Обидно ми е, а дали трябва.....

• 11 375
  • 218
  •   1
Отговори
# 75
За мен е напълно нормално мъжът ми да почерпи колегите си, и никаго не бих се тропосала там. Иначе си отпразнуваме заедно поводите.

# 76
Обидното е, че за празнуване с жена си е нямал пари, а за колегите е похарчил доста  пари дори в излишък! Обвиненията, че тя е виновна също са неприемливи!

Доколкото прочетох той е взел от парите на децата, така че  явно парите не са му стигнали. А ако бъдем откровени едно празнуване вкъщи може да се спретне с малко средства, дори авторката е можела да го изненада с една домашна торта поднесена по прашки и на свещи. Защо примерно трябва той да я заведе някъде, а и да попитам, дали той е получил подарък от любимата или не, май не мернах подобно нещо.

# 77
Той човекът си е отпразнувал рождения ден с жена си. А на другия е почерпил колеги. Не виждам нищо трагично в случката. Но при тях има много други неща.
Айде бе, вие никога ли не сте излизали с приятелки и колеги, и да се позабравите маааалко.
На самия празник, на деня, в който се е родил е бил с жена си.Това, че не са празнували, не са излезли е било общо решение.След това, на другия ден е почерпил колегите си.Нищо, ама нищо обидно не виждам.

Не,не е било общо решение...жената е предложила да използват парите на децата,да съберат приятели или колегите с жените им,за да се позабавлява и тя.
А това да си празнува с колегите е било неговото единствено предложение и той си го е приел еднолично!   Peace

И тук не става въпрос да излезеш за пореден път с приятелките...
Авторката каза ,че от години не е излизала на заведение,има малки деца, и това е било добър повод да се съберат с приятели и да си отпразнуват.
ама не,годподина е решил, че да се налива цял ден с колегите е по-добър начин да оползотвори следобеда...

Не става въпрос за степен на важност, а за лично  пространство, не може цял живот да бъдеш с някой като скачен съд. Все пак има  моменти в които имаш нужда да си починеш от семейният живот, да бъдеш  сам, да се повеселиш, ако щеш и да си пинеш без половинката да гледа колко си пил.
Ами доколкото аз схванах ,жена му изобщо не го ограничава,защото от някои нейни постове стана ясно,че той доста си се забавлява сам...
А тук става въпрос за конкретен празник,а не за по бира с приятели...

# 78
Обидното е, че за празнуване с жена си е нямал пари, а за колегите е похарчил доста  пари дори в излишък! Обвиненията, че тя е виновна също са неприемливи!

Защо примерно трябва той да я заведе някъде, а и да попитам, дали той е получил подарък от любимата или не, май не мернах подобно нещо.
И да е получил подарък от нея (в което съм сигурна), това какво би променило нещата? При такъв тип мъже това не е от значение.

# 79
Ох,ама престанете да го оправдавате този мъж!!! От девет кладенеца вода донесоха някои за да кажат, че нищо не е станало. Ако нищо не беше станало, авторката нямаше да се чувства така. Не ги учете така тея мъже Naughty Бъдете по-критични към тях.После се чудите защо ви се качват на главите.

Защо да го оправдавам, да не е мой. Аз наистина мисля, че нищо кой знае какво не се  е случило. Като се ожени, да го държим на каишка. Ама все пак трябва и да я отпускаш, щото ще я скъса. И защо трябва да нахъсваме жената колко е ужасен мъжът й. Всеки си е различен. Аз в семейство като на Не се сърди, човече, отдавна да съм откачила. Но на тях си им харесва.

Очевидно е, че нещата са доста по-дълбоки.  

Peace

# 80
..

Не става въпрос за степен на важност, а за лично  пространство, не може цял живот да бъдеш с някой като скачен съд. Все пак има  моменти в които имаш нужда да си починеш от семейният живот, да бъдеш  сам, да се повеселиш, ако щеш и да си пинеш без половинката да гледа колко си пил.
Ами доколкото аз схванах ,жена му изобщо не го ограничава,защото от някои нейни постове стана ясно,че той доста си се забавлява сам...
А тук става въпрос за конкретен празник,а не за по бира с приятели...

Не мисля, че не го ограничева, но това е мое мнение. Ако си прочела внимателно, то щеше да разбереш, че на денят той си е бил в кащи, така,че пак казвам можело е да се изкара добре. Както някой писа по гор това е просто катализатор или просто казано повод за недоволство, при вече не дотам добри отношения при тази двойка. И пак да попитам, дамата направила ли е някакъв жест (дори синволичен подарък) за своят избранник.

# 81
  • густо майна Филибето
Трябваше да ти е обидно, ако беше почерпил колежките. Мъжките събирания никога не ме дразнят.  Съпругите нямат място там. Аз също си мечтая да празнувам по женски някой път, у дома и без това не различавам празник от делник.  Не знам как си празнувате рождените дни по принцип, но ако случилото се много се различава от обичайния начин, тогава може би имаш право.

# 82

Защо примерно трябва той да я заведе някъде, а и да попитам, дали той е получил подарък от любимата или не, май не мернах подобно нещо.
И да е получил подарък от нея (в което съм сигурна), това какво би променило нещата? При такъв тип мъже това не е от значение.

Какво да промени, партито ли, за мен то е нещо нормално и в реда на нещата, вече почвам да се замислям дали това парти не е било със стриптизиорки, та така се нахвърлихте върху човекът.

# 83
Не мисля, че не го ограничева, но това е мое мнение. Ако си прочела внимателно, то щеше да разбереш, че на денят той си е бил в кащи, така,че пак казвам можело е да се изкара добре.
Прочела съм цялата тема до тук,да!
И ми е ясно следното:
1.Мъжът има рожден ден!
2.Разговарят и предлагат варианти как да празнуват!
3Жената предлага да вземат от парите на децата,защото по празниците другите са посвършили, и да празнуват заедно с приятели или колеги със съпругите им.ЗАЩОТО от дълго време не е излизала и не е празнувала. /виж й подписа/
4.Мъжът не е съгласен на тоя вариант,доколкото разбрах ,да не пипат парите.
5.Неговото ЕДИНСТВЕНО предложение е да почерпи колегите.
6.На следващия ден ОБАЧЕ вече не му е проблем да вземе от парите на децата ,за да се натряска с колегите...
7.Не става въпрос за поредното наливане с бира с приятели ,а за личен празник,който обикновено се празнува първо семейно!
8.Ако на мен ми се спретне подобно лицемерие,и пет дни да прекара с мен преди това, пак ще го изям с парцалите!
Това си е чиста проба наглост :"Няма да празнуваме заедно с приятели ,защото няма пари!Но... отивам да празнувам с колегите,дай от парите на децата!"   Shocked  

gueri , ако твоя мъж предпочита да празнува рождените си дни с колеги и с приятели ,а не с теб, и за теб това е нормално,за повечето от жените не е!
И пак повтарям,НЕ става въпрос да пийване на бира след работа с колегите ,а за празнуване на личен празник!

# 84

Какво да промени, партито ли, за мен то е нещо нормално и в реда на нещата, вече почвам да се замислям дали това парти не е било със стриптизиорки, та така се нахвърлихте върху човекът.
Не,да промени отношението му към нея- ако му е купила подарък-идва с него на партито,ако не-не идва. Такава ли ти беше мисълта? А за стриптизьорките... само той си знае .

# 85
Всеки има нужда от разпускане. Схващането, че той има нужда да се събира с колеги, а тя да си стои в къщи и да гледа децата /5 г. не е излизала/ ми е непонятна. Естествено е да се чувства по този начин, след като е изолирана за такъв дълъг период. Затова трябва да направи нещо за себе си. Ако съпругът й е мислил мъничко за нея, щеше да я изведе, па макар и за 1 час. Заради балканското поведение на съпругът й, си мисля, че за нея ще е по-добе да си излиза и да разпуска с приятелки, на същия принцип като него. Пък и ще е добре той да погледа децата сам, тъкмо ще може по-добре да я разбира.

# 86
Бих се обидила и то много.Ако няма възможност де излезем заедно,защото това са празници в които еднакво участие взимат и двете половинки,мъжът ми сам ще прецени да си остане в къщи.Може поне на тези хубави дни,рожден ден,14 февруари,8 март,Коледа,нова година и т.н.,човек да даде всичко от себе си половинката му да се чувства добре,ако през останалото време ще се държи като неадекватен темерут.

# 87
А за стриптизьорките... само той си знае .

Да бе, сега й вкарай и тази мисъл в главата.

Взел парите на децата - ще кажеш, че ги е оставил без хляб и мляко. 

# 88
  • Варна, България
Аз също мисля, че реакцията е от натрупано напрежение, самота...
Имам питане: Ти в самия ден направи ли деня по-различен, по-празничен? (или съобразявайки се с липсата на пари е бил ден като другите)

ВСеки има нужда от собствено пространство.
Празнуването вкъщи при децата може би не му е представата за празнуване на РД с колеги?! За мен също няма нищо нередно в това да отпразнува деня си с колегите и да се прибере в нормален час. Може и да е искал по-скромно празнуване, а от мъжка гордост сметката да е била по-голяма. Няма как да ги покани и да им каже - айде пийте само по едно.

Ще ви споделя моя случка:
Със съпруга ми имаме 14 дни разлика в рождените дни и обикновено на неговия РД каним едната компания -кръстниците ни и приятели, с които се събираме.
След има няма 10 дни (зависи точно кога се празнува РД -петък, събота) идва и моя рожден ден. Аз искам да празнувам с други приятели - покрай децата. Но стана така, че се събираме 5 семейства с 5 момченца на 4 години (истински фурии), а у дома е много тясно. За съжаление РД ми е през февруари и не мога да направя пикник, или нещо друго подобно на открито, където децата да беснеят на воля.
В представата ми за приятен РД не се вписва това да приготвям и дигам и слагам на 15 човека, които са наблъскани около масата като междувременно укротяваме викащи и дивеещи деца. За да не ме разберете грешно - обичам гости и се старая като се приготвям, но наистина нямам такава възможност за толкова хора. От друга страна - празнуването на заведение е ок - но някои от тези семейства сами гледат децата си, т.е. трябва всички да сме с децата и в нормален ресторант няма да ни изтърпят. Просто децата са в такава необуздана възраст, пък и събрани накуп... става нещо страшно  Mr. Green
След като обсъдихме различните варианти за този ми РД - моят съпруг каза "Направи го така, както на теб ще ти е приятно!"  
Е, направих го, поканих на приятен ресторант само приятелките си - мъжете останаха с децата по къщите си - наприказвахме се, изкарахме си чудесно, мисля, че и за тях беше малък подарък - да си починат малко от децата.
Като се прибрах, съпругът ми ме посрещна с прегръдка и целувка, разказах му как сме изкарали и всичко си беше ОК. Ако ме беше посрещнал цупейки се, със сигурност щеше да ми съсипе празника.
На следващия ден празнувахме вкъщи с родителите ни.
Това е от мен

ПП. Мисля, че на мама Алекса й трябва лично време - да излезе, да отиде на кафе с приятелка или позната (виж колко много има във форума ). Да остави децата на съпруга и тя да се почувства човек и жена. Сигурно и съпругът ще е щастлив да види, че жена му има и други интереси и други приятели, а не само от него да се търси отговорност да я разнообразява. Децата още малко ще порастнат и ще можете спокойно да излизате дори и с тях. А майка ти не може ли да гледа понякога децата, за да излезете сами?

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 10:00 от voltage13

# 89
  • София
Може и да е нормално за някои семейства, разбирам го, приемам го. В случая обаче не е така и човекът идеаааално е знаел, че това, което прави, няма да е приятно на жена му.
Ебаси и колегите, ебаси и водката, дето са ти по-важни от това дали половинката ти е щастлива или не.

Не става въпрос за степен на важност, а за лично  пространство, не може цял живот да бъдеш с някой като скачен съд. Все пак има  моменти в които имаш нужда да си починеш от семейният живот, да бъдеш  сам, да се повеселиш, ако щеш и да си пинеш без половинката да гледа колко си пил.

А няма ли някакъв начин тези моменти да не са изживяни така, че половинката ти да страда?

Вижте, нещата изобщо не опират до това с кой как кога и защо е празнувал.
Всичко опира до следното - ако мъжът ви знае, че нещо, което иска да направи, би ви наранило, дали е редно да го прави, или да се откаже? Ей толкова е просто.
Ама дали е рожден ден, дали е излизане, дали е купуване на кола, дали е боядисване на мустака Wink - нямат значение детайлите

Общи условия

Активация на акаунт