2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 20 523
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте мами, За Много Години и повече детски усмивки!
Аз съм от тези, които четат повече, а пишат рядко Simple Smile, просто не успявам да ви изчета и когато стигна до последната страничка вече не съм актуална Simple Smile
Да ви се похваля моята малка маймунка вече заспива само в леглото си след банята и понякога през деня (по принцип не спи денем). Това тя реши сама съвсем случайно - просто я пробвах и и хареса - и ние подобно на Еди къпем доста дълго време и после като я накърмя и и дам залъгалката заспива за минути Simple Smile За сметка на това пследната седмица се храни на 2 часа... #Crazy Тази си "стачка" или каквото и да е започна още средата на декември - първо спря да суче тотално за 2 дни, беше кошмар, пробвах всичко ама всичко! и при педи я водих за преглед- не наддаваше добре... после захапва, но суче макс 3 минути... и така до сега. В момента се храним така - на 2 часа по 3 мин, като редувам гърдите. Ужас и безумие. Надявам се да му се вижда края... поне на кг е добре вече.
Просто споделям, за да обнадеждя останалите Simple Smile Само да добавя, че още сме с колики и май ще ни избиват и двете долни зъбчета... Та затова пиша доста рядко...
Интересно ми е да споделите наистина пробвани вече Simple Smile схеми за  захранване, че и аз да си правя сметката.
ДесиХ3 - като каза питка - аз правих кекс вчера и се получи нещо невероятно - залепна,  не се доизпече, и беше с размерите на грамофонна плоча  hahaha висок 2 пръста и спаружен Simple Smile

# 451
Нямате изчитане днес  Joy
Мария, Благодаря за съвета, че може да не се буди ева от глад. Мисля, че сти права за част от буденията и. От 2 дни откакто спи по 6 часа се буди озверяла от глад и направо ще ме изяде, но предишните дни определено си беше спокойна, ама аз всеки път я храня  Joy. май ще разредя вече, че милото прилича вече на шар пей  Joy. Като отидем на консултация на 23ти мисля, че вече ще счупим кантара. Как беше откриването - по твто изглеждаше повече от грандиозно. Знаят как да ги правят тези неща, мамка му! А ние тука едни улици от сняг не можем да изчистим

Моля, моля. Откриването е било нещо грандиозно наистина и задръстванията в града покрай него. Аз го пропуснах, защото мъжо с гостите са стояли часове в задръстване и не можаха да ме вземат, но и по-добре де, че малката беше неспокойна и я приспивах. Но е било кратичко - само 10 минути. Е за толкова са им стигнали парите на хората. Или по-скоро толкова им е отпуснал шейха на Абу Даби Simple Smile.

Връщам се да чета, че тооооо колко ооо имаааа.

# 452
мамита, попаднах на снимките на калина и там са и нашите октомврийски бебоци Hug
http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/

ДесиХ3 - като каза питка - аз правих кекс вчера и се получи нещо невероятно - залепна,  не се доизпече, и беше с размерите на грамофонна плоча  hahaha висок 2 пръста и спаружен Simple Smile

и аз така , но моя прегоря hahaha,но пък хлебчетата стават супер, аз не знам точно коя програма за кекс и пробвах с две Blush та затова така ми се получи Laughing

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 20:51 от megs

# 453
Аз пак с въпроси посреднощите.....

Сега четох това. Понеже баща ми живее на село и гледа кози (прави кисело мляко и сирене) когато дойде момента на млечните продукти  мисля да ползвам домашни, но...... доколкото разбрах от козето мляко е по-слаб алерген от кравето... или греша? Ако е така, това значи ли, че мога да вкарам млечните по-рано?

Извинявам се, но сега съм взела една тедрадка и си записвам разни неща, които иначе съм убедена че ще забравя и затова мисля да ви заливам с въпроси от този тип  Embarassed

Ех как благородно ви завиждам за машинките! И аз искам да си купя хлебопекарна, но това ще стане като се преместим. Незнам до околко ще я ползвам, защото аз не станали цялата в брашно не съм аз, ама пусти мерак!

Да ви се похваля моята малка маймунка вече заспива само в леглото си след банята и понякога през деня (по принцип не спи денем). 

Браво! Аз това ако го напиша някой ден банкет ще вдигна! А стеб другата седмица ако е хубаво времето трябва да се видим вече! За тази съм с график вече, но другата ще ми е свободно....

Моята мишка снощи спа от 1 до 8:30 и днес ми го изкарва през носа... будува 3 часа, става адски крива и като заспи.... точно 15 мин и пак същата процедура....

Аз отивам да се ровя още из форума и пак ще намина. Тази вечер много слабо  присъствие се отчита тук....

# 454
Айде ние се изкъпахме,нахранихме и заспахме  Wink ама сега ново сто ..... попринцип на Никол  и е доста суха кожата и мажа ли мажа и даже май по-зле става  Shocked клепам с бюбхен ,с кремчето на д-р Тайс ама нищо не става и сега като я събличх да я къпя,целият и гръб се лющи по коремчето също.Мисля ,че Гер4о беше писла,че имат същият проблем,та да попитам Оправи ли се Ева и ако да -как ???т.е с какво се мазахте,че утре мисля да купувам нова козметика,ама освен за Мустела за друга не се сещам  Rolling Eyes

Оле сега гледах снимките от Калина и направо не е истина колко са сладки бебоците,вече 100% реших и ние да се фотографираме  Laughing не може Никол да не се сдобие с такава фотосесия  Joy

# 455
Джулия-Кристи,пробвай с А-Дерма и Линолафет,не Мустела.
Питката-тутманик стана супер,само дето не я опекох както трябва.Трябваха и още едни 10мин.,че отдолу стана недопечена,но ще си знам за другия път.

# 456
  • Сф
Джулия-Кристи,пробвай с А-Дерма и Линолафет,не Мустела.
Питката-тутманик стана супер,само дето не я опекох както трябва.Трябваха и още едни 10мин.,че отдолу стана недопечена,но ще си знам за другия път.

Джули, Деси е права и аз открих, че от Мустела си доволен само ако детето няма проблеми с кожата.

Деси, като чета за тоя тутманик и направо лиги ми потекоха, ама аз и без тва къв тутманик имам за корем Tired hahaha, къде съм тръгнала да се облизвам не знам...

# 457
  • Сф
И вчера и днес чета ви и стигнах до там, че си записвам на един лист на кой какво искам да кажа hahaha е, да ама си разлях кафето на листа hahaha, а не ми се връща назад...за това, четох ви, ама не помня много...
Ани-Бани, ние с тебе се видяхме Mr. Green Ама днес много кално и мазно ми се видя навън, а като гледам доста сте излизали, аз пък цяяял ден се мотах...
Да ви се оплача нещо много интересно...моята Анелия като ревне и в Китай я чуват... #Crazy и забелязах, че много ме болят ушите, а тя има навика като я гушкам да ми се залепва за ухото и тогава да реве със всичка сила, дали от отва е възможно-едно такова напрежение имам в ушите и ми заглъхват постоянно newsm78

И аз съм постоянно гладна и хич не съм добре с колиграмите, на всико отгоре, не мога да се спрява с кърменето, детето оревава орталъка...голяма мъка сме...
За машините за хляб-аз още не съм си купила брашно-много съм смотана Joy
И аз почнах вече да се опитвам да запаметявам какво говорите за захранванията, много добре ми звучат, само дано да се кърмим до 6 м, че ако така ще се дере...а на мен нито ми се напрагат гърдите, нито усещам рефлекса на потичане толкова често, като стисна даже почти нищо не цвърчи...не знам...много съм се притеснила да ви кажа...така на исках да давам Ам и да си кърмя...пия по 1,5 литра чай за увеличаване на лактацията, слагам я през два часа да се кърмим, ама почти две седмици вече-кошмарна работа и както писах вчера-резулатата 400 грама наддавана...

# 458
За заспиването самичка - при положение, че имахме много силни колики ( и още имаме, но по слаби) и се носим само на ръце денем или виси по мен и се кърмим - аз съм още по учудена вярвайте ми.  Shocked Просто една вечер ми направи на инат - не искаше да яде и не яде, от което аз много се изнервих, оставих я в леглото, тя се обърна, загледа се в лампичката на бебефона и заспа. На следващия ден всичко си беше ок, но аз пак я оставих, попях и тя пак заспа. Така правя и през деня вече ако въобще и се доспи, и о чудо - работи Simple Smile Явно улучвам момента на заспиване и ако дълго време (примврно 20 мин) не заспи, я вземам да я доизморя. Така тя вече усеща, че леглото е, за да се спи. Без да исках и без да се мъча се получи. Но пък тя не обича нито шезлонга, нито кошче за кола, а в количката крещи ако не сме навън и много си харесва бибата. това е - дано и при вас да проработи.
Е Мууни - разкри ме  Hug чакам да кажеш тогава кога можеш  Grinning

# 459
Здравейте мами-я колко сте изписали вчера и днес-не мога да смогна да прочета!И аз нямах достъп до форума вчера и мн се ядосвах.
Честит имен ден на имениците!
Честити месечинки на всички празнуващи!

Искам да ви питам колко мл горе долу би трябвало да яде бебе на 2 месеца и седмица?Моето все е гладно-незнам криза в растежа ли е какво ли е-ама вече се питам дали е нормално....Кърмя на всеки 2 часа и понякога от двете гърди,защото като изсуче от едната и го вдигна почва един такъв рев неистов,че веднага го слагам на другата.А след баня от 3-4 дни се принудих да давам на вечерното хранене AM,защото кармата ми вечер е супер намаляла-няма и 100 мл от 2-те гърди Sad.Снощи изцедих 120 мл,той ги изпи и като почна да реве.....дадох още 50 мл AM и като остана празна бутилкатакато ревна пак....и гушкахме,разнасяхме-докато не му дадох 3-ти път още 50 AM не млъкна.. Shocked.Ох,много искам да е изцяло на карма...дано се регулират нещата.Вашите бебета по колко мл изпиват?

# 460
  • Сф
манолиа, аз не знам моето колко пие, но и ние така се дерем, по 2-3 пъти въртя на хранене и двете гърди и нищооооо....особено вечер като при вас, кошмар и като дадох веднъж АМ и млъкна и спа 4 часа... та просто не знам вече...оглушах....

И от мен да са живи и здрави всики именици-Дани пух, тати на Жени и ако забравям някого...извинете ме...!!!!  bouquet

# 461
# 462
Деси, като чета за тоя тутманик и направо лиги ми потекоха, ама аз и без тва къв тутманик имам за корем Tired hahaha, къде съм тръгнала да се облизвам не знам...
Момиче,попиках се от смях с теб. hahaha  Joy
Аз устисках на тутманика,само ръбнах едно крайче да пробвам на какво мяза.Ще отслабвам,т'ва е!

# 463
Аз по нощите стигнах да ви изчета.

Babymamma аз си отварям два прозореца и така си пиша поста, че обикновено имам много за четене и не помня докато стигна до края какво исках да кажа Laughing

За раждането вкъщи-така и не гледах репортажа, чета само вашите коментари. Между другото ние също спим на матрак на пода, и децата спят на него, че не искат да си ползват леглата не намирам нещо ненормално и нехигиенично в това. А за този тип раждания-по-скоро харесвам ражданията в тези центрове забравих в момента как се казват newsm78, където има само акушерки  и протича напълно естествено раждането, дават ти бебето веднага, за да го сложиш на гърда и си тръгваш до няколко часа след раждането. Направо мечта Simple Smile.

За захранването - ето схемата, по която захранвах баткото:

6мес.13дни-морков, тиква, тиква с картоф, круша (пюрета на Хип)
7мес.-каша ориз, елда (каша на Хип, елдата и до днес му е любима храна), череша (домашно пюре), тиквички (домашни), броколи, грах и царевица (пюрета), магданоз,копър, зехтин
8мес.-пуешко месо,пилешко, пресни сурови плодове-червена джанка, пъпеш, кайсии (кайсиите и прасковите първо ги въвеждам от пюре и после ако всичко е ок давам сурови), овес (глутен)
9мес.-телешко, пшеница(глутен), праскова, сирене, домат,спанак,кр.масло
10мес.-жълтък,банан,зелен фасул,риба
11мес.-кисело мляко (само го въведох, иначе си кърмех така че давах рядко), ръжени ядки, леща,агнешко,
12мес.-ечемичени ядки, киви,кашкавал,портокал,свинско
13мес.-просо, белтък,пр.мляко,боровинки,мандарина
14мес.-мед,авокадо
15мес-извара от пюре, пълнозърнест хляб
16мес.-коприва, грейпфрут
17мес-сурови слънчогледови и тиквени семки (моят си ги дъвче хубаво, но  е добре да се счукват заради опасност от задавяне)
18мес.-домашно краве кисело мляко, ягоди, кайсиеви ядки.

Ами това е, отивам да лягам, че стана никое време Simple Smile.

# 464
  • Пловдив
Ех,Лилчо,колко си подробна.Браво Hug

Аз с триста зора си спомних кога съм давала основните неща. Laughing

Но малко по малко ще си ги припомним пак.

Сега от твоите писания се подсетих,че и аз рибата я дадох на 10 м.Той много я харесва и един път в седмицата хапва.
Мед дадох за първи път преди седмица.

Кашата от елда я забравих,но и Криси я обожаваше.Впоследствие бях мернала и нови видове,но тепърва ще ги разберем Wink

Цитруси дадох след годинката.Прясно мляко само с кремове евентуално или в мляко с ориз-сурово-не.Чела съм,че е добре поне до 3 год . да се избягва.
Белтък не съм давала.

Кисело след годинката,тъй като адаптираното ми беше отказано.Когато почнах да го отбивам исках да продължи да пие някакво мляко ,но не би Confused

.....
И аз досега се бях заровила в разни теми.

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 02:19 от Mirkam

Общи условия

Активация на акаунт