ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 48 697
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 1 005
Ще си позволя малко обобщение на предаването на Р. Петров. 3 интересни момента имаше, които ни касаят:

1 - Б. Б. каза много ясно, че се съобразява с общественто мнение и не желае проблеми.

2 - Р. Петров започна предаването с тази тема (нищо, че хал хабер си няма). Значи темата е започнала да разбунва духовете.

3 - Позицията на Л. Местан беше крайно ясна - това е стратегически приоритет - България трябва да остане зелена !  

----

П.П. - д-р Мирослав Найденов (ветеринарен лекар, но не е ясно дали някога е лекувал животни.) на-вероятно е от захлебилите с ГМО или в очакване за захлеби. Откровено лъжеше - "ние повдигнахме дебата за ГМО." Какъв дебат е повдигнал за ГМО? Как могат така безнаказано да си позволяват да говорят неистини...

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 18:47 от raphail

# 1 006
Гледайте "Нека говорят", сега е ББ (между другото изказа се и за следенето в интернет), след него - Мирослав Найденов, земеделския министър .

А утре в "Денят е прекрасен" отново ще говорят за ГМО, гост д-р Михайлов (кой беше този?).
http://mama.btv.bg/index.php?p=21&l=1  Peace Много е популярен сред майките, почитателки на предаването, имат му голямо доверие.

# 1 007
  • София
...
1 - Б. Б. каза много ясно, че се съобразява с общественто мнение и не желае проблеми.

...

E, k'во да каже?! Дреме ми за вас, ама ще гледам да не боли.

# 1 008
Моля, ви, нека засипем с коментари тази статия:   Praynig

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=468300

# 1 009

Браво и на Лютви Местан! Само така, трябва непрекъснато да се говори и да се мушва в темите. Според него 70% от земята в България става за биологично отглеждане и това е огромният ни потенциал (за разлика от много други страни) - защото именно там са евро средствата и защото пазарът на биологични продукти е неограничен.

Toва си беше чисто политическо изказване, бях сигурна, че няма да пропусне случая. Това, което каза е самата истина, но нали именно те управляваха земеделието ни, че и почти всичко. Е, къде ни е българския вкус и качесвената храна, къде ни е земеделието? И защо в цяла България единствената зона свободна от ГМО е Кърджали? Нали много приказва за приоритети, че защо те не поставиха био и еко земеделието като приоритет, и да го изведат за България? Защо ядем боклуци г-н Местан?

# 1 010

Браво и на Лютви Местан! Само така, трябва непрекъснато да се говори и да се мушва в темите. Според него 70% от земята в България става за биологично отглеждане и това е огромният ни потенциал (за разлика от много други страни) - защото именно там са евро средствата и защото пазарът на биологични продукти е неограничен.

Toва си беше чисто политическо изказване, бях сигурна, че няма да пропусне случая. Това, което каза е самата истина, но нали именно те управляваха земеделието ни, че и почти всичко. Е, къде ни е българския вкус и качесвената храна, къде ни е земеделието? И защо в цяла България единствената зона свободна от ГМО е Кърджали? Нали много приказва за приоритети, че защо те не поставиха био и еко земеделието като приоритет, и да го изведат за България? Защо ядем боклуци г-н Местан?

Виж, това, че съсипаха земеделието в последните години може да се окаже един плюс, но само ако го използват правилно (което няма да стане де). А той е, че земята се поочисти от химикалите и сега става за органик  Mr. Green  Нали знаеш, че за да сертифицират земя за биологично производство не трябва нищо да е правено по нея минимум 5 години.

# 1 011
Е те затова на политиката и казват, че е к......а работа. Важното е да постъпим и ние като политици, за да успеем в случая. Който е със нас е добре дошъл - засега!
Не гледах Сашо Диков по К3 - "5 за 4"- имаше ли нещо по темата?

# 1 012
Нали знаеш, че за да сертифицират земя за биологично производство не трябва нищо да е правено по нея минимум 5 години.

....Аз съм чела за 2 години и даже много се учудих. Видя ми се малко. newsm78

# 1 013
Казвали са ми и че "магистрала Тракия" не трябва да минава близо до такива поля. Като се сетя на винпрома Карнобат и Пещера, че и другите къде им са лозята - бахти и вината и ракии дето пият някои!

# 1 014
Дано да не пипат българската роза, защото ще спре износът й!!!
Те са я пипнали вече, а аз се зачудих защо искат да премахнат забраната и за българската роза, а то какво било. Според статия на сп. Осем още
Цитат
През 2006г. в Розовата долина пристигнала бизнес делегация, водена от немския земеделски министър, с идеята да разшири търгоговията с продуктите на розата между двете страни, разказва Светла Николова. Местните учени с гордост показали на гостите как са успели генетично да модифицират българската маслодайна роза с идеята да демонстрират сериозния ни потенциал. Немските гости обаче били дотолкова смутени от опитите да се манипулира розата, че веднага напуснали срещата и изоставили идеята за разширяване на сътрудничеството
....нямам просто какво да добавя...

# 1 015
Дано да не пипат българската роза, защото ще спре износът й!!!
Те са я пипнали вече, а аз се зачудих защо искат да премахнат забраната и за българската роза, а то какво било. Според статия на сп. Осем още
Цитат
През 2006г. в Розовата долина пристигнала бизнес делегация, водена от немския земеделски министър, с идеята да разшири търгоговията с продуктите на розата между двете страни, разказва Светла Николова. Местните учени с гордост показали на гостите как са успели генетично да модифицират българската маслодайна роза с идеята да демонстрират сериозния ни потенциал. Немските гости обаче били дотолкова смутени от опитите да се манипулира розата, че веднага напуснали срещата и изоставили идеята за разширяване на сътрудничеството
....нямам просто какво да добавя...

ooooh!  Разрушават пазара! Все едно България има много износ... Ужас!!!

# 1 016
  • Stuck in a moment
BILLS: HR 875 and S 425 - проектозаконите , с които в Америка ще криминализират и забранят био земеделието. Пуснете си ги на търсачка.
Ако това там стане истина, скоро и тук ще е.

"US Doctors’ association calls for Moratorium on GMO Foods
by F. William Engdahl
May 21, 2009"

Да преведа горното, макар че съм сигурна , че почти всички са го разбрали - Американска асоциация на докторите призовава за Мораториум върху ГМ храните.

Защо ли? Нали уж не били вредни....

Вашият подпис, родители ще значи много! Кажете НЕ на ГМО в БЪлгария  :

http://grazhdani.eu/peticija.php

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 23:33 от tefterche

# 1 017

Прави ми впе4атление,4е много 4есто ни манипулират с историята ни.Взимат нещо,което е символ от историята ни,за да ни повлияят.На пръв поглед няма връзка,пряко с изказванията им,но действа подсъзнателно.За кърджалийството,като нарицателно е говорено много пъти.Хвърлят ни пясък в о4ите по всевъзможни на4ини.По4ерка им е такъв и е оставил следа върху съзнанието на обикновенния 4овек.......Тези манипулаций,са ве4е мнго тягостни и затормозяващи.4есто ни въртят с разни анонси,а в крайна сметка правят онова ,което са си наумили..Като някакви зомбита преследващи цел..Пък и ние ,като не ги анализираме правилно-все успяват да ни подмамят.<=>България-втора Швейцария!!!Не на генното изродяване в България!!!<=>  ПП.Може би поли-"ти"-cite,имат нужда да им отговорим с "тона",който те ни държат..                                                                                                                      

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 08:41 от Достоевска_007

# 1 018
  • София
Моля, пишещите в темата да се съобразяват, че е НАДполитическа и всички сме загазили, ако  гласувания на първо четене закон за ГМО стане факт.
Сега не е момента да правим анализи, заклеймявания и т.н. Поразходете се из други форуми и други теми. Просто е кофти за случайно прочелия нещо в тази тема....

Страховете от политици, конспирация и подобни могат всеки да завладеят, малко или много, НО ТАЗИ ТЕМА Е РАБОТНА!

# 1 019
В слу4ай,4е последното е по отношение на моите постове,нямах впредвид конспираций или анализи..Идеятя ми беше -Нека не живеем за политиците.Да живеем за СЕБЕ СИ!!!...Колкото до "конспирацийте",исках само да под4ертая някой действия,които са разбираеми и в тях няма никакъв конспираторски мистицизъм..Това,което е казано на езика на политиката,просто се опитах да преведа на езика на 4овешките взаимоотношения!!!...Все пак срещу всяко изказване,ако мога да използвам в слу4ая една метафора-"ТРЯБВА ДА ДАДЕМ СИЛЕН ИМУНЕН ОТГОВОР",на онова ,с което ни облъ4ват от медиите..Каквато и да е темата,знаем 4е политиците искат да ни натресат гмо-та...Вси4ко,което писах може да бъде изтълкувано и ,като крайност..Но времената са "КРАЙНИ"все пак.Крайно време е да докажем че мнението ни означава МНОГО!!!!...Не на гмо в България!!!Нека покажем че гласът ни има значение.Нека покажем че и ние можем да взимаме решения за себе си!!!Нека не подаряваме съдбата си на ГМО-та!!! ПП.В постовете си опитах да обясня нещо такова.Един вид 4етене между редовете,или скрита цел.Това няма нищо общо с конспирацията ,а е ефтин ,но ефектен и широкоразпространен трик..

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 12:23 от Достоевска

Общи условия

Активация на акаунт