Германска нова медицина - 5 част

• 56 411
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
И мен ме интересува конфликта при пълни хора ( добри и чувствителни) с бъбреците-може ли да се каже по-общо какъв е проблема им за решаване,или всеки случай е отделно.

Всеки случай е различен, защото напълняването = Синдром = активен екзистенциален или бежански конфликт е придружен с лечебна фаза на която и да е биологична програма.
т.е. ако съм в лечебна фаза на произволна СБС и в това време се активира екзистенциален конфликт ("изгубих всичко", "провалих се", чевствам се не на място, отхвърлен, изоставен,....), който засяга бъбреците, тялото ще започне да задържа вода около органите, които се лекуват и човекът може да изглежда напълнял.
Такива състояния са подаграта, асцит, уголемен черен дроб, плеврална ефузия, голям мозъчен оток и съответно могат да бъдат доста опасни.

Това ,ако напълняването се дължи на задръжка на вода,а ако трупа телесна маса ?

# 226
Много ми е трудно да взимам отношение,когато има семейни проблеми.А и не искам.
Дано успеете да се махнете от там,а до тогава да се опитате да има мир с една цел..да сте здрави.По добре да се правят компромиси и да има здраве.

Трапезица,
Ако трупа телесна маса е калоричен проблем.
"Водно" натрупване сьщо изглежда като мазнини.Не си го представяй като подуване на глезените,кьдето се вижда ясно натрупване на вода.

# 227
Трапезица,
Ако трупа телесна маса е калоричен проблем.
"Водно" натрупване сьщо изглежда като мазнини.Не си го представяй като подуване на глезените,кьдето се вижда ясно натрупване на вода.
Жива "сланиноза" си е  Laughing -калоричен означава да редуцира калориите с храненето ли,или има и друг смисъл ?

bouquet

# 228
Изследвала ли си е нивата на глюкагон и инсулин? Има доста дебели диабетици...

# 229
Изследвала ли си е нивата на глюкагон и инсулин? Има доста дебели диабетици...
Не,( не става въпрос за мен),а и не са налице другите симптоми на диабет...както и да е,явно човек трябва да се обърне към себе си,за да си обясни и постигне хармония .
Благодаря за мненията   bouquet+

# 230
Здравейте на всички!  Hug  Аз темата я харесвам,и си я чета,ама не съвсем редовно.. Embarassed Искам да ви попитам нещо,може да ви се струва глупаво,на фона на толкова хора с много сериозни заболявания..ама като цяло е проблем,Кажете ми моля ви, хъркането къде се вмества?  Ако някъде е писано,ще си го прочета,само кажете къде..  Изобщо ,може ли някак си да се  премахне,излекува...Ако няма обяснение,да търся другаде решението,затова питам. Пак се извинявам,даже ме беше срам да попитам,като виждам хората какви проблеми си имат..

# 231
Коментирали сме хъркането от гледна точка на сънната апнея.
Има го в сайта - http://gnm-bg.com/joomla/index.php?option=com_content&view=a … 94&Itemid=185

# 232
Много ти благодаря за бързият отг. отивам да чета...  bouquet

# 233
Крис, имам следните две чуденки:

1. На какво се дължат стафилококовите инфекции в родилните отделения?

2. Случайно разбрах, че джуджетата били с дефектен ген и затова се раждали ниски. Какъв конфликт би могъл да причини такова нещо в утробата?
Има случаи, когато на две джуджета се ражда дете с нормален ръст...

# 234
Здравейте на всички  Hug

Отдавна не съм влизала тук, но просто не ми остава време за всичко, което искам да правя.

Сега, обаче възникна проблем с бебка и ви моля за отговор какво да правя.
При рутинните изследвания на 6 м. в урината откриха завишено ниво на левкоцитите. Правихме 3 пъти обикновени изследвания, после стерилна урина (не ме питайте колко трудно се взима от бебче). НО в стерилната урина откриха ешехерия коли. Педиатърката каза, че иска още веднъж стерилна урина, за да се потвърди, но ако се потвърди, тогава 14 дни антибиотик!!!

Ето тук вече се плаша - защо да даваме антибиотик на бебка (тъкмо стана на 7 м.), при условие, че няма симптоми на болест от тези коли (четох, че са свързани с диария, кървави изпраждения, повръщане, в резултат обезводняване или пък сериозна бъбречна инфекция)???

Очаквам вашите коментари и ви благодаря предварително.

# 235
Дааа,и в друга лаборатория ще ти даде друг резултат вероятно...Стигнала съм до извода,че при видимо здраво дете ,ненужните изследвания създават излишна паника.Търси второ лекарско мнение  Peace

Извинявайте,че не е по темата за ГНМ. Peace

# 236
  • Тука, под липите стари...
Доколкото разбирам бактерията е изолирана в урината, така че не можеш да очакваш диария или кървави изпражнения. Аз бих се притеснявала от уроинфекция. А и на тази възраст бактерии в урината обикновенно карат лекарите първо на направят необходимото за да изключат аномалии на отделителната система (например ВУР). И обикновено при положителен резултат се прави двукратна, а понякога и трикратна стерилна урина, за да се изключи евентуална грешка при изслудването. Наистина е много важно, (макар и много трудно) да вземеш правилно урината, за да е наистина стерилна. Разбира се, проблемът може да се окаже и не толкова сериозен.
И аз се извинявам, че написаното не е по темата за ГНМ. Мнението ми се позовава на личен опит (за съжаление). Надявам се Кристиан и другите запознати с ГНМ се включат за да ти помогнат.

# 237
Какво е ВУР (извинявам се за невежеството)

И какво значение би имало, ако урината не е само средната струйка ами вътре е влязла и последната?

# 238
  • Тука, под липите стари...
ВУР - везико-уретерален рефлукс.  Става дума за връщане на урина по уретерите поради вроден дефект на уретерите на мястото където се "вливат" в пикочния мехур, при което урината отива обратно към бъбреците, води до хидронефроза (задържане на урина в бъбречното легенч) и уврежда паренхима им, а от там - постепенно и функцията.
Не съм специалист, затова и обяснението ми е като на лаик, възможно е и да не е много точно от медицинска гл.т., за което се извинявам.
В никакъв случай не казвам, че при вас става дума за това. Само лекар може да постави диагнозата.

# 239
Аз съм с един бъбрек, пишете ми на лични - минах през всичко, включително ешерихия и клебсиела.... Tired

Благодаря и аз за линка за хъркането.

Как може да се обясни хроничен тонзилит и хипертрофия на сливиците. Дъщеричката ми е така от поне 2 години, ще започне да уврежда и органи с това постоянно хъркане и неправилно дишане Praynig?

Общи условия

Активация на акаунт