ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 48 684
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 885
  • София
някой да намери г-н Найден Москов от някаква нова асоциация на пенсионерите, обади се в Дарик !
ако ни подкрепи най-голямата прослойка гласоподаватели -еее-хееее
!

# 886

Какво ще кажете за:

Ave Монсанто, mutituri te salutant!

# 887
Според мен не трябва да се конкретизира буферна зона, небуферна зона, а законът да бъде краен и категоричен и България да се обяви официално за Зона, свободна от ГМО - както са направили много други държави!
Без вратички и възможности за допускане на контрол, който не може да бъде постигнат в тази държава.

# 888

Чакам с нетърпение някой да ме ориентира къде може да се чуят дебатите по "Дарик" на запис.

# 889
  • София

Какво ще кажете за:

Ave Монсанто, mutituri te salutant!

Може и да съм по-слабо интелигентна, но е хубаво темата да не изглежда малоумно...

# 890
О, значи древният римски поздрав на гладиаторите към цезаря седи тук малоумно.

Ми щом казваш....
На мен ми се виждаше най-подходящ за една, може би вече обречена битка.

# 891
някой да намери г-н Найден Москов от някаква нова асоциация на пенсионерите, обади се в Дарик !
ако ни подкрепи най-голямата прослойка гласоподаватели -еее-хееее
!

Това е много добра идея. Тези хора със сигурност ще могат да ни свъжат с него:

Цитат
Ако искате да бъдете част от Българската асоциация на пенсионерите или имате предложение за създаването на клуб в квартала, може да се обърнете към Ивайло Зарков (тел. 0878845533), Георги Стойчев (тел. 824 8855) или Тодор Божинков (тел. 0876083781), които са координатори за Люлин 10, 6 и 4.

# 892
Някъде трябва да сложим обещанията на Манева, да не се изметне после:

„Ние се съгласихме, прилагайки европейските правила, да създадем допълнителни текстове, с които да гарантираме допълнително, че България ще принципа на предпазливостта”, каза зам.-министърът Евдокия Манева.

„Ще се създаде работна група между комисиите по околна среда и по земеделие и представителите на неправителствените организации, която ще подготви текстовете в следните основни направления: първо, ще се запазят текстовете за пълна забрана на отглеждането на генномодифицирани организми в зоните от НАТУРА и буферните зони около тях, ще има ограничителни текстове за пускане в околната среда на ГМО в съседство с площи, на които се отглеждат селскостопански продукти по биологичен начин и освен това, ако случайно има случай, в който министърът на околната среда и водите или на земеделието разреши да се пуска на пазара или в околната среда такъв организъм, това да стане само след решение на парламента”, обясни Манева.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=463599

Само за розата, лозата, тютюна и т.н. нищо не е казала.

# 893
Според мен не трябва да се конкретизира буферна зона, небуферна зона, а законът да бъде краен и категоричен и България да се обяви официално за Зона, свободна от ГМО - както са направили много други държави!
Без вратички и възможности за допускане на контрол, който не може да бъде постигнат в тази държава.

Да. Това е и моето мнение.

# 894

Всякакви членове и параграфи в закона, различни от гаранцията " България - зона свободна от ГМО" са като да плеснем с ръце и да се прегърнем с Монсанто, и да му кажем "Ave", тоест, здравей... и добре дошъл.

# 895

АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ! Peace

Относно текста брошурите: Нещо им липсва. newsm78
Трябва да се обяснява много устно. Имам опит от една друга петиция и предпочитам написаното да е по- конкретно, нещо от типа:

Ние не искаме това...защото...еди си какво..

Извинявам се, че коментирах без да дам мой вариант, но бързам. Blush

# 896
  • София
О, значи древният римски поздрав на гладиаторите към цезаря седи тук малоумно.

Ми щом казваш....
На мен ми се виждаше най-подходящ за една, може би вече обречена битка.

Всякакви членове и параграфи в закона, различни от гаранцията " България - зона свободна от ГМО" са като да плеснем с ръце и да се прегърнем с Монсанто, и да му кажем "Ave", тоест, здравей... и добре дошъл.

Преекспонирането на емоциите няма да помогне да приобщим повече хора към каузата. Даже напротив - отстрани изглежда смешно и плаши. Не е нужно да се държим като психически нестабилни...

# 897
Някъде трябва да сложим обещанията на Манева, да не се изметне после:

„Ние се съгласихме, прилагайки европейските правила, да създадем допълнителни текстове, с които да гарантираме допълнително, че България ще принципа на предпазливостта”, каза зам.-министърът Евдокия Манева.

„Ще се създаде работна група между комисиите по околна среда и по земеделие и представителите на неправителствените организации, която ще подготви текстовете в следните основни направления: първо, ще се запазят текстовете за пълна забрана на отглеждането на генномодифицирани организми в зоните от НАТУРА и буферните зони около тях, ще има ограничителни текстове за пускане в околната среда на ГМО в съседство с площи, на които се отглеждат селскостопански продукти по биологичен начин и освен това, ако случайно има случай, в който министърът на околната среда и водите или на земеделието разреши да се пуска на пазара или в околната среда такъв организъм, това да стане само след решение на парламента”, обясни Манева.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=463599

Само за розата, лозата, тютюна и т.н. нищо не е казала.

Това потвърждава мнението ми, че

Това, което е казала Манева навежда на мисълта, че ще се изхожда от закон, според който ГМО ще се отглежда или пуска на пазара, но при определени условия и при някакъв си контрол. Мен това не ме устройва. Нито 30те им километра, нито ограничителните им текстове, нито особените им случаи, в които някой може да разреши нещо си. Искам България да е зона свободна от ГМО и точка. Няма точка петнайста, член намсикой си... Забрана със закон и това е.

Кои са държавите в Европа, които са се обявили изцяло против? Италия, Гърция, Ирландия..илиги бъркам? Къде може да се провери?

# 898

Преекспонираме и плашим ли?

Ами да им се скараме и на тези тук, от сой учени и квалифицирани особи, които изискват пълен бан, ама пълен за ГМО изобщо:

" Британския Лекарски Съюз - професионалната гилдия на лекарите в ГБ с над 100 хиляди члена, призова за незабавнен мораториум/бан в/у използването на ГМО за храна и за разпространението на ГМО култури - дали пък поне един измежду стоте хиляди лекари, подписали искането, "не разбира последните достижения на молекулярната биология, както ти ги разбираш" ? Ето я декларацията на британските лекари, подписана от над100 хиляди доктора: Натиснете тук

Обаче мани ги лекарите, прости-хора, не като неверния тома;  The Union of Concerned Scientists, организация от над 1000 учени, измежду които нобелови лауреати изрази резерви по отношение на използването и имплементацията на ГМО и предупреждава за огромни и трудноконтролируеми опасности, и предлага постепенно ограничаване на площите с ГМО чрез постоянен натиск в/у законодателите
  Натиснете тук Според Томето са невменяеми, неграмотни нобелови лауреати и т.н. професионалисти в естествените науки (там се членува само с научна степен)

Над 800 учени от 84 страни пък подписаха

Отворено писмо на учените на света до всички правителства Натиснете тук в което искат незабавен бан на генетично модифицираните организми в селското стопанство, ето началото на списъка, погледни им афилиациите на тези хора, целия списък  - над 800 учени с концентрация в биологията - е в хиперлинка, който дадох:
Dr. David Bellamy, Biologist and Broadcaster, London, UK
Prof. Liebe Cavalieri, Mathematical Ecologist, Univ. Minnesota, USA
Dr. Thomas S. Cox, Geneticist, US Dept. of Agriculture (retired), India
Dr. Tewolde Egziabher, Spokesperson for African Region, Ethiopia
Dr. David Ehrenfeld, Biologist/Ecologist, Rutgers University, USA
Dr. Vladimir Zajac, Oncovirologist, Genetisist, Cancer Reseach Inst, Czech Republic
Dr. Brian Hursey, ex FAO Senior Officer for Vector Borne Diseases, UK
Prof. Ruth Hubbard, Geneticist, Harvard University, USA
Prof. Jonathan King, Molecular Biologist, MIT, Cambridge, USA
Prof. Gilles-Eric Seralini, Laboratoire de Biochimie & Moleculaire, Univ. Caen, France
Dr. David Suzuki, Geneticist, David Suzuki Foundation, Univ. British Columbia, Canada
Dr. Vandana Shiva, Theoretical Physicist and Ecologist, India
Dr. George Woodwell, Director, Woods Hole Research Center, USA
Prof. Oscar B. Zamora, Agronomist, U. Philippines, Los Banos, Philippines

Твърдението ти, че противниците на ГМО в селското стопансво са хора, които "не разбират достиженията на биологията" е или неграмотно, или глупаво. Ти си избери кое от 2-те."

# 899
[quote author=ДеЩоВиди link=topic=459127.msg13881756#msg13881756 date=1264172031

Кои са държавите в Европа, които са се обявили изцяло против? Италия, Гърция, Ирландия..илиги бъркам? Къде може да се провери?
[/quote]

+ Германия, Франция, Австрия, Люксембург, Унгария, Полша, Норвегия, Исландия, Швейцария и още няколко частично доколкото знам.

Общи условия

Активация на акаунт