянт. За 10лв не ми се вярва да намеря, но дано успея до 20 лв  Rolling Eyes

Горе долу около 1000лв ще ти излезе само работата на банята и около 1500-2000лв материалите.В тези 1000 лв влиза къртене,подмяна на Вик,мазилка,лепене на нови плочки,монтаж на санитария.А за материалите не се смятат само плочките,но има и лепило,тръби и т.н.Оринтировъчно около 3000лв ще ви се върже една баня.Само вратата за банята е 300лв и тн.Успех с ремонта. Grinning

# 95
  • There I was on a July morning

Нашият майстор ни взе по 20 лв./кв. м за плочките, 10 лв. за м линеен за фризовете.
И на мен не ми се вярва да се вместиш в сумата от 2000 лв. за банята, но успех.  Peace

# 96
  • при моите деца .....

И аз правих предварителни планове за разходите за ремонт и рабоня с цифри и мерки, не искам да те отчайвам, но ми излезна почни двойно от предварителните ми намерения, нищо не е луксозно - фаянс, теракот - 27 лв., ламинат - 20 лв, без скъпи мазилки - само латекс, не на всички стени гипс картон имаме и само шпакловка, но.... много непреднидими разходи както за дейности, така и за материали, които няма как да знаеш, че са необходими.....
Дано се поберете в бюджета, който сте предвидили.

# 97
От вчера банята ни е готова.Мога да си похваля официално майстора в съответната тема,който ни взе по 15 лв. кв/м без оскъпяване за первази,лайсни и тн. Скоро ще кача и снимки,че още са си само плочките. Лилавите плочки с бял фугин станаха страшно свежи!  Mr. Green

# 98
  • София
 Joy Joy Joy Леле, недейте така, имайте милост Mr. Green Мъжа ми ще получи инфаркт.
Нашата баня не е голяма 3 квадрата на 2.50 височина, от които 2.10см са с плочки newsm7Грубите ми сметки са такива.......
 за плочките -20кв.м и под и стини, по 30лв -600лв.
за работа по 30лв на кв.- 1000лв
мивка -200лв
тоал чиния и казанче - 500лв
огледало -200лв
прозорче -200лв
батерия -100лв
....................ауууууууу, прави сте, към 3000 - 3500 ще удари Twisted Evil

# 99
  • София и там където не се пуши
Зависи, например моята излезе с всичко около 2800 лв - квадратура 3.5 кв м., но това не е малка баня, ама нали ви казах, че майсторите бяха очаровани от качествето на китайските плочки, за тях дадохме около 420 лв. Сменихме и водопровода. Пода плочките само не бяха толкова качествени и там отидоха повече квадрати плочки. Старите аксесоари като разни закачалчици за тоалетна хартия, сапун хавлии, душ и батерии  си останаха от старата баня, защото си бяха здрави и качествени. Комплекта тоалетна чиния, казанче и мивка на Фаянс от промоция 200 лв, дървено шкафче, пак от промоция 130 лв. Сложихме по-скъп таван и той около 200 лв. Просто помагам да си направиш сметките  ketito  - имам милост  Joy .

# 100
  • София
Още едно въпросче  Blush Не се дразнете, сега се запознавам с всичко Blush
Нали лъскавите плочки уж се поддържат по-трудно от матовите и всяка капка личи....това ми е стара информация  Rolling Eyes
Пак показвам на промер тези които харесах  Sisil http://sisence.snimka.bg/other/plochki.315714.10136280
Някой ако има подобни, да сподели как е поддръжката  Hug Аз не съм от тези, дето след всяко къпане минават с белина и не искам да им робувам Blush Ще се прецакам ли Mr. Green

# 101
  • Шумен
ketito, да по принцип на лъскавите плочки повече личи. Като ти гледам сметките не си смятала никакви материали. За моята баня за лепилото отидоха повече пари, отколкото за плочките.  newsm61 Още тръби, труд за смяна на ВиК, таван, вентилатор. Има доста непредвидени разходи. 30 лв. за труд са си доста обаче. И на мен ми взеха по 10 лв. и без да ми смятат за фризовете.

# 102
  • София
Ами сметнахме го за материали и закръгляхме. Важното е да знам колко лв. най-много ще е, пък ако останат, няма да се сърдя  Mr. Green
Нашата баня е продълговата. 3кв.метра по дължина. Няма да слагаме душ кабина. Душът е посредата на банята и директно водата бие в плочките отсреща  Confused Плочките ни винаги са мокри.Не искам да попивам с парцал стените след всяко къпане, достатъчен ми е пода Crazy
Мръстно ли ще изглежда с лъскави плочки, а за пода да се откажа ли от лъскавите.Попивам водата с ....как се казваше синята гъба...меджик моп ли  newsm78
Кажете как се справяте с лъскавите плочки? Всички ли сте с душ-кабина? newsm78

# 103
Ако днес правя баня бих взела полирани плочки. Peace
Причини много !Предават повече свежест,повече светлина и отблясък  /ако може да се каже/  и се почистват по- лесно.
За мен проблема не е с плочите и тяхното чистене ,а с фугите.И все ми се струва ,че по полираната плоча сякъш водата се пързали и не остава там ,както при мата.Може и внушение да е.
Има и друго.Като чистя мата и не се изплакне добре става на петна.А полираната плоча ,просто забърсваш и си "светва".
Чистя 2 бани в момента и бих казала ,че ми е кеф да чистя полиранта.
Много зависи от водата  ви .Има райони в България къде то не е проблем варовика.

# 104
  • There I was on a July morning
ketito, да по принцип на лъскавите плочки повече личи. Като ти гледам сметките не си смятала никакви материали. За моята баня за лепилото отидоха повече пари, отколкото за плочките.  newsm61 Още тръби, труд за смяна на ВиК, таван, вентилатор. Има доста непредвидени разходи. 30 лв. за труд са си доста обаче. И на мен ми взеха по 10 лв. и без да ми смятат за фризовете.

В София не се намират майстори за по 10 лв. на кв. м, а и те ще разбиват стари плочки, което също струва пари, така че идва около 30 лв.  Money

Мръстно ли ще изглежда с лъскави плочки, а за пода да се откажа ли от лъскавите.Попивам водата с ....как се казваше синята гъба...меджик моп ли  newsm78
Кажете как се справяте с лъскавите плочки? Всички ли сте с душ-кабина? newsm78

Не съм забелязала някаква съществена разлика между зацапването и поддържането на лъскавите и матираните плочки, взимай каквото ти харесва.  Thinking Само за пода внимавай да не са гладки.

Общи условия

Активация на акаунт