Осиновяването - последен влак или радостен изход

• 62 403
  • 554
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Преди да пишете още по темата - дефинирайте си понятието 'цял живот' ..... и после пишете  Peace
Това беше неговото мнение за осиновяването - неговото или нашето? Или бъркаме какво е казал и какво не?

# 256
 newsm45 newsm45 аааа прикритата блондинка не разбраааа
молам ви се обяснете ми, може и на лс

Питах Немо дали неговата концепция е "Не мисля за осиновяване, защото няма да гледам децата на някой дето си ги е захвърлил на държавата"

въобще няма лошо, това съм го чувала и от други хора, ама то си е тяхна работа... осиновяването не е благотворителност и за мен, така че питах най-кротко

# 257
  • Вън от пространство и време
И аз не агитирам .... само се питам когато ви изстине ентусиазма и ви свършат гръмките фрази .... ко прайм  Thinking

Преди да пишете още по темата - дефинирайте си понятието 'цял живот' ..... и после пишете  Peace

Фоксче, за да се разбере мисълта на Немо трябва да се цитира и предпоследния му пост.  Hug

# 258
  • в сърцето на един мъж...
Ами аз мисля, че Немо и сам може да обясни какво е искал да каже, но пък аз не разбирам изобщо фразата, която си ми копнала и не намирам в какъв контекст я е споделил. Не чета мисли, затова предпочитам той сам да обясни какво и що е имал предвид, в часовете по литература най-мразех да отговарям на въпроси - и сега автора какво е искал да ни каже - ми той като е искал нещо да каже, го е написал, а обяснението седи някъде там и само автора може да ни го даде.
Имайки предвид /мразя деепричастия/, че го нападнахте за мнението му, вероятно се е опитал да сподели нещо не толкова приятно, но го е завоалирал. Но пък не видях някой тук да обижда осиновилите.
Аз се радвам за всеки, намерил детето си - било то биологично или осиновено, защото е много тежко без деца. И това, че двама души са се намерили е прекрасно. Но ние нямаме право да съдим другите за това, как иска да намери детето си или то само да го открие...
Темата взе да прехвърля добрия тон на моменти, а не ми се иска да е така. Confused

П.С. Аз дори и след този цитат не мога да схвана къде е проблема newsm78
Фуси, явно и аз съм прикрита блондинка Crossing Arms

# 259
ама Гея как ще го нападам за мнението му като аз въобще не разбрах (и продължавам да не разбирам) какво е то...

ако е това, което предположих - пак казвам негова си работа - честен отговор на първоначално зададения въпрос

# 260
Фуси, не ти - аз продължавам въпреки цитатите да не разбирам кое ядоса Фокси и Ганката?

# 261
Нещо важно ми се струва пропускаме ... и това е поредната тема която го доказва

Това че някой не иска да осинови по каквито и да е причини, вкл. расови предрасъдъци, генетични съображения и пр., въобще не означава, че има лошо отношение към осиновените деца. Не знам защо ми се струва че много се бъркат двете неща... и осиновителките скачаме като ранени пантери, защото смесваме отношението на хората към осиновяването с отношението към нашите деца конкретно

Пример... една от най-близките ми и любими мами от Зачатие и тук, даже мога да кажа най-близката ми дружка, иска да има второ дете, но е категорична, че няма да осинови. Ами тя умира за Нико ... двете неща нямат нищо общо ...

# 262
  • Вън от пространство и време
Добре, в прав текст - аз разбрах думите на Немо като: аз се радвам че съм майка на осиновени деца и ентусиазирано пиша "гръмки фрази", но това е само временно състояние и иняма как да продължи "цял живот". И не се замислям "ко ше правя" когато ентусиазмът ме напусне.

Определено ми стана неприятно от такъв поглед върху осиновяването, но пак казвам - уважавам човека, който го изказа направо.

# 263
  • София
няма да обясни, защото изказването му е грозно.

Фуси, наистина ли не разбираш - какво ще правиш цял живот след като ти изтече ентусиазмът от осиновяването те попита човекът?

Ха, с Ганката не сме се наговаряли на лични  Mr. Green

# 264
Ами аз не го пропускам - аз също нямам нищо против осиновените деца и живея с такива. Но желанието да осиновиш, да имаш биологично дете и да не харесваш осиновените деца са коренно различни неща.
А тук никой не е казал нещо срещу децата, а говори за собствените си предразсъдъци и това, което ни спира да прегърнем осиновяването с радост.

Не знам, темата по принцип е щекотлива и проблемна - аз поне не се наемам да разтълкувам мнението на Немо. Може би по-скоро се е подразнил от начина, по който се агитира да се осинови, а не това, че вие сте осиновили и няма да е за цял живот.
Пак казвам - за мен е много радостен факта, че вие сте се намерили с вашите деца - осиновени, родени... Важното е, че нито те са сами, нито вие Hug

П.С. Фоксче, има и такива за жалост, които са върнали детето или са се разделили...

# 265
Не, бе честно не разбрах .... Embarassed четох 3000 пъти и пак не вденах ...

Аааааа това е жестоко смешно ......  newsm62 newsm62
Въобще не е грозно, добре ли сте .... просто показва страшна глупост ..... мммууааааа  Joy Joy

Да е жив и здрав Немо, отдавна не  бях се веселила така (всъщност след темата за пиленцето, ето почерпвам ви и вас -  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=424792.0 )

Значи кат ми мине ентусиазма от осиновяването ще си викам "мааааму стара как се прецаках" и ще се питам после "Немоооо, Немооо що не те слушах кат пишеше в бг мамата, ама на...."
Е, не - адски е смешно.... Joy

# 266
Аз само се чудя като ми мине ентусиазмът от роденото от мен дете какво да правя. Да го напъхам навътре няма да мога, та много съм се притеснила.

# 267
ааааааааааааа незнам!!!! Оправяй се  Crossing Arms
Ние за това осиновихме, да можем да си го върнем когато искаме, т.е като ни мине ентусиазма ... аааааа пак почнах да цвиля  Joy Joy

# 268
Фуси, аз съм се прецакала двойно Mr. Green Аз моите няма как да ги върна Crossing Arms

# 269
да те видя какво ще правиш кат ти секне ентусиазма ...

мале Немо, развесели ми деня - браво!!!

Общи условия

Активация на акаунт