Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява Монументът на свободата в Багдад?
Какви са джиновете в ориенталската митология?
Какво е значението на името на града Багдад?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява Монументът на свободата в Багдад?
Монументът на свободата в Багдад е скулптура, създадена от художника Джауад Салим. Преди това градът се е наричал Мадинат Ал Салам, което означава Градът на мира, и понякога е бил наричан Кръглият град поради уникалния дизайн на градската си територия. Монументът на свободата в Багдад е скулптурна композиция, състояща се от 14 отделни части. Той символизира борбата за справедливост и свобода на иракския народ преди революцията от 1958 г. Скулптурите първоначално са изваянни от глина, а след това са отливани от бронз в Италия и поставени върху мраморна основа. Следват следи от куршуми, оставени върху монумента като свидетелство за насилието срещу населението, все още могат да бъдат видени.
-
Какви са джиновете в ориенталската митология?
-
Какво е значението на името на града Багдад?
-
Какво е значението на стихотворението, преведено от английски на български?
-
Кой е Джауад Салим и какви са неговите постижения?
/ след края на май не влизам,та ще се запознавам в движение.
/все съм съчувствала на горките палестинци-е,чак не съм ходила да хвърлям камъни по посолството на Израел,обаче ми беше втълпено,че палестинците са жертви/водила съммного глупави спорове с евреи/После обаче попораснах и малко късно почнах да си задавам едни въпроси,защо все децата слагат отпред,като са толкова ербап,що се крият зад гърбовете им.После четох за милионите с които госпожа Арафатова разполага из Европа на фона на одрипаните,явно бедни хора,които оказват по телевизията.После в разговори с араби от различни страни тук в Канада чух не много приятни неща.Най-ласкавото от които беше "Въобще не ме интересуват!"Хадил,Астарта,ако е безопасно,какво мислят арабите мъже около вас?Дали Когато човек поостарее поумнява или става по-недоверчив,циничен?Не знам какво мислят "обикновените"араби и евреи за държавите там,но моите познати никога не биха си пуснали децата да се бият за тази кауза.Стари ли са,неромантични,забогатели и мислещи само за този си живот-не знам.Както съм казвала много пъти имам приятели и познати всякакви политически,религиозно и сексуално орентирани.И мисля,че са искрени ,когато говорят.
...Другарката учителка помисли,че ще извадят ятаганите и там ще да е лобното ми място.Ама какъв естествен разговор се получи,колко нови думи научихме 
коментари
Моето скромно мнение е, че при такъв многопластов проблем, какъвто е Арабско-израелският конфликт, най-редно е виновниците да се търсят единствено и само сред управляващите и от двете страни на барикадата в рамките на десетки години назад.Редовите, обикновените хора, били те палестинци или израелци, са като всички останали хора по света, със своите плюсове и минуси - има и добри и лоши сред тях, има и хуманни и безчовечни, има и образовани и не толкова, има и родолюбци и родоотстъпници, има и религиозни и не чак толкова, има желаещи да изглеждат жертви и такива, които въпреки случващото се запазват достойнството си и себеуважението..

. В общи линии тезата й е като на already stubborn - хората са много различни и не всички се самосъжаляват, но не и всички запазват достойнството си. Същото нещо го има и сред иракчаните и сред много други арабски народи.
.