Как сушите бебешката косичка?

• 4 073
  • 109
  •   1
Отговори
Привет мами,
Бебчо е на 8 месеца, и кажи-речи досега беше с бебешки мъх по главата, които съхнеше много бързо след баня. Напоследък обаче, почна да му расте повечко косица и след къпане доста по-дълго време е мокра, съответно, аз почвам да се питам как да я суша по-ефективно, че да не настине. Моля, споделете опит - ползвате ли сешоар, ако да - откога...или други методи за по-бързо подсушаване...Благодаря предварително Simple Smile

# 1
Моля, споделете опит - ползвате ли сешоар, ако да - откога...или други методи за по-бързо подсушаване...Благодаря предварително Simple Smile
Мисля,че е много малко за сешоар!? newsm78

# 2
бърша хубаво с хавлията и после със сешоар от далече и на ниска степен (със сешоар го суша от пради да направи годинка.) Сега даже си го държи сам. 

# 3
Мисля,че е много малко за сешоар!? newsm78
[/quote]
Да и аз се колебая..от друга страна ако духа по отдалече...проблема е, че ние се къпем и лягаме да спим и не ми харесва идеята да ляга с мокра главичка..

# 4
къпя го час пради да си легне. ляга си в 22:30 къпем се заедно в 21, 21:30

# 5
  • пак там
Ами вероятно не е много правилно, но от раждането досега го къпя точно преди лягане и само бърша хубаво с хавлията. А коса има доста - роди се с дълга коса, постригвахме го на 8 месеца и сега пак е за постригване. Температурата в стаята е 20-23 градуса, в този диапазон. И да чукна на дърво - досега не ми се е разболявал. Но все пак всяко дете си е различно, моето, слава Богу, е наследило гените на баща си, аз се разболявам и от най-малкия повей на вятъра.

# 6
Никога не съм сушила косата на дъщеря ми. Къпехме я в 18.30 като бебе и в 19ч. беше в леглото. Дори и сега когато косата й е доста дълга не използвам сешоар  Naughty

# 7
Само бърша с хавлията.И аз го къпя точно преди лягане...

# 8
  • София
Само бърша с хавлията.И аз го къпя точно преди лягане...
И при нас е така. Peace

# 9
Сешоар ползваме от както стана хладно. Не мисля, че е проблем  Peace По- скоро е проблемно ако заспива с мокра глава.

# 10
  • София
Сешоар ползвам и за двете си деца в студените месеци  Peace

# 11
Къпя го преди лягане, в 21 ч. и докатого приспя (в 22 обикновено), вече му е суха косата, но в стаята топля с духалка и докато му правя масажа след баня, духалката е качена на неговото равнище.

# 12
  • ул. "Мечтание"
Подсушавам с хавлия.

# 13
  • София
Суша само с хавлията, разресвам с бебешка четка за 1-2 минути и косата вече е суха. Може би зависи и от гъстотата на косата, но ние не сме имали досега проблеми.

# 14
Когато беше по малък използвахме само хавлия,вършеше работа тъй като не е с много гъста коса.Сега сме на 3г.и половина и използвам сешоар ако ляга веднага след баня,ако не пак с хавлия,но пак казвам че е с по рядка коса и съхне лесно Peace

Общи условия

Активация на акаунт