Отговори
# 240
Честито и от мен на именниците!  bouquet
И аз тихо да се похваля,че снощи малката цока към 22:30 и заспа,та до 4 и после в 9! Crazy Аз пак едва отлепих,щото от 4 до 5:30 я кърмих,повърна,че беше нагълтала много въздух,после сменях чаршафи,памп,приспивах и.... Tired Но съм доволна!
И да се оплача-и тя,като кака си има слепване на малките срамни устнички! Sad Вчера случайно викам я да погледна,че на Лизи още й се слепва и трябва от време на време да я подръпвам,за да се оправи.И видях,че и Ади е така! ooooh! А силно се надявах да го пропуснем,но поне е малка и не разбира какво става,подръпнах лекичко,после на смяна на пампа пак и така.Съветвам мамите на момиченца да погледнат как са нещата,щото не е шега работа и това! Peace
Евил,мен от зъбите по-ме е страх! Rolling Eyes При Лизи беше ад и даже и сега е-има 2 последни кътника,които вече се виждат почти,но беше 1 месец с хрема,която ту минаваше,ту се усилваше,даже и Т вдигна един следобяд...А киселееее.... ooooh! Реве за всичко,абе ужас!Аз все това викам-тъкмо нейните ще изкарат и ще почнат тия на Ади! Crazy
Амбър,няма ли да успеете с кърменето?Много кофти! ConfusedЕй при такива случаи много ме е яд!Но здраве да е! Hug ви с Димана!
Крусти няма за сега.И Лизи нямаше.Но пък й се бели челото. Laughing
За ваксините-вчера педито каза,че нас няма да ни хване безплатния Пентаксим,щото уж бил от април,но после щяло да има търгове,глупости и каза,че сигурно поне от юни ще започнат,а ние трябва да слагаме другия месец.На Лизи купувахме Инфанрикс и я понасяше много добре (нямахме възможност за Пентаксим,че тогава беше над 90 лв. #Crazy ).Та сега се чудя какво да слагаме.И 55 лв. не са малко,но според мен си струва.А педи каза,че може поне Превенар може да ни хване,да е безплатен,щото се слага по-нататък!Дано,че и той е над 130 лв. ooooh!
Днес е нашия 40-ти ден и след малко ще ходим на църква. Peace
Стана цял роман,а имах още да пиша,но ще спирам!
После пак!
 Hug

# 241
Добър ден и от нас  Hug

Минавам да ви почерпя   party023  cook  cook ,че днес имат имен ден баща ми Иван и малкото ми синче Йоан и става и на един месец.  moresmile

Честито и на всички други именници празнуващи днес  newsm51

Ох момичета да ви се оплача ,бебчо ми разрани едното зърно и сега изпитвам зверска болка като го храня от нея гърда,въпреки че ползвам кремчето за зърна на Авент без отмиване.Иначе няма как да му спра храненето от нея гърда,понеже ако не суче от нея,се напряга мн и с помпата не мога да я освободя така както бебчо.Абе изобщо разбрах че не е лесно да си дойна кравичка  Joy

# 242
  • Sofia
Здравей Електра, надявам се скоро да се оправиш. Знам, че е ужасно.
И на мен зърната ми са станали доста чувствителни, но за сега ме боли само като засмуче в началото и се надявам просто да притръпна.
З авсеки случай пиши как се чувстваш от кремчето.
Аз ползвам Гермастан, който се отмива само с вода и е също безвреден. Доволна съм от него, в началото като взех да кърмя ми се бяха образували нещо като плюски на зърната и се оправих с този крем.

# 243
Здравейте, мамчета.
Искам да благодаря за пожеланията и да почерпя послучай имения си ден.

Честит празник и на другите именици - Ивайло на Боби, Иван на Красони и на Евита, Кико на Евил, Йоан и баща на Електра, на незаменимата ни Ласи, на мама на Ета и на всички, които пропускам. Бъдете живи и здрави!
ангелчето, завиждам ти съвсем неблагородно и на всички останали, на които бебетата не се будят посред нощ. Аз съм като сомнамбул вече. През 2-3 часа приплаква за храна, милото.
Пебс, честита ви 40тинка.
Аз искам да питам може ли да се направи погачата не точно на 40ия ден? Да идем на църква същия ден, а погачата да речем в почивен ден. На нас ни се пада на 26ти, но е делничен ден и не е много удачно, всичките ми дружки ще са на работа.
И друго - още не сме рязали ноктите не беба. Върти ми се из главата, че първия месец не бивало, за да няма възпаления. Кога да почнем, че вече голям маникюр заформи?
Амбър, станалото-станало. Не се укорявай, важното е бебе да е добре, нали?  Hug
Сетих се да питам още нещо. Вигантола как го давате? На мен педи ми каза преди първото хранене сутринта на гладно. Аз директно и го капнах в устата, ама на листовката пише в лъжица мляко или каша /за по-големи/. Та сега се зачудих.

# 244
  • Smolyan
Момичета, набързо искам да напиша нещо за зърната - една акушерка в родилно каза, че на нея и е помогнало мазането на гърдите с масло, каза също, че не е хубаво да се ползват кремове, които после се отмиват. Аз си купих Гермастан, след всяко кърмене мажех, но преди следващото зърната бях сухи и ужасно болезнени. Когато пробвах с маслото още след първото мазане имаше страхотен ефект - беше супер меко, неболезнено и не се отмива. Страшно ми помогна. Гермастана ми стои ако някой го иска - го подарявам.

# 245
  • Smolyan
Здравейте, мамчета.
Искам да благодаря за пожеланията и да почерпя послучай имения си ден.
И друго - още не сме рязали ноктите не беба. Върти ми се из главата, че първия месец не бивало, за да няма възпаления. Кога да почнем, че вече голям маникюр заформи?
Сетих се да питам още нещо. Вигантола как го давате? На мен педи ми каза преди първото хранене сутринта на гладно. Аз директно и го капнах в устата, ама на листовката пише в лъжица мляко или каша /за по-големи/. Та сега се зачудих.
ЧЕСТИТИ ИМЕН ДЕН МИЛА - МНОГО КЪСМЕТ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ   bouquet
За погачата, не съм информирана, но за Вигантола аз го слагам в лъжичката с капките за коликите. За ноктите чух, че до 40-тия ден не се режели, това е суеверие, Героги много си драскаше личицето, веднъж така си бръкна в окото и после много плака милото, тогава взех една ножица и му ги отразях. Мой избор, всеки сам решава, няма инфесции за сега, дано да няма.

# 246
Здравейте и от мен. Честити именни дни на всички празнуващи именници (а те са много този месец).
Забелването според мен не бива да се насилва, освен ако няма някакав проблем. Никога не са ме карали да забелвам тук, педи каза съвсем внимателно и леко да се придърпва по време на баня, колкото да се почисти. Кристиан още не е напълно забелен, а какво остава за бебенце на месец, че и главичка да се види, много е рано оставете ги децата не ги тормозете.
Ваксини освен тези, които са по програма, други не слагам. Напълно излишно е да тъпчем децата с толкова ваксини, противопоказанията от които са ни напълно неизвестни в интерес на истината. Да не говорим че вече тотално унищожаваме естествения имунитет с толкова ваксини. Иначе много ясно, че лекарите и сестрите ще се утрепят да ни ги препоръчват, защото нали медицинската и фармацевтична гилдия трябва да припечелва от всички нови изобретения. Имаше една много хубава статия във вестник Лечител на Американски педиатър "10 причини поради, които няма да ваксинирам детето си" и там много хубаво е обяснено за ваксините и техните действия и противодействия. Бях я пуснала преди време по повод на ваксината за свински грип, но не знам прочел ли я е някой.
 И накрая да кажа едно голямо браво на всички бебчовци, които правят такива големи паузи през ноща, на мен пак ми се падна активен бебок и няма такиви работи като спане през ноща. Спим си но се будим точно по режим на 3 часа, максимум 4 ако ни е късметлийска нощ.

# 247
Честито на всички именници и техните роднини! Да славят имената си, а имената им - да славят тях!

Ета, мерси много за статията - точно така изглеждат при нас нещата - все едно за нас са писали... Тя лекарката го и каза - има силно изразена фимоза... Но доколкото схващам, щом пишка нормално е физиологична и при 90% от момченцата я има и ще се действа по-натам. Засега ще правя точно така както пише в статията - леко отдръпване, колкото за почистване... а главичката е някъде далбоко навътре... хич не се осмелявам и да я изкарам да се види... При нас освен това е и много силно зачервено - болезнено... и затова мажем с кремче. По-натам доки каза, както на ангелчето - с физиологичен разтвор.
Ангелче, ваксината за 1 месец - за хепатит б не съм купувала - оттам доки ми я сложи.

Днес цял ден спи в градината - сутринта беше толкова слънчево и топло и без вятър, че спа по боди само с тънка завивка... невероятно но факт. Сега вече е по-есенно и съм го завила по-добре. Но пак си спи там.
Иначе ме направи рошава днес и той и щерката... чак сега успявам да седна да си релаксирам с вас тук.

Аз съм притеснена за обривите по лицето му. Приличат ми на алергични направо - като атопичен дерматит.. поне това което чета в нета. Доки ги видя, онзи ден и не се шашна много, каза да ги оставя така... или да мажа с крем Линола Фет - който пише че е за дерматит... Мажа, обаче засега вече 2 ден са си същите. хммм...
Съответно реших тези дни да не ям нищо застрашаващо, да видя дали не е алергия. Все си мисля, че от угодийките по нова година нещо не съм улучила с храните и той се е изринал. Аз тогава какво ли не си позволих... срамота. И кола даже пих... ей тъй на от щуротия.
Той се изрина точно 2 дена след това.
Ето ги нашите обриви...
http://december2009.snimka.bg/baby/damyan-na-kolibri-1-12-2009.4 … 1940.16805961.big
http://december2009.snimka.bg/baby/damyan-na-kolibri-1-12-2009.4 … 1940.16805964.big
http://december2009.snimka.bg/baby/damyan-na-kolibri-1-12-2009.4 … 1940.16805966.big
Вашите обриви такива ли са и как ги третирате?

Днес ядох препечена пълнозърнеста филия със сирене овче... и овчи кашкавал и сурова чушка и домат /дето ми беше съвестно за домата... че бил алергезиращ/ и маслини. А на обяд супа от тиквички, морков, лук, картоф и топчета кайма. Пък да видим... поне няма колики днес.

Зърната на гърдите - едното още си ми е цепнато - когато го мажа с гармастан поне не ме боли толкова като суче и вече го мажа редовно след кърмене и ще следя да зарастне напълно. Защото тамън се беше оправило преди и спрях да мажа и то наново се разцепи пак там...
Явно трябва да се лекува до дупка и тогава да се спира с мазането...

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 16:07 от Collibri

# 248

И аз да почерпя, че този Иванов ден в рода ни е като семеен празник, то не са рожденници, всеки втори именник, но най-вече за малчо, да ми е здравичко пиленцето! Пиленце-миленце ама друг път спадаме към отбора на прасчовците  Mr. Green Днес на ДК ни измериха цели 5.750 кг и 56.5 см, и пак в суматохата забравих да питам толкова много неща  ooooh!
Честит празник и на всички празнуващи днес, да сте живи и здрави, няма да изброявам, че ме зоват  Crazy

# 249
Привет, мамчета!  Peace

Минавам само да поздравя всички именници   bouquet и виртуално да ви почерпя от името на малкия ми Йоан. 
Почти не ми остава време да седна пред компа - или мъничето е будно, или на мен ми се спи, или нещо друго...
Ще се постарая скоро да се включа, щото от последните няколко страници има доста теми, по които искам да кажа нещо.

Колибри, на Йоанчо също му излязоха пъпчици по цялото личице. На предната консултация педито каза, че се чистел, но аз не съм много убедена в това. По-скоро е някаква храна, която съм яла и на него не му е понесла. Подозирам кашкавала, но тъй като на мен също ми излязоха няколко пъпки по лицето, може и нещо друго да е. Ще взема да мина на фотосинтеза, да видим тогава  #Crazy

В приключение се видях и с памперсите. Купувах Памперс, но на бебчо започна да му се лющи кожичката около слабинките и да получава зачервявания по топчиците. Взех Пуфис, но и от тях не съм особено доволна. Смених масажното олио, че да не е от него и сега чакам резултати.

Сега се налага да приключвам. Гушкам ви всички - мамчета и бебчета.  Hug

# 250
На Ади също не й се скриват пъпчиците и педи вчера ни даде безплатно една пастичка-Елоком.Кортикостероиден е,но личицето й беше толкова зле,че не се замислих и я намазах.Снощи съвсем малко,после сутринта пак и е доста по-добре.Може би до утре ще са изчезнали. Peace По 2 пъти на ден каза педито.

Джема,опитай Хъджис или Либеро-аз бях много доволна и от двете марки! Peace

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 18:12 от pebs

# 251
Здравейте и от мен!Да се отчета че да не ми пишете много неизвинени вече!
Честито на всички именници!И на рожденничката на Ета!     bouquet
При нас нищо ново, папаме , спим и пълним памперси!Откакто направи два месеца почна често да повръща не помага, ни повдигане, ни оригване, надявам се да го израсте ,че ми писна да ми се заносва матИряла то че безплатна е кърмата не значи че трябва да я връща все! Laughing
Направихме доста хубави разходки из морската в по-топлите дни и никой от форума не срещнах освен Валя днес.Къде сте се покрили момичета?Къде разхождате бебоците!
Да се похваля три дни подред спим по -дълго  по 6 часа пауза правим през нощта.  Simple Smile
Ние сме с Памперс двойка  ,доволна съм.
И аз за яденето се чудя какво да ям вече.То май наистина всичко прави колики.Шегуват се  с мен че трябва да съм само на хляб и пържоли.
 Вигантола с една лъжичка с малко мляко го разтварям и го давам.
Желая ви приятна вечер и нощ без много колики.      bouquet

# 252
  • София
Добър ви ден - от отдавна не съм писала и не знам откъде да го започна Grinning
Хайде първо за обривите - Колибри - нашия май е същия - жива екзема направо - червени петна със ситни пъпчици вътре, кожата като шкурка, чак ушите са със струпеи - имаме го от Коледа - днес е вече човек направо - значи близо 2 седмици продължи - само с водичка и козметични кремове съм третирала, в тази връзка Елоком е доста силен /мощен кортикостероид/ за два пъти на ден Пебс- мое си мнение, аз лично предпочетох да изчакам естественото развитие на нещата Heart Eyes
Честито на всички именници - няма да споменавам никой конкретно, че сте много - ЖИВИ И ЗДРАВИ Hug
За ваксините ще туря де що има - Пентаксим, Превенар и т.н. Надявам се Ласи да удари едно рамо по въпроса. Ние в нашето семейство сме болнави, та предпочитам превенцията.
В Неделя ще правим погача тип сватба Селска чест плюс чиста молитва преди туй, а каква РоклА съм харесала и какви патъци не е истина само Mr. Green
Сега с риск да ме низвергнете от форумското общество ще ви кажа нашите мерки и теглилки от първата ДК - 5850 и 59см - демек 6 см отгоре и 1.5 кила - Машала викам аз - спирам да се притеснявам за кърмата - има ли я няма ли я. Не знам откъде ще си търсим мъж само - то живо слонче отглеждаме в къщи, цицоманче Heart Eyes
Специално за Пепинчето - смяла съм се с глас на Коката и ножицата - само като си представя картинката Joy

Айде чао че се олях Grinning

# 253
  • Варна
Я, да видя, какви ги вършите, докато мерих улиците.
milenaeneva да не се обиждаме, ей ни двете сет-ка бе и снимков материал прилагам  Wink
http://photo-zona.net/images/user62141/album18914/large/12628807 … 2904_SNC16161.JPG
http://photo-zona.net/images/user62141/album18914/large/12628808 … 1920_SNC16164.JPG
http://photo-zona.net/images/user62141/album18914/large/12628808 … 4042_SNC16163.JPG
Чудно беше времето за разходка , утре пак живот и здраве, пък ако искате една и среща може да се
организира тея дни в хубавото време, а  варненки?!
Капки Вигантол на Агафия не ни изписаха и на бебе Дачо също, педито ,казва повече разходки.
За памперсите и от мен глас за Хъджис thumbsup
Какво още исках да пиша....

# 254
Евита да са ти живи и здрави всички именници и рожденници около теб  Hug
Evil супер снимки  Wink
Лека вечер че ме викат, мойто човече спа от 15.30 до сега, като излезнем навън и после се получава така  Party

Общи условия

Активация на акаунт