ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 48 777
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 300
Аз ще ви правя чиста наука, няма проблем. Просто не мога да я правя, докато съм гладен и няма как да си плащам жилището. Осигурете ми жилище, осигурете ми ядене - сутрин, обед и вечер - и някакви средства, за да издържам семейство. Може и държавата да ми осигури това. И ще върша чистата наука с кеф.

направо трогателно  Mr. Green - кво беше там "свят без страдания" ли?
Иди на психолог - за лекуване на родова травма - (излизане от топлото и комфортно убежище)  Heart Eyes

# 301

Аз искам да благодаря на всички провокатори тук- звездичковци, хеликази, бибони , персони и новоизгрели рефренолози заради това, че през цялото време бяха с нас и работеха за събуждането на интереса към темата. Mr. Green
Благодаря ви !   bouquet
Звездичко, на теб ти пожелавам успешна емиграция. Не те гоня, но нали си го пожела в другата тема.  Laughing Щом това ще те направи щастлив, дерзай. Дето ще се продаваш тук на Монсанто, по- добре там на място. Освен това там имат доста повече видове салами от типа на "Камчия". Кефффф! Mr. Green

Абе и аз благодаря/наистина/, но точно заради тях напуснах темата. Добре че има по- силни духом от мен!!!Сега само ви чета. И се заливам от смях. Наглас! Laughing Mr. Green
НО Не мога да понеса стила, морала и тона им......... Cry

# 302
Доня, има го бе! Второто клипче, където наистина пише, че гостува М.Малеева, но са наш'те хора там. Пусни го.

Аз ще ви правя чиста наука, няма проблем. Просто не мога да я правя, докато съм гладен и няма как да си плащам жилището. Осигурете ми жилище, осигурете ми ядене - сутрин, обед и вечер - и някакви средства, за да издържам семейство. Може и държавата да ми осигури това. И ще върша чистата наука с кеф.

направо трогателно  Mr. Green - кво беше там "свят без страдания" ли?
Иди на психолог - за лекуване на родова травма - (излизане от топлото и комфортно убежище)  Heart Eyes

И аз се просълзих чак... На това момче спешно трябва да му отворим чакрите, а?  Joy

# 303
И на вестник "труд" някой трябва да му намести чакрите. То бива, бива гьонсуратлък, ама чак толкова...
Ето как е отразил предаването при Ана Цолова за ГМО, в днешния си брой.

19:30
12.01.

България не отглеждат геннопроменена царевица

В изменението на Закона за генномодифицираните организми (ГМО) няма нито един текст, който да засяга пускането на пазара на храни, в чийто състав има ГМО, защото това не е обект на този закон. А е регламентирано в Закона за храните”. Това заяви вчера пред Би Ти Ви зам.-министърът на екологията Евдокия Манева.

0,9% е допустимата норма за ГМО-съставка в ЕС, у нас е 0,5%. Ако в някои продукти има отклонение от нормата, това означава, че контролните органи не си вършат работата, а не, че законът е лош, обясни зам.-министърката. Тя каза на присъстваща в студиото екоактивистка, че България е член на ЕС и СТО и е задължена да спазва правилата. На етикетите на храните трябва да бъде ясно обозначено какво има в тях. Всеки потребител трябва да има право на избор, заяви Манева.

Спекулации са твърденията, че у нас се отглеждат геннопроменена царевица, домати, рози, тютюн и т.н., както и че на пазара е позволено да се продават наши храни, съдържащи ГМО, категорична е Манева.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=340592

# 304
Успех на протеста!
И не се поддавайте на провокации.

# 305
  • France
Момичета, мисленно ще съм с вас...Не съм в Сф, за съжаление, за да ви подкрепя.
Не се поддавайте на провокации- вие ще сте там, за да покажете несъгласието си като граждани на Република България.
Дано по радио "Хоризонт" да кажат нещо- само това се хваща, където работя  Simple Smile. Иначе, довечера ще чета темата.
Още веднъж, УСПЕХ!

# 306
Да, там където има Хим******, няма начин да не се появи и ТИМ... Особено когато е свързано и със зърнени афери...

И аз ви желая успех! И се пазете... Дано се включат повече граждани. Радвам се, че и фермерите дадоха подкрепата си за тази инициатива... Дано гласът ни бъде чут...

# 307
Само да кажа, че гледах репортажа по ТВ7. И видях едни таблички, които показаха от лабораторията към РИОКОЗ. Табличките показваха едни цифрички - съдържанието на ГМО в даден продукт. Имаше цифри 0.68, 0.23, 3.56.... така че да не ми приказват някои, че нямало лаборатории и че нямало как да се изчисли 0.1!
...

Ами няма. Тоест има лаборатории, които могат да ти кажат дали има изобщо соя в продукта (на чийто етикет може и да не пише), съответно царевица .......

Обаче никоя лаборатория не може да ти гарантира, че в еди кое си пакетче нишесте НЯМА генно модифицирана царевица, дори и да не успее да го хване това количество, не означава че го няма. Още повече, че пакетчето може да си има 15 различни съставки, но сред тях това царевично нишесте да не е упоменато .....

Между другото, ти как си въобразяваш, че всички генно модифицирани сортове имат обща биохимична черта, която да е толкова лесно да се хване? В рафинираните продукти не се съдържа много ДНК за да се ползват такива тестове ....

# 308
http://www.change.org/actions/view/get_organ-damaging_monsanto_c … rn_off_the_market

Get Organ-Damaging Monsanto Corn off the Market

Targeting: Margaret Hamburg (FDA Commissioner)
Started by: Change.org

The first-ever public study of the health effects of genetically modified corn shows that three patented crops developed and owned by agriculture giant Monsanto cause liver, kidney and heart damage in mammals.

The FDA has approved all three varieties for sale and consumption in the U.S. and all three are in our food supply right now.
More shocking, the raw data used in the study was from Monsanto’s own testing -- the company simply ignored clear indications that their genetically modified corn was causing organ damage.

According to the study’s author, the company’s own data “clearly underlines adverse impacts on kidneys and liver, the dietary detoxifying organs, as well as different levels of damages to heart, adrenal glands, spleen and haematopoietic system.”

The FDA should immediately investigate and at least temporarily rescind approval for all three varieties of corn while research continues. By allowing Monsanto to sell its proprietary but dangerous corn, the FDA is failing to protect the public from needless risk.

Sick

# 309

http://www.lev.bg/view_article.php?article_id=34225

Цитат
„В този проектозакон, който се внася от колегите от Министерството на околната среда и водите, става въпрос за транспониране на европейско законодателство и възможности на регистрация, когато има заявление. В България до момента няма заявление. Разбирате, че по този начин, транспонирайки това европейско законодателство, ние ще имаме възможност включително, ако Европейският съюз е разрешил определен генномодифициран компонент в състава на фуража на животните, България да откаже. Досега такава възможност не съществуваше”
newsm78

http://svyat.com/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%8 … 2%D0%B5-%D0%B4-2/

Цитат
Промяната на Закона за генетично модифицираните организми, която се внася от екоминистерството, не касае директно консумираната храна от човек, а фуражите за животните, каза министърът. Той допълни още, че поради недостатъчната информираност на гражданите с темата се спекулира и се създават излишни страхове у потребителите.

ooooh!

# 310

...

Цитат
Промяната на Закона за генетично модифицираните организми, която се внася от екоминистерството, не касае директно консумираната храна от човек, а фуражите за животните, каза министърът. Той допълни още, че поради недостатъчната информираност на гражданите с темата се спекулира и се създават излишни страхове у потребителите.

ooooh!

Е, как да не касае?! Тия ще ни изкарат, че не можем да четем. Текстът в Закона е недвусмислен. Ясно е какви точно забрани ще отпаднат с предвидените промени.
Нищо не им пречи да казват на черното бяло, така са си свикнали, явно.

# 311

Успех! Съжалявам, че не съм малко по-близо.

# 312
Цитат на: Зи link=topic=459127.msg13757117#msg13757117 date=126336767
[quote
ooooh!
Цитат
Е, как да не касае?! Тия ще ни изкарат, че не можем да четем. Текстът в Закона е недвусмислен. Ясно е какви точно забрани ще отпаднат с предвидените промени.
Нищо не им пречи да казват на черното бяло, така са си свикнали, явно.

Управляващите считат българския народ за доста по-прост и елементарен отколкото всъщност е.  То верно, че всеки съди за другите по себе си, но все пак..

Пп. Притеснява ме другия протест, тръгващ от ЧЕЗ..  Thinking

# 313
според мен трябва да се акцентира на всички въпроси, които се пробва да избегнат или "замажат"!

# 314
Боя се, че провокациите не можем да ги избегнем, защото просто те ще идват не от нашите среди. Въпросът е журналистите как ще ги представят. Защото, дори да има провокации, ако журналистите са на място и ги окачествят именно като такива, няма да пострада престижът ни. Но ако журналистите ги представят като част от нас - загубени сме. Но поне няма да ни е страм от нас си. Образно казано, все ще ни заколят, но поне няма да отиваме в кланицата доброволно и с усмивка.

Общи условия

Активация на акаунт