ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 48 727
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 825
  • София
По повод съдействието от ББ - Не знам дали сте обсъждали, но в януарският брой на списание "Мениджър" има статия от Светослав Божилов в подкрепа на ГМО. Той беше съдружник с Цветелина Бориславова в СиБанк и от там си мисля, че ББ е в подкрепа на този закон.

# 826
Понеже вече няма много време публикувам работния вариант на сайта, който в последствие ще бъде качен на antigmo.eu ако всички го одобрим. Вие сами ще видите какво има да се допълва и ще разчитам на вашите предложения и допълнения на paradizio@mail.bg

antigmo.hit.bg

# 827
А така.  Confused
Добре дошла, Танич.

paradizio, бая работа си свършил.

# 828
Права си, Рос-Мари. Всички вие, които не се примирявате с лъжите и търговията с качеството ни на живот сте показно,че в България има гражданско общество.

# 829
Понеже вече няма много време публикувам работния вариант на сайта, който в последствие ще бъде качен на antigmo.eu ако всички го одобрим. Вие сами ще видите какво има да се допълва и ще разчитам на вашите предложения и допълнения на paradizio@mail.bg

antigmo.hit.bg
Ако позволите paradizio, искам да ви направя добронамерена забележка
ГМО означава генно модифицирани организми, пише се модифицирани, а не модефицирани.
Не прави добро впечатление...
Искам да ви отправя и предложение.Направете мъничка колонка или рубрика, в която могат да се публикуват мнения на отсрещната страна.Цивилизовани, разбира се...Мисля, че това би направило добро впечатление.
рос-мари, когато ми остане една идея повече свободно време ще удостоя глупостите, които сте написала с внимание, което те не заслужават.Ей тъй, за забавление на широката публика.

# 830

antigmo.hit.bg
Ако позволите paradizio, искам да ви направя добронамерена забележка
ГМО означава генно модифицирани организми, пише се модифицирани, а не модефицирани.
Не прави добро впечатление...
Искам да ви отправя и предложение.Направете мъничка колонка или рубрика, в която могат да се публикуват мнения на отсрещната страна.Цивилизовани, разбира се...Мисля, че това би направило добро впечатление.
рос-мари, когато ми остане една идея повече свободно време ще удостоя глупостите, които сте написала с внимание, което те не заслужават.Ей тъй, за забавление на широката публика.

Да да супер - точно за това говоря - правописни гршки идеи - инфо свързано с линковете от "въпроси", предложения - ВСИЧКо. Само моля да ми ги пращате и/или на paradizio@mail.bg, че ме трудно да следа темата непрекъснатао и да вадя коментарите.

# 831
Мисля,че във форума точно в тази тема няма място за високопарни мнения на недобронамерени към каузата 'против'.Нека отстояваме нашите искания,не користолюбните им намерения.По пътя към успеха ще срещаме и такива.Великолепни и Жанет,дано успеем всички някой ден от измамниците и лъжците.от ония дето или са в критическата,или деменцията ги е достигнала даже,било то и на млади години,а ефекта от тия състояния го имат за чар и добро управление.може пък да страдат от властова невроза.сигурно и съветските учени мислят по въпроса.загадки за науката много..

# 832
За правописните грешки, виждам, че ви е трудно... и е нормално след толкова писане и труд.Може би ще е най-лесно ако ползвате коректорската функция на мозилата.Имам предвид да копирате текстовете в браузъра и така...убедена съм, че някой ще се включи с по-добро предложение.
Ако приемете предложението ми да допуснете и инакомислещите в сайта си, пишете ми.Ще се радвам да напиша едно материалче за вас.Относно какво представляват техниките за генно модифициране, подробна информация за някои съществуващи хибриди и тн.

# 833
Уважаема,не усещаш ли как досаждаш с разни забележки и учености тук?!явно си с присадени гени от конска муха..

# 834
Уважаема,не усещаш ли как досаждаш с разни забележки и учености тук?!явно си с присадени гени от конска муха..
Ако за миг откъснете очи от библията, вероятно ще забележите, че човекът явно приема конструктивна критика.Или има достатъчно възпитание и характер да си признае грешките.Които качества, за съжаление забелязвам , че Ви липсват...
Не очаквам да ме разберете...
Ако желаете да помогнете, редактирайте правописните грешки в сайта...упс..сега забелязах, че би Ви било невъзможно.Е, няма нищо...винаги може да плеснете оня неописуем цитат за смесването на семената и библейските пророчества, нали?

# 835
Сега разбирам.Ако искаме една муха да стане по-досадна трябва да и присадим гени от предишния потребител.Знаете ли имам инфо,че в някой болници в Бг,правят лумбални пункций на пациенти,насилствено и без тяхно съгласие,без изобщо да информират жертвите за какво е манипулацията.в Гулаг на Ан Епълбаум четох че са го правили и на набедени в все се се ре.сигурна съм,че тия престъпления се извършват в полза на бг генни инжинери.ей тъй,за да блеснат пред другарите им.ама нали знаете как се постига тайната-със заплахи за живота ..така стават нещата в бг-тихо и подмолно с тайни договаряния.а жертвите са между нас,но си мълчат.тури му пепел,ако експериментите с хора са наука.

# 836
 smile3532
А какво общо имат лумбалните пункции с моята професия?
За ваше сведение, аз работя с нуклеинови киселини.И двете се изолират сравнително лесно и бързо от венозна кръв, бокална лигавица и прочие безболезнени процедури.За да ми позволят да работя с биологичен материал от тях самите, пациентите подписват информирано съгласие.
Всичко това го казвам, не за да споря с вас-боя се, че диалогът с вас би бил безсмислен.
Миналата година имах нещастието да ми направят лумбална пункция...Не е вярно, че не обясняват какво и защо правят.Ако бяхте поне малко запозната с процедурата, щяхте да знаете, че естеството й, прави невъзможно насилственото й провеждане.

# 837
 JoyКолко смешно наистина..Гените проговориха..Лека нощ на вси4ки..Колкото до невменяващите смисъла на писанията ми у4ени..----> Joyха ха..дойдохме си на темата..Колко "смешно" само..За едни сватба за други брадва..Едва ли на разни у4ени няма да им обяснят процедурата..Ама нали са у4ени все пак..

# 838
Поръчките на брошурите са седмица за седмица, поради това изпълнението на поръчката не е точно 7 дни. Хартията е рециклиарана, печатът  и форматът са нестандартни. Ще станат готови до края на тази седмица. Подготвяме списък с желаещите да получат брошури. Ще ги пратим на цели опаковки, в повече от заявеното от вас.Изпратете на лични точен адресq за да ви изпратим.От някои вече имам  Simple Smile

http://sites.google.com/site/zamutantite

Мога ли да попитам тези брошури има ли ги някъде за теглене?

Ако не, може ли някой да ми ги прати да ги сложа на zamutantite, ако не може никой да ми ги прати, мога ли да попитам защо не?

... това е само "краят на началото" ...

# 839
http://www.gmfreeireland.org/efsa/index2.php

Rt Hon Hilary Benn MP
Secretary of State for the Environment
DEFRA
UK

28th November 2008

Dear Mr Benn,

EFSA LIES AND INCOMPETENCE

Please will you bear this letter in mind when determining the position of the UK delegation involved in the EU discussions on the GM approvals procedure on 4th December.

Our petition, copied below, which is highly critical of EFSA, has now been accepted by the European Parliament Petitions Committee and has been forwarded to the EC for investigation and comment. The Commission's response is awaited ......... and obviously the "citizens' rights" angle must come into the frame when the GM assessment procedure is considered on 4th December. We trust that you will agree with us on that point.

With respect to this section:

Като независим фактор за оценката на риска ЕКСХ (Европейската Комисия по Сигурност на Храните) не трябва да базира оценката си за ГМ храни и култури на “застъпническа наука,” предоставена от просителите, което е по дефиниция частично, селективно и пристрастно. Все още тя продължава да го прави, въпре-ки факта, че такава наука може да е лъжовна, тъй като документацията на проси-телите от ГМ корпорациите и собствениците на патенти не могат да бъдат про-учвани напълно от обществото и независими учени и по този начин не могат да бъдат положени на истинска рецензия от колеги. По този начин, когато се съби-рат документите, компаниите могат просто да пропуснат “неудобните” данни, те също могат да “изфабрикуват” благоприятни резултати при събирането на дан-ните с цел да се маскират ефектите чрез използването на нечувствителна изсле-дователска апаратура, чрез статистическа манипулация и чрез внимателен екс-периментален дизайн. Такива практики са измамни и те излагат европейците на риск, тъй като ГМ култури и храни освободени като „сигурни” на базата на до-кументални доказателства може да бъде фактически опасно.

Сега се видя, че нашите безпокойства са абсолютно основателни. Скорошно изс-ледователски данни на рецензираната от колеги и спонсорирана от правителст-вото документация показа, че царевица NK603xMON810, царевица MON810, и Раунд-Ъп реди соята показват съществуваща вреда (която е пряко причинена от  засегнатите ГМ „събития”) на животните, които са консумирали тези вещества при хранителни опити (1)-(5). Тези вредни ефекти са се случили въпреки факта, че ЕКСХ е проверила всички тези ГМ култури повече от веднъж и ги е обявила за сигурни по всички показатели.

ЕКСХ също е потвърдила своята увереност в сигурността на MON863 и NK603 въпреки признаването на статистически значимите физиологични промени в жи-вотните, хранени с тези култури и въпреки опитите на собствениците на тези култури да „маскират” тези ефекти в техните приложени документи(6)(7). Това означава, че ЕКСХ е некомпетентна или корумпирана и че тя не защитава ефек-тивно европейския потребител.

Бихме също така искали да привлечем Вашето внимание към тежките критики към ЕКСХ, поради отказа да цитира, да се вземат под внимание два документа, показващи, че трансгенните фрагменти са намерени в животински тъкани (-8-) (9) (10). Мазза и колеги (2005) са намерили фрагменти на  cry1A(b) гени в кръвта, черния дроб, слезката, бъбрека и мускула на свине, хранени с ГМ царевица. Шарма и колеги (2006) са намерили трансгенни фрагменти в дебелото черво на овца и цекалната тъкан на свине. На 19 юли 2007г. ЕКСХ излъга комисията, ко-гато твърдеше, че:…”голям брой научни експерименти с добитък показва, че ре-комбинантните ДНК фрагменти на протеините, получени от ГМ растения не са намерени в тъкани, течности или хранителни продукти на фермени животни” и „досега не са намирани рекомбинантни ДНК последователности в никой орган или тъканна проба от животни, хранени с ГМ растения”. Тези думи са били из-работени много внимателно и са били предназначени да подведат Комисията. Това представлява сериозна професионална злоупотреба (11).   

Затова ние искаме разпускане на Панелът ГМО на ЕКСХ и фундаментална ре-форма на самата ЕКСХ. Тъй като е очевидно, че вредни вещества вече са преми-нали през оценяващата процедура на ЕКСХ, довела до несигурен и опасен съвет към Комисията, следва, че сега трябва да се замразят всички бъдещи ГМ одобре-ния и преоценка на всички научно одобрени ГМ култури.

Здравето на европейският консуматор трябва да се предпази на всяка цена.

Много благодарности за вашата помощ по тези въпроси. Ние ще оценим пот-върждаването, получаването на това писмо и потвърждение, че Вие лично сте запознати с неговото съдържание.

Искрено Ваш,
Д-р Браян Джон
GM Free Cymru

(1) Velimirov A, Binter C and Zentek J. (2008) Biological effects of transgenic maize NK603xMON810 fed in long term reproduction studies in mice. Report, Forschungsberichte der Sektion IV, Band 3. Institut f¸r Ern”hrung, and Forschungsinttitut f¸r biologischen Landbau, Vienna, Austria, November 2008.

(2) Finamore A, Roselli M, Britti S, Monastra G, Ambra R, Turrini A and Mengheri E. (2008). Intestinal and peripheral immune response to MON810 maize ingestion in weaning and old mice. J Agric Food Chem, http://pubs.ac.org, 16 November 2008

(3) Kilic, A. and M. T. Akay (2008). A three generation study with genetically modified Bt corn in rats: Biochemical and histopathological investigation. Food Chem. Toxicol. 46(3): 1164-1170.

(4) Manuela Malatesta, Federica Boraldi, Giulia Annovi, Beatrice Baldelli, Serafina Battistelli, Marco Biggiogera, Daniela Quaglino. (2008) A long-term study on female mice fed on a genetically modified soybean: effects on liver ageing. Histochem Cell Biol. 2008 Jul 22; : 18648843 (P,S,G,E,B,D)

(5) M Malatesta, F Perdoni, G Santin, S Battistelli, S Muller, M Biggiogera (2008) Hepatoma tissue culture (HTC) cells as a model for investigating the effects of low concentrations of herbicide on cell structure and function. Toxicol In Vitro. 2008 Sep 18; : 18835430 (P,S,G,E,B,D)

(6) Séralini, G-E, Cellier, D. & Spiroux de Vendomois, J. 2007. New analysis of a rat feeding study with a genetically modified maize reveals signs of hepatorenal toxicity. Archives of Environmental Contamination and Toxicology DOI: 10.1007/s00244-006-0149-5.

(7) http://www.gmfreecymru.org/pivotal_papers/monsanto2.htm

(Sunglasses http://www.gmfreecymru.org/pivotal_papers/efsa_misleads.htm

(9) Sharma R, Damgaard D, Alexander TW, Dugan ME, Aalhus JL, Stanford K, McAllister TA.2006 Detection of transgenic and endogenous plant DNA in digesta and tissues of sheep and pigs fed Roundup Ready canola meal.J Agric Food Chem. 2006 Mar 8;54(5):1699-709.

(10) Mazza R, Soave M, Morlacchini M, Piva G, Marocco A.(2005) Assessing the transfer of genetically modified DNA from feed to animal tissues. Transgenic Res. 2005 Oct;14(5):775-84.

(11) EFSA 2007a: Letter to Robert Madelin regarding the EFSA statement on the fate of recombinant DNA or proteins in the meat, milk or eggs of animals fed with GM feed. http://efsa.europa.eu/EFSA/ Non_Scientific_Document/

Общи условия

Активация на акаунт