ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 48 684
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 870
Уважаема,не усещаш ли как досаждаш с разни забележки и учености тук?!явно си с присадени гени от конска муха..

Уважаема, вие сте типичен пример за всички слабости на християнския фундаментализъм. Моля вдигнете си главата от Библията и прочетете малко Richard Dawkins - The God Delusion например или нещо по-за трезвомислещи...

Нека разни тук слезнат на планетата Земя.Форума не е за Ментализъм,нито за херменевтика на религиозни етики..В 4овешките права влиза правото на вероизповедание и смяната на такова по всяко време.Интересуват ме Свещенните писания в 4ист вид,както и всеки здравомислеш вярващ..Ако ти е хоби да нарушаваш правилата на форума,скоро всеки твой пост може да бъде премахнат.Отдавна искам да направя тест на интелигентност на конски мухи ,облагородени с гени от бастуна на дядо им,които по непотвърдени данни може би имат присадка на ДНК и от организми от друг Таксон-Първаци например.Оставете ИМО-цийте си за другаде.Ако тук ви е ску4но,на теб и аверката ти,има на4ин-кликащ на бутона НОВА ТЕМА и готово...Ако можеш да миШлиш,давай.Дано излезнете от мисловни СТУПОР,който яко ви тресе и от състоянието на инфантилност,за което Грозноре4иво говорят вулгарните ви Имот-икони.Направете си една теми4ка-"Селска 4ест"..Там може и ние да ви посетим..НЕ НА ГМО В БЪЛГАРИЯ.ДА ЗАПАЗИМ ЗЕМЯТА НИ ЧИСТАRaphail,риториката им относно ВРЕДАТА на ГМО-ми е подобна на риториката им за "враг на народа"от едно време.Трябва да търсим разковни4ето в манталитета им..Самите те не са нясно.Пове4ето от тях не могат да говорят грамати4ен български даже.Сигурно 4есто са бягали от 4ас някога,или са спали в 4ас.Доколкото забелязвам и сега са в "голямото между4асие".Самите те-Онези ,които си приемат и отхвърлят закони/като се има впредвид,4е Закона в България е "Престъпността обле4ена във власт"/,не са наясно по същноста на темата..

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 09:57 от рос-мари

# 871
ОП, и аз може малко да помисля за нещо "жълто" в началото... То трябва да си е направо 'червено' според мен...
Иначе любими похвати за привличане на вниманието в американската пропаганда са плашещи статистики за здравето или избиване в посока 'засягане на национални интереси'... Но всичко трябва да е много добре премерено и не прекалено дълго...
Дали не може само да се промени подредбата на текста, започвайки с най-силното...
СЕГА  АЗ МОГА ДА  ЗАЩИТЯ ДЕЦАТА СИ ! УТРЕ ЩЕ Е КЪСНО !
СЕГА аз мога да защитя здравето си!
СЕГА аз мога да защитя  храната си!   ... и т.н.т.

Не зная, дали ще ви допадне, но тук често разчитат и на играта на думи...
Нещо от рода на:

ГМО <=> Гражданско Мислещо Общество  (със знак за противоположност или неравенство... Но сякаш това е по-подходящо за някакъв лозунг...)

desi_sunshine, съгласна съм с теб... Просто си мисля, че с крайности само можем да отблъснем хората, а ние не искаме това... Но също съм съгласна и с една малка част от мнението на  bibona, че трудно ще се защитим от мутации под една или друга форма... И не толкова защото застрашително нарастващите им размери са чак толкова естествени и нормални... Просто причините са твърде комплексни, но пък ние можем да противодействаме поне с малки ограничителни стъпки, каквато е и тази кауза...  Peace

Ако някой има възможност, няма да е зле да се прегледат и промените в Закона за посадъчните материали... И там искат пълно уеднаквяване с европейските закони... Пак се връщам на един предишен момент от темата... Дали изобщо да се допускат ГМ семена и посадъчни материали на нашия пазар... Това е входящото ниво на контрол. После кой ще ходи по нивите да проверява, ГМ ли са засетите култури или не... Има ли освобождаване на ГМО в природата или не?...
http://www.parliament.bg/?page=app&lng=bg&aid=4&acti … show&lid=2684

"Как се развиваше отглеждането на ГМО в България до момента?
...
http://www.webcafe.bg/id_1568645365_Svetla_Nikolova:_Monsanto_i_ … t_Iztochna_Evropa   
МНОГО ЦЕННО ИНТЕРВЮ НА СВЕТЛА НИКОЛОВА!

Точно щях да контрирам в една друга тема, че да се стигне до тази ситуация с ГМО в България, вина има не само днешното правителство...
А във връзка със статията, аз поне бях чела някъде, че в Румъния положението все още е критично, а в Чехия е неспасяемо... И точно поради тази причина Чехия е един от най-яростните поддръжници на либерализирането на ГМО в Европа.

# 872
http://vbox7.com/play:458

Предаването "НА КАФЕ" ТЕМА: ГЕННО МОДИФИЦИРАНИТЕ ОРГАНИЗМИ И ЛИБЕРАЛИЗИРАНЕТО НА ЗАКОНА ЗА ГМО ОТ 13.01.2010

Low qty

# 873
"Как се развиваше отглеждането на ГМО в България до момента?

През 1999-2003 г. МЗХ бе разрешило да се провеждат т. нар. широки полеви опити. Не беше обявено обаче точно на кои места ще са те. По-късно министерството беше осъдено по Закона за достъп до обществената информация. През 2001 г. опитите достигнаха до 190 хил. дка - доста голяма площ като за опитно поле и експерименти. По време на тези опити условието бе тази продукция да се изнесе извън страната. Това обаче не се случи, има документирани във филми случаи, че продукцията е давана за фураж на животните. Освен това не са се спазвали необходимите буферни изолации между ГМО и другите полета."

http://www.webcafe.bg/id_1568645365_Svetla_Nikolova:_Monsanto_i_ … t_Iztochna_Evropa   
МНОГО ЦЕННО ИНТЕРВЮ НА СВЕТЛА НИКОЛОВА! Цялото го прочетете! Става и за първоначално информиране!

ДАли за това време ГМО са плъзнали из цялата страна?
КАкво може да се предприеме към разните черкезовци, които раздават безплатно семена?!?!?!?

# 874
  • София
"Най-добрата рапица за производство на биодизел е генномодифицираната, твърди също Всемил Петров, съдружник в "Биотехника"....Петров обясни, че има много голям интерес към отглеждането на геннопроменена рапица у нас и вече има засети площи в региона на Велико Търново. ..."

http://www.martombg.com/raps.htm в края на статията

какво да кажа....

# 875
  • София
Само да обърна внимание, че не всички сме запознати в детайли с Библията, но пак сме против генетичните мутации в храната!

С много от активните участници тук сме имали доста сериозни сблъсъци по различни теми, НО тук заставам рамо до рамо с тях, защото тази кауза е обща! Не се опитвайте да придавате друг привкус и уклон на нещо толкова важно, защото докато се дърпате за плитките тук, в САЩ още преди 13-14 години се попълваха полета във входните декларации за това дали носиш в страната плодове и/или зеленчуци, а в някои райони колите влизаха през специални пунктове за дезинфекция на гумите!... Тогава им се смеех, сега ми е трагично! (А за физическото и психическото им здраве да не отваряме тема...)

# 876
Имам някаква идея за листовка. Може въобще да не става, но реших да я споделя...    НА 13.01.2010 г. с гласуване на първо четене се приеха съществени промени в закона за ГЕННОМОДЕФИЦИРАНИТЕ ОРГАНИЗМИ. Според новият закон , в страната ни се разрешава свободното освобождаване на ГМО. ОТПАДА И ЗАБРАНАТА ЗА ЗАЩИТА НА ТРАДИЦИОННИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ- МАСЛОДАЙНА РОЗА, ЛОЗА, ЗЕЛЕНЧУКОВИ И ОВОЩНИ КУЛТУРИ!!! Веднъж освободени в природата, ГМО се разпространяват неконтрилируемо и заразяват околните посеви, които са естествени. ГМО са опасен опит със здравето и околната среда- причиняват зловещи болести и изчезване на биоразнообразието в природата.  ВСЕ ОЩЕ БЪЛГАРИЯ Е  ЕДНА ОТ СТРАНИТЕ С НАЙ-ГОЛЯМО БИОРАЗНООБРАЗИЕ- НЕКА ЗЕМЯТА НИ ОСТАНЕ ЧИСТА ЗА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ!С ОБЩИ УСИЛИЯ МОЖЕМ ДА СПРЕМ ТАЗИ ЛУДОСТ- МОЛЯ ВИ ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА!ИМА БРОЕНИ ДНИ ДО ВТОРО ЧЕТЕНЕ- НЕКА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА СЕ ТЪРГУВА СЪС СДРАВЕТО И ЗЕМЯТА НИ!  Този текст е само примерен.

# 877
 FOOD inc - този филм е за настоящетото и малко от миналото.

Задължително изгледайте Collapse / Разруха (2009) - това е филм за бъдещето - за много близкото бъдеще - достатъчно притеснителен, за да е иститна, достатъчно оптимистичен, за да поврвам, че не е просто манипулация, толкова очевиден, че чак те кара да се чувстваш глупаво, че не си ти този, който е събрал 2+2.

http://www.DMCA-removal-from-Google/download.php/205104/Collapse … iD-DOMiNO.torrent

http://subs.unacs.bg/get.php?id=56008

Само искам да приложа две статия от ДНЕС - буквално от днес -

http://www.dnes.bg/business/2010/01/22/petrolyt-na-76-dolara-sle … ot-2-na-sto.84618

http://www.dnes.bg/business/2010/01/21/90-dolara-za-barel-petrol … tovna-kriza.84590

Simple Smile

В момента съм развълнуван от изгледаното  и го анализирам предлагам  да пишем по въпроса в друг форум ако се съберат достатачно желащи и заинтересовани. Simple Smile

# 878
  • София
ВЕДНАГА СИ ПУСНЕТЕ ДАРИК РАДИО

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 18:06 от ОП

# 879
  • София
 Моля , гласувайте или предложете свой кратък, въздействащ вариант, но по-бързо!

Вариан 1 - на ОП  :

Генното модифициране на хората и природата в България има начало.
То бе поставено на 13-ти януари 2010 г. от нашите депутати.
Позор!
Подарява ли се БЪЛГАРИЯ?

НЕ!

Аз имам глас! Глас за бъдеще!

СЕГА аз мога да защитя  храната си!

СЕГА аз мога да защитя здравето си!

СЕГА  АЗ МОГА ДА  ЗАЩИТЯ ДЕЦАТА СИ ! УТРЕ ЩЕ Е КЪСНО !

СЕГА аз мога да защитя естествената, уникална българска природа!

СЕГА аз мога да защитя най-вкусните зеленчуци, най-омайната в света роза!

Искам си шопската салата! Искам си виното! Искам си гена!

Да променим гласувания на първо четене закон за ГМО!

Гласувай под ПЕТИЦИЯТА в сайта  граждани.EU   !!!

ЕЛА НА ВТОРИЯ ПРОТЕСТ на ............ 2010 г. !

Вариан 2 - на Жанет  :

НА 13.01.2010 г. с гласуване на първо четене се приеха съществени промени
 в ЗАКОНА за ГЕНЕТИЧНО МОДИФИЦИРАНИТЕ ОРГАНИЗМИ.

Разрешава се съзнателно освобождаване на ГМО в околната среда ...

Пада защитата на нашите ЗЕЛЕНЧУЦИ и ОВОШКИ, МАСЛОДАЙНА РОЗА и ЛОЗА!!!

Веднъж освободени в природата, ГМО се разпространяват неконтрилируемо и заразяват околните, естествени  посеви.

ГМО са опасен опит със ЗДРАВЕТО и ОКОЛНАТА СРЕДА - причиняват УВРЕЖДАНИЯ  ПРИ ВСИЧКИ ЖИВИ СЪЩЕСТВА и изчезване на биоразнообразието.  

ВСЕ ОЩЕ БЪЛГАРИЯ Е  ЕДНА ОТ СТРАНИТЕ С НАЙ-ЧИСТА ПРИРОДА !

НЕКА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА СЕ ТЪРГУВА СЪС ЗДРАВЕТО И ЗЕМЯТА НИ !

С ОБЩИ УСИЛИЯ МОЖЕМ ДА СПРЕМ ТАЗИ ЛУДОСТ !

Има броени дни до второ четене на закона !

МОЛЯ ВИ, ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА на сайта граждани. EU !

Елате на втория протест на ............ 2010 г. !

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 14:50 от ОП

# 880
Преди малко минавайки покрай охраната, чух по някое радио разгорещена реч против ГМО и промените в закона. По изразните средства и стила, съдя че говорещият беше земеделец или пчелар...

# 881
Да го ... - точно ми дойде реда и свърши предаването, а съвсем неспоменати неща исках да кажа. Аз вече се замислям какво ще правим след като ПРИЕМАТ ЗАКОНА????

# 882
  • София
Какви ги дрънкаш? мои приятели щели да емигрират....  ВЯРВАЙТЕ В ПРЕСМЕТЛИВОСТТА НА БЪЛГАРИНА!   ГМО ЩЕ НИ ИЗЛЕЗЕ МНОГО СКЪПО! ЗАТОВА НЯМА ДА ГО ПОЗВОЛИМ!

колкото и да подаряват семената на българските земеделци, те не ги били искали, ясно им е , че догодина ще ги плащат скъпо и че земята им се обезценява, а продукцията няма да се търси.... това е най- важния лост, иначе на нашата  кампания и аз вече не вярвам много...

# 883
ОП, БЛАГОДАРЯ!

# 884
Качват ли ги някъде тези дебати по Дарик? Разбрах, че голям купон е било.

ОП, махни моля те "зловещите болести".

И "свободното освобождаване" го пиши "съзнателно освобождаване на ГМО в околната среда".

Искам само да поясня отново. И сега е разрешено съзнателното освобождаване на ГМО в околната среда със специално разрешение от МОСВ (където Манева твърди, че нямало разрешения и затова и нямало ГМО в околната среда на база, обаче, нулеви проверки в годините). НО! 30 километровата буферна зона около Натура играеше точно тази роля - да не остане достатъчно апетитна и голяма земя, на която да се отглеждат ГМО култури.

Това е най-важният текст, с който трябва да се преборим да остане. Буферната зона!!!! Искаме си 30-те километра!!! Най-важният пояс за България!

Колкото до защитата на био земите, те се съгласиха с това още на протеста.

Общи условия

Активация на акаунт